Kan man tyda på någons kroppsspråk?

smileyy +1
Hej!
Jag undrar en sak....

Om man inte pratar med en kille om känslorna kan man ändå fårstå att ha är sexuellt intresserad av dig, genom kroppsspråk?

Typ stark ögonkontakt eller drar sig i håret mkt?
Hur kan man se det tydligast om man inte pratar?

Stooor kram på er:)

27 svar

Sebastard +1
Kroppsspråk; mycket tittande och gester med händerna, leenden och framför allt kroppskontakt signalerar sexuellt intresse :). Kan gå in på det lite djupare, från ett biologiskt perspektiv :P.

Honan signalerar öppenhet genom att titta uppmärksamt och när hanen märker blickarna och tittar tillbaka, snabbt tittar bort. Honor leker också med håret/flippar håret tillbaka för att signalera att hon är öppen för kontakt. Att lätt pluta med läpparna betyder ofta samma sak.

Intresse kan honan signalera genom att tilta med huvudet/luta huvudet åt sidan en aning under ett samtal, en signal att hon accepterar att vara "sårbar" och tillgänglig.

Bland de starkaste signalerna är att honan försöker göra sig mer sexuellt attraktiv genom att göra ögonen större eller att ge en blick från sidled (detta skapar sexuell spänning). Hon kan till och med medvetet halvt sluta ögonlocken, en gest som tros vara en reproduktion av uttrycket under sexuellt klimax och signalerar starkt sexuellt intresse.

Hanar har lite mindre uppenbart här. Det jag kan komma ihåg är att de ibland kör fram ena benet/foten vid intresse, eller att de lägger ena handen ovanför huvudet på kvinnan, då mot väggen och "lutar" sig över henne. Starkare signal än så finns knappt :P.

I allmänhet verkar kvinnor ha mycket mer sexuellt kroppspråk än vad män har. Håret exempelvis. Man tror att kvinnor leker med sitt hår/drar fingrarna genom det för att fånga uppmärksamhet eller sexuellt intresse. Gör kvinnan det fort och hastigt är det otåligt och frustrerat men gör hon det långsamt är det en signal för intresse.

Generellt sett, titta på ögon, händer, ben och fötter. Är någon intresserad brukar man göra saker som inte är.."normala" :P.
Sebastard +1
Kan ju passa på och säga att det är ganska roligt att ha detta i bakhuvudet och att sedan titta på människor ute på puben, eller på en nattklubb ^^.
bebisch +1
Han vill vara i närheten av dig hela tiden.
Kollar på dig lite extra länge,
Nuddar dig med flit,
Vill se bra ut framför dig,
Blir plötsligt artig/trevlig mot alla eftersom han vill visa sina bästa sidor framför dig

Typ de jag kom på :P
b4by +1
Det är väldigt svårt att tyda kroppsspråk,
det finns oftast förklaringar till varför personen gjorde sådär.

Varför han satte sig brevid mig på bänken - för att det var fullt på andra sidan (haha)
Varför han sneglade på mig genom fönstret (i dörren) några gånger när jag satt utanför klassrummet idag - för att han var klar med uppgiften och inte hade något att göra
Varför han kollade åt mitt håll på simningen när jag kom in i simhallen - jo för att andra klassen hade klädsim bredvid där jag gick och deras miner var ganska roliga!

Eller rättare sagt, jag finner alltid förklaringar till allt! Tycker att det blir mycket krångligare om man håller på att analyserar allt killen gör.

En sak som jag tänkte på när jag läste igenom det Sebastard skrev, det är förresten jätte bra skrivet!
Jag gillar en kille i min klass lite, när jag har suttit brevid han så brukar han liksom sträcka sig (kanske så som du beskrev?), typ ena armen över mig och vänder sig lite mot mig, kan inte förklara haha! Jag antog bara att han är trött haha!

Har också hört att om killen sitter vänd mot en, lutar sig fram när han pratar är han intresserad.
Och också om fötterna pekar mot en, men det är nästan omöjligt att tyda!
Malle_K +1
Då kan man ju undra skillnaden på att vara intresserad och sexuellt-intresserad?

som jag såååå många månger läst i tidningar och på nätet finns det vanliga "kroppsspråk" eller saker killar(och tjejer) gör då de är intresserade. tex, höjer ögonbrynen när man pratar med dem, gärna nuddar den andra personen eller kanske "skoj-bråkar" för att få fysisk kontakt. Att pupillerna blir större är även det ett tecken enligt dessa studier. Fötterna, eller knäna ska vara vända mot personen de är intresserade av och en salig blandning av andra saker. men ja, som jag skrev innan. att läsa av om någon är sexuellt-intresserad eller intresserad. Hur gör man det?
b4by +1
Är man sexuellt intresserad så är man kanske mer "på"? Medans om man gillar personen så kanske man är lite mer försiktig?
SkyddsAngel +1
Blicken säger ju rätt mycket.

