Hur hantera att få nobben?

LindaTheS +1
Jag har ganska lång erfarenhet av att vara kär och förälskad i killar och trott nästan varje gång att det varit besvarat för att precis "allting" tydde på det. Har gått omkring och hoppats och varit lycklig, för att varje gång som jag tagit mod till mig och berättat hur jag känner, få till svar att de tycker om mig som kompis men inte mer. Tillslut gav jag upp hoppet om att en dag få bli förälskad i någon som är förälskad tillbaks. Vågar inte tro på kärlek längre! Har haft många långa förhållanden men ingen av dem har varit The One And Only för mig, om ni förstår.

Jag är 36 bast, så jag är ju ingen "tonåring" utan erfarenhet av kärlek, ska tilläggas.
Det finns inget mer destruktivt för självkänslan än obesvarad kärlek! Jag blir total-knäckt, och varje gång jag får nobben undrar jag mer & mer vad fan som är fel! Känner mig mer & mer värdelös varje gång; ska det vara så svårt att få ett ja från någon jag älskar?! Jag ser inte illa ut, så jag begriper inte VARFÖR jag alltid får nej!

Iallafall, nu till min fråga:
Bestämde mig för flera år sen att jag aldrig skulle utsätta mig för det där igen, att bli tokförälskad innan jag VET att killen känner lika för mig. Men, som jag märkte, kärlek är inget man styr över! Vaknade en morgon bara och insåg att jag helt plötsligt var DÖKÄR-igen. Men denna gång kom det som en blixt från klar himmel; alla de andra gångerna har det vuxit fram sakta. Är det ens nån ide att ta reda på om han är intresserad?? Jag vet ju hur det alltid brukar sluta..och orkar inte må sådär dåligt igen! Denna kille älskar jag både som medmänniska, som vän, som man mm. Och jag har känt så ett bra tag nu.

Hur ska jag göra för att kunna hantera ett eventuellt nej till-utan att min självkänsla och min värld rasar samman??
Jättetacksam för alla svar jag får!

41 svar

kiko +1
Hinner du dejta killen? Hur länge dejtar ni?
Det är alltid jobbigt och få ett nej men hur långt hinner ni liksom dejta innan du blir kär och de säger en annan sak? För det tycker jag är märkligt. Då låter man det inte gå så långt om man känner att båda känner annorlunda, vilket brukar märkas.
Knaset +1
Det värsta är ju ändü att ge upp. Det är INTE värt priset. Det är inte farligt att bli dumpad güng pü güng om man gür in med inställningen att vad som än händer ska man aldrig tappa hoppet. Sü snälla gör inte det. Sü länge det finns hopp kan man ju alltid drömma sig bort lite :) Härligt ju! Och vilken jävla güva att kunna bli sü kär.

Du kanske bara behöver jobba pü din självkänsla sü att du aldrig tvivlar pü ditt eget värde! Jag vet känslan av att undra vad det är för fel man gör. Süüü hemskt. Vet du om de finns nün gemensam nämnare till varför de gjort slut? Om det är pga nügot beteende... brük kanske eller att du är krävande pü nüt sätt? Du kanske behöver bli mer fri frün ditt gamla bagage eller nüt :) Lycka till och kör hürt!
FoxyCleo +1
Förstår känslan, det är skitjobbigt när man tycker man är snäll, omtänksam och bryr sig om sitt utseende. Ändå är det ingen normal fin kille som blir intresserad av en. Bara äckliga typer verkar vara de som märker att man existerar, tyvärr. :'-(

Har du provat att vänta på att en kille ska säga att han gillar dig, eller är det bara de dåliga typerna som gör det?
kiko +1
Till @FoxyCleo
Vad är en dålig typ? Finns det ett mönster att man endast hittar oseriösa killar kanske man ska kolla vad det är som gör att man faller för just dem varje gång?
Oseriösa killar är inte alltid dåliga, de kanske bara inte söker så seriöst som ni gör.
FoxyCleo +1
Till @kiko
Typen man gav en chans från början, sen märker att de inte är något att ha och anledningen till att de tog kontakt från början var att man är den enda tillgänglig för dem (inte länge till) och de vill egentligen bara ha tillgång till sex.

