Hur skapa magi på första dejten?

tess_91 +1

Hej! Jag ska snart på min första dejt med en kille som jag är jätteintresserad av att lära känna bättre (och ja, galet attraherad av). Vi har bara träffats på fest tidigare. Då hade vi härlig kemi. Om det håller i sig på tu man hand vet jag dock inte än.

Problemet med oss är att vi båda är rätt dåliga på att ta initiativ. Vi lägger liksom över det på varandra, och då är ju risken att vissa saker aldrig blir av.

Jag vill att vår första dejt ska bli MAGISK. Men då behöver jag allas bästa tips och råd! Jag är en noobie på regelrätt dejtande. Hur gör jag för att skapa den där känslan av att tiden bara står stilla? Finns det några "knep" för att skapa känsla av samhörighet/lite "naturliga" tillfällen till fysisk beröring/ta det hela ännu en level? OBS att vi ska ses ute på offentlig plats.

Kom med alla råd ni kan för att göra detta till dejten med stort D (med små medel) och inte till en medelmåttig dejt i mängden.. :)

18 svar

FoxyCleo +1
1. Ha en bestämd plats ni ska träffas på (en mysig plats)
2. Gå till en fin restaurang
3. Beställ champagne, eller glass (med ananas)
Merida +1
Jag tänker att du ska tänka att detta är den sista första dejten du ska gå på. Vad vill du berätta för dina barnbarn om hur mormor och morfar träffades/dejtade?

Ta honom till ställen som är speciella för dig. Parker eller små fik.
58736 +1
Jag har upplevt att det blir som mest "magi" när det är så oplanerat som möjligt...typ. Har alltid tyckt att en välplanerad date ofta känns mer pressad och oromantiskt; planerade middag + bio grejen går helbort för mig som första date.

Som bäst har det varit när man bara planerat att ses på stan och sedan får man ta det därifrån - Hittar något mysigt fik på vägen under en promenad, eller något annat roligt ställe att upptäcka. Åka skridskor eller bara sitta i en park och prata (svårt på vintern kanske iof...). Sedan är det nog vanligt att man blir mer besviken om man har för höga förhoppningar och verkligen vill skapa en "perfekt första date".
Aceton +1
Jag hade typ min BÄSTA dejt någonsin för några dagar sedan. Vi hade länge planerat att träffas men hade inte fått tummen ur då ingen kanske var sådär jätteintresserad egentligen. Så jag skrev det till honom helt enkelt, att jag inte kände dendär gnistan, men att jag gärna sågs ändå. Så vi sågs i arbetskläder och 9 timmar gammalt smink och tog en öl på en bar. Slutade med att vi satt där i 6 timmar och pratade om allt mellan himmel och jord.

Så jag tror absolut att nyckeln är LÅGA förväntningar. Och i det här fallet också som utgångspunkt att vi nog inte skulle bli tillsammans, för då "vågade" vi ta upp "förbjudna" ämnen, så som politik, ex och sex.

Jag hade verkligen SÅ roligt, rekommenderar alla att göra såhär någon gång!
tess_91 +1
Till @Beavy
Men precis:) det är EXAKT det där jag menar och är ute efter. Det där lilla, lilla som skulle vara betydelselöst i ett annat sammanhang, med någon annan, men som blir alldeles underbart vid rätt tillfälle. Älskar det spontana, när saker bara "råkar" bli. Jag är inte alls typen som gillar påkostat, lyxigt och det klassiskt romantiska. Jag ser hellre det stora i det lilla. Vill bara ha roligt och känna något äkta.

Tyvärr är det ju svårt att planera det spontana. ;) Jag brukar inte ha problem att vara impulsiv och leva i nuet. Men som sagt är jag sämst på att ta första steget. Så jag tror verkligen att vi kan behöva lite hjälp på traven och en planerad knuff i rätt riktning från min sida kanske är det som krävs för att sätta allt i rullning? ;)
tess_91 +1
Till @Aceton
Åh, vad underbart. Grattis! Vet precis hur du menar, när man minst anar... ;) Hade ni setts något innan, eller var det allra första gången ni sågs?

Jag vet att låga förväntningar är nyckeln och att det blir mer avslappnat då. Men jag har ju redan träffat den här killen några gånger och är sååå j*vla tänd på honom. Dessutom fanns verkligen det där "pirret" mellan oss senast, och det kändes ömsesidigt. Vi satt under en filt och snackade och skrattade till fem på morgonen, då vi upptäckte att alla andra på festen hade gått hem ;) så jag har svårt att sänka förväntningarna på honom.....
tess_91 +1
Till @Merida
Åh, haha. vad fint! Men om jag börjar tänka på att han och jag en dag ska ha barnbarn ihop blir jag nog inte mer lugn ;D
58736 +1
Till @tess_91

Tyckte meridas förslag var bra i så fall; ta med honom till platser du gillar. Kan ju vara ett litet fik, en butik, en restaurang eller vad som helst. Om ni är hungriga men inte vet vart ni ska så kan ni ju prova på något nytt tillsammans! Typ mat från ett land ni inte provat tidigare - även om maten skulle vara äcklig så är det ändå en rolig grej att göra ihop ;) Vad bor du i för stad?