Angående om killar kan jag bara säga om mig själv för jag vet inte hur andra killar funkar. Blicken fastnar ju där på den personen man är intresserad av.

Och om tjejen har samma blick tillbaks mot mig tex så slutar det med ett leende som visar att man är intresserad så att säga.

Detta gäller någon du aldrig pratat med förut eller någon du inte känner så väl ännu. Genom att signalera med blicken och leendet säger du också vad du vill.
aparajayah +1
Det finns en del psykologiska mallar som säger att betéende X betyder reaktion Y. Men det är absolut inget som är applicerbart på alla. Tror säkert att förmågan att läsa kroppsspråk kan tränas upp genom att börja läsa denna typ av psykologi. Men tror att den största faktorn i hur lätt detta är grundar sig i hur du själv är.

Och sen underlättar det alltid att känna personen. Desto bättre du känner någon desto mer lättläst är den. Med undantag för vissa människor som är extremt lätt- eller svårlästa.
Jag själv har väldigt lätt att läsa vissa människor men kan ibland ha svårt att snabbt koppla verbala poänger. Antagligen delvis pga att jag är så upptagen är undermedvetet läsa ut vad som "egentligen" sägs.

Till exempel: En nervös person tenderar att ha småsaker för sig, något som skiljer sig från person till person. En riktigt nervös person kan aldrig börja tala utan att t.ex klia sig på handen, fatta tag i kläder, pilla sig i håret eller i ansiktet. Hur detta manifesterar sig fysiskt hos någon skiljer från person till person. Oftast får man ge det ett tag för att se mönster.
Nervositet kan även vara ett tecken på intresse.

Människor använder sig av väldigt mycket signaler hela tiden. Tror att det bästa sättet att utläsa dessa är att vara snudd på extremt självmedveten.
Buddhistmunkar med sin oerhörda självinsikt är kända för att vara väldigt duktiga på att läsa minsta lilla känsla ur andra människor.
smileyy +1
Så jag och en kille ( som jag inte känner väl) har kollat på varann och det har slutat med ett leende
så då kan han vara intresserad av mig?
SkyddsAngel +1
Hihi_tjejen, det måste såklart inte vara så men det är en STOR chans att det är så.

För det där kallas för "kemisk attraktion".

Väldigt vanligt bland oss människor. Vi är också djur trots att vi är människor och är man ett djur så har man ett visst beteende som avslöjar hur man tänker osv.

Tex hundar: De visar ju signaler genom deras svans. Samma sak med människan men dock har vi inte svans längre (ändkotan är sista evolutionstecknet på svans).

Men ler han mot dig och avslöjar han med blicken så ja, stor chans där ;)
SkyddsAngel +1
Förresten så hittade jag en riktigt intressant video här! :)

youtube.com/…

Och det stämmer så sjuuukt bra! =) Jag kommer fortfarande ihåg när jag gick i 6:an på mellanstadiet och då var jag VÄLDIGT intresserad av en tjej i min klass och helt omedvetet började jag å skämta och skoja med henne och det blev mycket kroppskontakt-skämt. Alltså allt detta var helt omedvetet och det var ju helt klart på skämt, kanske inget flörtande utan mest på skoj.

Tex så retades jag med henne genom att kittla henne för jag visste att hon var riktigt kittlig och såklart försökte hon hämnas tillbaka många gånger.

Så nu flera flera flera år senare - nu när jag blivit äldre, det är NU jag förstått varför jag gjorde så som jag gjorde. Hade inte en blekaste aning om varför jag höll på å retades på skoj med henne under hela 6:an - 7:an där. Men där ser man, mycket är undermedvetet :)

Så kroppskontakt och beröring på ett "oskyldigt sätt" - visar absolut på nåt slags intresse
Robbn94 +1
Jag kan ju säga att jag inte gör som han i klippet säger att killar gör, dock tror jag att det stämmer in på de flesta killar.
Aquila +1
Kul video, stämmer riktigt bra ju. Är det bara för mig som länken som visas i slutet inte fungerar?
braveheart +1
gettheguy.co.uk, inget för dig som är kille men ändå ;) om du inte mot förmodan skulle vara gay :)
Aquila +1
Haha nej. tycker bara att det är intressant med biologiska beteenden hos människan. Typ som det här. Eller att "ursvenskar" är korta och satta personer för att klara kylan och afrikaner då är långa och smala för att klara hettan. Intressant trivia helt enkelt. :)
braveheart +1
Håller med, :) fast ja, jag tkr det mer intressant med olika beteenden och kroppspråk än om afrikanar som är långa och smala. XD
Aquila +1
Jo, i vardagen så är det betydligt intressantare än att veta varför olika raser ser ut på olika sätt. Som historiker är det dock intressant att veta saker om raserna också. =)
braveheart +1
Okej, ja kan ju vara sant :) är du historiker eller vad?:o
Aquila +1
Ja, eller historiestudent för att vara exakt.
braveheart +1
Skaru bli lärare eller?:) ok, intressant eller ngt