Jag vill ha någon som vill ha mig för att jag är den jag är och som samtidigt är attraktiv, inte så höga krav enligt mig.
kiko +1
Till @FoxyCleo
Ser fortfarande inte varför man är dålig för det om de inte lurat in dig till sex eller till något seriöst.
FoxyCleo +1
Till @kiko
Nä jag ska nog inte gå in på detaljer, för jag orkar inte
kiko +1
Till @FoxyCleo
Då är de nog inte så dåliga typer =)
LindaTheS +1
Alltså jag tror att ni missförstått mig! Jag har varken dejtat, haft sex eller nånting med nån av dessa killar. Jag har "känt" dem via skola,jobb,träning etc.
LindaTheS +1
Alltså jag tror att ni missförstått mig! Jag har varken dejtat, haft sex eller nånting med nån av dessa killar. Jag har "känt" dem via skola,jobb,träning etc.
LindaTheS +1
Alltså jag tror att ni missförstått mig! Jag har varken dejtat, haft sex eller nånting med nån av dessa killar. Jag har "känt" dem via skola,jobb,träning etc.
LindaTheS +1
Och till Foxy Cleo: jaa det är BARA just såna som INTE är min typ som kommer fram på uteställen, på stan, eller tom ber om en dejt när vi träffas i tvättstugan-haha! Jag är väldigt medveten om att jag är kräsen och att bara en viss typ av killar duger för mig, men.. Man kan väl inte tvinga sig till att försöka tycka om dem som inte faller en i smaken!!? Många verkar tycka det..att man ska ge dem en chans..Men om jag vet att jag förmodligen aldrig kommer kunna falla för nån, varför då slösa både hans och min tid?!

Jag ser väldigt många fina killar överallt, men är liksom inte den som bara går fram till nån utan vidare.. Vad 17 skulle jag säga??!
Alla som är "min typ" är upptagna/bögar/inte intresserade osv. Så har det alltid varit. Suck..
mamacitaa +1
Till @LindaTheS
Men om det nu är så att du har svårt att hitta bra killar kanske du ska rannsaka dig själv och inte lägga över problemet på killarna. Det verkar vara du som har för höga krav.
kiko +1
Till @LindaTheS
Sådär tänkte jag också och då insåg jag hur många fina killar jag faktiskt missar. Och då får man nästan skylla sig själv om man är så fast besluten, vad skulle hända om du utökade dina kriterier?

Sen kanske du ska börja dejta först? Håller med mamacita om att du lägger allt på killarna när du inte ens har dejtat dem. Det är väl klart att det inte är besvarad kärlek när de inte ens hunnit se vem du är mer än på vänskaplig plan. Bjud ut killen nästa gång innan du ens hinner falla så hårt!
Och du kanske ska sluta ha en viss typ, som sagt, börja gå utanför din comfort zone så ska du se att det finns fina killar där mer.
FoxyCleo +1
Till @kiko
Jodå det var de
FoxyCleo +1
Till @mamacitaa
Man SKA ha höga krav. Man ska inte skaffa en relation bara för att slippa vara utan. Det går inte att lita på att folk har ärliga avsikter. Bäst att vara säker på att man gillar någon och att den är värd ens tid och energi. Talar av erfarenhet.
mamacitaa +1
Till @FoxyCleo

Låter snarare som att du talar av oerfarenhet när du säger att man ska ha höga krav. Det är STOR skillnad på att ta första bästa för att slippa vara ensam och att inte ha skyhöga krav. Jag talar utifrån egen erfarenhet när jag säger att jag träffat på fantastiska killar som jag antagligen aldrig hade börjat gilla om jag inte gått utanför min comfortzone och gett dom en ärlig chans istället för att nobba dom på plats för att dom "inte uppfyller mina krav".

Tycker det är tragiskt att en del tjejer har så höga krav på killar men blir inte förvånad när dom hamnar i relationer med likasinnade idioter till killar. Man ska aldrig nöja sig när det kommer till kärlek, livet är för kort för det. Och man ska heller aldrig sänka sin standard på en framtida partner men tjejer som har så orelevanta krav som ögonfärg, klädstil, typ av intresse, längd osv har ingen annan att skylla än sig själv om dom förblir ensamma.
FoxyCleo +1
Till @mamacitaa
Jaha, med högakrav menade jag menade inte utseende och materiella saker.
Tänkte mer på krav som att ens pojkvän ska tycka om en för hur man är som person.
Och inte vilja ha en för att man var den enda tillgängliga, eller hur ens kropp ser ut. Fastän de aldrig skulle medge det.

Viktigast att personen är trevlig. Och inte låtsas vara trevlig bara för att få en sak.
FoxyCleo +1
Till @LindaTheS
Jag har varit några gånger utomlands, där är killar båda snygga och trevliga. Ska åka utomlands och hitta en man, eller måste nog härifrån om man ska hitta någon.
mamacitaa +1
Till @FoxyCleo
Men faktum är att väldigt många tjejer har just sådana fjantiga krav. Insida är det absolut viktigaste och tycker att det är mer rimligt att ställa krav på den än hur en person ser ut.