Har svårt för "onlinedating"

Lorus +1
Hej tjejer (och killar)

Det är såhär att jag har svårt att hålla igång varje konversation på dejting appar t.ex. Tinder. Får rätt många som skriver till mig, ibland är det 3-4 som börjar skriva om dagen så jag har nog inte svårt för att attrahera andra med utseendet men så fort jag börjar skriva tillbaka så tappar alla attraktionen känns det som. Jag skriver inte om snusk utan mer om alldagliga grejer om ni fattar.

"I go with the flow" och ser hur de som skriver är, vissa är ganska på andra är mer laid back liksom. Det händer allt för ofta att det dör ut efter några enstaka meddelande.. Kanske är jag för "snäll", nej men helt ärligt brukar vara tom på idéer när jag chattar och det är lätt att jag hamnar i kalla konversationer och ställer dumma frågor då. Blir helt frustrerad.... så många potentiella tjejer bara går åt skogen typ.

Vad jag är ute efter är lite tips på hur jag kan skriva för att få konversationen att flyta på så det inte bara dör ut efter nån dag... De flesta här inne är väl tjejer, vad tycker ni om för konversationer? :)
Jag vet att alla är ute efter olika grejer på online sidor men det kvittar när jag chattar. Själv är jag mer den seriösa typen.

11 svar

Hurrdurr +1
Skriv med någon som inte enbart är intresserad utav dig för utseendet, gärna på någon sida där användarna delar ett gemensamt intresse.
Jag som kille gillar lite udda konversationer, gärna med inslag av anekdoter ur verkliga livet. Vissa är riktigt usla på sådana, vilket gör att intresset svalnar rätt snart.

Men du kan ju alltid försöka fånga mitt intresse om du vill så ska jag försöka ge dig min subjektiva analys av det hela.
tomcollins +1
Humor! Självdistans, kaxighet och självförtroende.

Har själv en tinderpaus men fick väldigt många som skrev till mig. Killar som började med "hej :) Hur är läget?" , där visste man att konversationen skulle dö ut vilken sekund som helst.

På min presentation hade jag "älskar xx och yy. Världens sämsta förlorare" , givande text, eller hur ;) men iaf. De som skrev "xx har vi gemensamt ser jag blablabla", "oj då, hur rädd ska man vara för sig när du förlorar mig i xx? ;)" osv, de var intressanta. Det är samma jargong som jag använder, lite kaxig och driver.

Då fångar man mig och det blir enkelt att låta samtalsämnena flyta in i varandra, "så vad gör du när du inte xx?", "himla skoj jobb du verkar ha, berätta mer!" osv (finns dock de som tycker att man inte ska prata för länge online innan man ses, jag själv föredrar att prata i alla fall i kanske en vecka minst).

Så snappa upp något i personens bilder och fråga om, eller något som står i presentationen. Ha lite humor, testa dig fram, var lite kaxig men var noga med att du har glimten i ögat, svårt i text kanske men rätt smileys på rätt ställe är grejen. Humor är viktigt så ha en lättsam ton.
Mliillo +1
Tänk såhär, vart vill du att diskussionen ska leda till? Vill du lära känna någon så funkar inte alldagliga frågor och konversationer. Gå in mer på djupet och visa genuint intresse och fråga det du faktiskt vill veta. Det värsta är jag vet när man pratar om vad man gör, hur e det, vad jobbar du med.

Det jag fastnar för är djupa och större konversationer än vad man gör på fritiden. Men det är bara jag kanske. Det är då man verkligen lär känna någon. Vad personen gör om dagarna är jag intresserad av när jag fått en bild av personen först. Vad han gör om dagarna intresserad inte mig när jag inte vet vem personen är.
Mliillo +1
Håller med tomcollins om att prata max5en vecka. Killen jag träffa nu prata jag med i två veckpr iofs men det är på gränsen. Intresset låg väl lite på hyllan första veckan, pratade för att det var kul o ha nån där. Men när vi började ringa varann andra veckan så fick jag upp intresset mer och nu träffas vi :-) Att visa genuint intresse, faktiskt ser personen fångar mitt intresse och att man samtidigt bjuder på sig själv.
tomcollins +1
Till @Mliillo
Exakt, intresset blir lätt mindre och sen finns risken att man inte alls är som man framstår i text. Snackade med en kille en månad i höstas innan vi sågs. Nu kunde vi visserligen prata även när vi träffades och vi pratade om i princip allting, men det fanns liksom ingenting där. Senaste killen var i två veckor innan, intresset dog inte. Så det är ju såklart väldigt olika det där. Men en månad var för länge för min del.
Merida +1
Håller med @tomcollins och @mlillo . Max en vecka.

Det klassiska är ju att man inte ställer frågor tillbaka.
Lorus +1
Tack för alla svar, det är intressant att läsa. :)
Har några följdfrågor: Det där med att visa genuint intresse har jag lite svårt för. Jag menar, ska jag gå in på djupet och fråga super personliga grejer innan vi har träffats? Ni får gärna komma med exempel på "genuint intresse".


Har skrivit med tjejer och bestämt att träffas "nästa helg" men det blir sällan av. Slutar med att vi snackar i 3 veckor istället och intresset dör. Kanske är det för att jag har så svårt för att flörta online så känner inte tjejerna någon attraktion till mig längre? Vill inte att de ska tänka att jag är en brevvän om ni förstår.

Senaste helgen bestämde jag fika med en tjej som slutade höra av sig under hela helgen, sen sent i söndags frågar hon hur min helg har varit -.-' fattar inte varför folk har så svårt med att berätta vad de egentligen vill.

Så här låter min profiltext iallafall: "Använder inte tobak och dricker bara alkohol socialt när jag känner för det. Är nostalgisk av mig och tycker om äldre bilar. Doften av bensin är ju härlig ändå ;) "
Lorus +1
Till Hurrdurr. Kan ge dig ett exempel på hur jag skriver. Här kommer en text från en konversation jag hade nyligen.
-Tjejen: Hej sorry. Har missat att du hade skrivit, stängde av notiserna på jobbet. Jag har haft det bra! Slutade 23 så nu har jag duschat och bäddat ner mig :D Vad gör du?
-Mitt svar: Aha ojdå men det är lugnt, jag använder själv inga notiser. Slutar du 23?! Sjukt sent. Vad skönt att duscha och sen bädda ner sig. Jag har också bäddat ner mig :)
-Hennes svar: Jaaaa jag börjar 13:30-23:00 tre pass var 5e vecka... sista kvällspasset idag :D

tomcollins +1
Till @Lorus
Ja men se till att det inte skjuts upp då. Säg en dag och en tid och en plats.
Zupahwoman +1
Det är förmodligen ett nutida intelligenstest du just blivit godkänd i, som märkt att det är halvkul att sitta och knappa fram en illusion. Skit i Tinder och andra töntappar. Gå ut och träffa folk istället!
delay +1
Personligen gillar jag inte alls att prata djupa grejer med randoms på tinder.
Ska vara lättsamt och gärna humoristiskt för att fånga mitt intresse. Sedan får han visa tydliga tecken på att han vill ses snart därinpå. Gillar heller inte "Vad gör du? Hur var helgen? Läget?" osv.