Killens ex smsade, hjälp!

empress +1
Jag och min kille har varit tillsammans i 11 månader. För tre år sen gjorde han och hans ex slut. De hade varit tillsammans i 3 år och det var hans första seriösa förhålland.

Sen deras relation tog slut har de inte sett varandra och inte heller pratat i telefon men ibland (väldigt sällan) på msn och vid födelsedagar har hon smsat honom grattis.

Min kille fyllde år nyligen och vi vaknade på morgonen av att hon smsade honom och önskade honom grattis osv. Detta stör mig ortroligt mycket, hon hann liksom önska honom grattis före mig!

Mitt ex var otrogen mot mig med sitt ex så detta med föredettingar är otroligt känsligt för mig. Min kille vet att jag inte tycker om att han har kontakt med henne men jag stör mig otroligt mkt. Vill verkligen inte att hon ska höra av sig mer.

Min kille har sagt att han inte kommer gratta henne på hennes födelsedag eller skriva till henne på msn osv. men det hindrar ju inte henne ifrån att höra av sig.
Tycker det är väldigt konstigt att inte släppa taget efter 3 år.

Mår skit pga detta. behöver er ss:are.

90 svar

delay +1
Tänk positivt :> tänk hur patetisk hon är som lägger sin tid på någon hon inte kan få. han är ju din :>
Bumlebie +1
Hej har samma problem, men så fort jag tar upp det blir min kille sur på mig... han säger att dom är jättebra vänner...vet inte om jag orkar med sånt...
ShoPaHoLicC +1
Asså förlåt, men jag ser verkligen inte problemet i att hon smsar grattis only. det är ju inte så att hon trånar efter honom fortfarande. 3 år är länge och om du hade gjort slut med din kille och din nuvarande kille säger åt deej att sluta snacka med honom (eller i det här fallet inte säga grattis/svara tillbaka på ett grattis sms) hade du sagt OK? ett x behöver ju inte betyda att man aldrig mer kontaktar varandra...:/
75572 +1
Att enbart säga grattis tycker jag är ok, tänkte precis som lostSoul skrev.. Fast jag förstår precis hur du känner, jag känner lite likadant när min kille får sms från "gamla flammor" :$ fast jag tvingar mig själv att inte reagera för det känns så löjligt att bli arg över ett "grattis".. om det däremot är mer än så tycker jag det är jobbigt, och visar det..
empress +1
Jag tänker mer: om de är vänner nu och har varit det sen de gjorde slut så skulle jag tom inte må så dåligt över att de smsade el tom sågs. men nu ses de inte och pratar inte annars heller.

då smsar de för att de känner att nånting fortfarande är kvar. tycker faktskt man ska släppa taget spec när båda har nya.

jag har haft ett förhållande på 5 år tidigare. vi skulle förlova oss och var hur tajta som helst. var kompisar sen vi var tolv o blev tillsammans när vi var 16. gjorde slut för 2 år sen. men jag har inte sagt ett enda ord till honom sen vi gjorde slut. inte ens ett sms på hans födelsedag. el svarat när han skickade på min födelsedag.
ex är en del av ens förflutna och borde stanna kvar där.
så om min nuvarande kille bad mig att sluta ha kontakt med ett ex så hade jag gjort det.
Merida +1
Jag skickar grattis till mitt ex sent sent på kvällen. Helst dagen efter :) För jag vet hur känsligt det är!

Finns ingen anledning att störa sig på henne :) Din kille göra ju så gott han kan. Han kan inte göra annat än att frysa ut henne :)
sofiab +1
Men dom gjorde ju slut för tre år sedan och har inte någon kontakt. Jag brukar smsa grattis till folk jag knappt träffar om jag har deras mobilnummer och vet att de fyller år.