Har ni några roliga grejer på gång där? :) Där jag bor har de något som kallas "vinterljus", att staden satt upp vackra ljusutställningar på olika ställen som man går till, som en utstakad vacker kvällspromenad. Väldigt mysigt och lite annorlunda. Har ni något liknande? :) Eller kanske en mysig julmarknad?
tess_91 +1
Till @Beavy @Merida
Tack, det är bra förslag. Jag bor i Sthlm dessutom, så vi har allt. ;) Är snarare svårt att bestämma sig pga för många valmöjligheter, haha..

Vill gärna bryta den fysiska barriären lite mellan oss med, förutsatt att vi klickar lika bra som sist. Men det fattar jag verkligen inte hur man vågar göra! Jag väntar alltid ut killen för att han ska börja närma sig mig ;) Har ni tips?


58736 +1
Till @tess_91
Då har ni många mysiga ställen att gå till ju! Bara att välja och vraka :) Och vad gäller det fysiska - gör bara. Tänk inte för mycket. Känns det rätt att ta hans hand, gör det. Vill du kyssa honom, gör det. Vill man ha något får man ofta ta för sig själv :)
Mliillo +1
Jag tycker promenad eller fika är bäst! Kanske tom någon aktivitet som gör att man slappnar av som biljard/bowling eller nått sådant. Jag fick tipset om att gå på squash en gång haha. Kanske lite svettigt dock. Men jag tror mer att hela grejen o atmosfären är viktigare än platsen. Hur man gör det till. Ni kan gå till den mest romantiska platsen men det kan bli skitkasst om dejten inte blir bra o man har höga förväntningar. Så ta det lugnt! Håller med Beavy där. Planera inte för mycket:)
Aceton +1
Till @tess_91
Nej vi hade inte setts innan :)

Ett tips jag har är att föreslå att ni ska ses "när du ändå är i stan". Jag brukar t.ex. klaffa ihop det med ett ärende jag har. Det blir väldigt avslappnat när man ringer och hör var den andra är, "jo jag är på KappAhl och kollar in dagens erbjudande i deras julkalender.. du kan väl börja gå hitåt och ringa när du är här?".
Mliillo +1
Kan inflika där på Acetons kommentar att ni där samtidigt kan ta en fika, sen om det blev lyckat och ni ska skiljas åt sen så kan du ju på ett skämsamt sätt: Jaha var detta en dejt eller måste du/jag bjuda ut dig igen? ;)
Det där med närhet behöver man ju inte ta på första dejten heller, men blir det lyckats så sker det nog någon sorts beröring naturligt =)
Malle26 +1
Till @tess_91
Lite sent inlägg kanske. Jag var också på min bästa dejta någonsin i förra veckan. Denna kille skrev till mig och två dagar senare sågs vi :) Först gick vi till en väldigt lugn bar och sedan till ett annat ställe, satt och pratade hela kvällen, tror vi kom in på alla möjliga samtalsämnen. sedan promenerade vi typ en rejäl omväg till min buss :) höll handen, kramades, kysstes.
Total spontant allting. 7 timmar och ville aldrig kvällen skulle ta slut.

Så, spontant kan vara receptet på en bra dejt! Och att man ses snabbt.
tomcollins +1
Åh. Jag ska på en första dejt imorgon, är också rädd för det här med att det inte ska finnas något där, mycket för att jag inte är taggad för fem öre. Men det kanske blir bra...han är dessutom mycket äldre än de jag brukar träffa, eller ja han är 5 år äldre vilket inte är mycket för många andra men för mig är det det som brukar träffa killar som antingen är ett år yngre eller upp till 2 år äldre...hoppas det går bra...vore så härligt om man kunde känna den där "magin" någon gång..
mamacitaa +1
Till @tomcollins
Det bästa man kan göra är att gå in med 0 förväntningar och vara positiv :)
tomcollins +1
Till @mamacitaa
Ja det är sant. Jag har inga förväntningar på imorgon egentligen. Inte med denna killen i alla fall (även om det är klart man gärna vill känna något särskilt med någon nån gång)
mamacitaa +1
Till @tomcollins
Tycker chansen för att det ska lyckas ökar om man inte har några förväntningar, då kan man ju liksom inte bli besviken. Har själv aldrig dejtat då jag haft ögonen för en och samma kille sedan 6 år tillbaka men om jag i framtiden ska gå på dejt kommer jag gå in med det tankesättet. Hoppas du får kul!