Hur vet man när man är kär i en person?

snod +1
Jag har varit tillsammans med en kille i 5 år, vi har nu tagit en paus från vårt förhållande i ett år av privata skäl.

Nu vet jag inte vad jag känner längre. Jag har känt länge nu att jag fortfarande är kär i honom och att det är honom jag vill vara med. Men hur vet man egentligen att man är kär? kan det inte bara vara så att man saknar det man hade tillsammans? Saknar hans närhet och allt vi har gjort tillsammans? Jag har provat vara med andra, men inget känns bra, jag tänker bara på honom.

Vet inte om jag tänker på honom för att jag älskar honom eller om jag bara är ovan att vara utan honom, eller för att jag har en lång och fin historia med honom, dåligt samvete för att jag är med någon annan, eller för att det är svårt att komma över någon man haft ett förhållande med så länge, eller ja, för att jag älskar honom enormt mycket. Ja, jag vet verkligen inte. Folk brukar säga att det pirrar i magen, man längtar efter personen osv. när man är kär. Men vad är det egentligen som avgör när man är kär i en person? Hur vet man att det är kärlek och inte något annat?

Detta är kanske en jättekonstig fråga, men är det någon som kanske känner igen sig eller har något slags svar på detta?

3 svar

mamacitaa +1
Tycker att man ska skilja på att vara kär och att älska någon. Kär/förälskad BRUKAR vara ett första stadie, för många lägger sig den känslan efter ett tag även om man älskar personen. Att vara kär anser jag vara den där pirriga känslan, jag upplevde att den återkom vid speciella tillfällen när jag hade kille. Det finns ingen som kan svara åt dig om du älskar din kille eller inte, det är något bara du kan veta. Men det låter ju som att du iaf har gjort det med tanke på hur länge ni höll ihop.
Mliillo +1
Alltså den där förälskelsen varar inte som så många strävar efter. En relation jobbar man på och hittar gnistan då o då för o hålla kärleken vid liv och då gäller det att båda uppskattar varann och uppvaktar varann då o då. Att vara förälskad är en sak, att vara kär även annan. Att älska någon känner man om man verkligen vill spendera sitt liv med personen trots år o allt man gått igenom. Förälskelsen Jan komma då o då om man upplever något gemensamt på nytt igen. Människor tror att man ska känna pirret efter tio år men riktigt så funkar det inte. Sånt måste man jobba på.
Mliillo +1
Om du tittar på din kille, och vem han är, känner du "jag älskar denna mannen!" Eller tvekar du?