Var exets sms bara: "Grattis på födelsedagen" elller var det någon lång känslosam grattishälsning (sådan som man kan skicka till sina vänner) Om det var en riktigt lång hälsning kan jag förstå lite varför du blev upprörd.
delay +1
Men lite skumt att skutta upp på morgonen och kasta sig och skicka sms till sitt ex innan någon annan ens hunnit gratta :s
Gabby +1
Min kompis har typ som hobby att ha alarm på mobilen med alla som fyller år, hon tycker det är kul att vara fört, spelar ingen roll om det är ett ex eller en random tjej hon träffat :) Oroa dig inte i onödan
Sebastard +1
Det är primitivt, inte dagisfasoner :P. Som andra sagt, han kan ju inte göra mer och hon spiller sin tid, inget annat.
Gabriellala +1
Om hon skriver grattis när han fyller år skulle inte jag tycka va så konstigt, jag skriver grattis till mitt ex.. Jag tror inte att hon inte har släppt taget utan att hon bara vill vara snäll, och som de andra sa, din kille visar ju inget intresse alls för henne när han fryser ute henne och det finns väl inte så mycket mer han kan göra. Grabben är ju din, ignorera hans ex!
queenofrain +1
Problemet ligger tyvärr inte hos tjejen men hos ditt ex. När man drabbats av "exavundsjukan" är det fruktansvärt, man tänker logiskt och hatar alla ex. Jag får ibland grattningar av mitt ex från när jag var 16..
Om man spenderade 3 år med någon så är det klart man fortfarande kan tänka varmt om personen som en människa. Inte att man är vänner eller tycker om varandra. Bara för att vara vänlig

Det bästa du kan göra är att inte fortsätta vara osäker (jag har själv suttit där) utan gå vidare
Madilin +1
Oj, jag visste inte att det var så känsligt med sånt där! :0
nu ska jag köra på toalettstols vis, ;D
empress +1
Sofiab. jag såg bara rött så jag vet inte vad hon skrev i smset. det enda jag såg var slutet hon skrev och God Jul. det var kanske inte 2 sms långt men helt klart ett sms långt
empress +1
Hon gjorde det IGEN. smsade honom på nyår och önskade honom ett gott nytt år,
Min kille börjar också ny tycka att det är konstigt att hon gör så. hon har aldrig tidigare gjort det och nu helt plötsligt hör hon av sig rätt ofta. han svarade inte på det. men vad fan vill tjejen?
Merida +1
Vad svarade han då?
empress +1
Toalettstol.
han svarade inte henne.
men grejen är detta. förra veckan fyllde killen år och då skrev hon "god morgon :) ville gratta dig på födelsedagen och God Jul och gott nytt år :)

sen på nyår skrev hon.
Gott nytt år hoppas att du får en underbar kväll.
kram!

och min kille blev lite fundersam över vad hon egentligen vill. de gjorde ju som sagt slut för mer än 3 år sen och inte sett varandra en enda gång sen dess. inte pratat i tel heller sen dess. och haft väldigt liten kontakt via sms o nätet under dessa år. hon har heller aldrig tidigare smsat o önskat honom ett gott nytt år. han tyckte även det var konstigt att hon gjorde det IGEN efter att hon redan hade skrivit det i det tidigare smset.

hon har kille sen nåt år tillbaka.
vad fan vill hon, jag tycker ge fan i min kille.
Merida +1
Ja, jag har hängt med i tråden sen början :) Men jag tycker det är konstigt om hon redan en gång innan skickat godjul och gott nytt år och sen skickar gott nytt år igen :S
empress +1
Toalettstol.
ja det är jättekonstigt.
min teori är denna:
min kille har berättat att de var tillsammans i tre år och de tjafsade rätt mkt och de gjorde aldrig nåt ihop. de enda de gjorde var att de kollade på tv. de hade ett väldigt tråkigt förhållande där de var väldigt isolerade. men han älskade henne och hon var hans första kärlek. de var även tillsammans i tre år.

det var hon som gjorde slut och efter henne har han inte träffat nån mer än mig och inte heller haft ett one night stand.

vi däremot gör saker hela tiden och tjafsar väldigt sällan och han är mkt bättre mot mig än vad han har varit mot henne. så jag tror att hon har fått höra det och blivit lite avis. och vill förstöra för oss. kanske även att hon har sett hur förändrad han är och vill ha honom tillbaka.

jag vet inte, men det känns som att hon har nåt i baktanken.
vad tror du?
Merida +1
Kan säkerligen vara så :) Jag skulle tippa på det i alla fall :P