Min pojkvän har ljugit för mig!

Lisa123456 +1
Hej! Ledsen för den långa texten men blev tvungen att skriva av mig.

Fick idag reda på att min pojkvän ljugit om vem han egentligen är i ett par månader. För att ni ska förstå mitt dilemma så måste jag gå tillbaka till hur jag trodde han var först.

Träffade min pojkvän lite slumpartat i en mataffär för 3 månader sedan. Han har allt, romantisk, utseendet, personligheten, humorn och han behandlar mig som en prinsessa. Vi är båda 20 år, studerar och han bor i en lägenhet själv och jag bor hos mina föräldrar.

Hans familj är helt normala och bor i ett radhus men det är just hans bror som är det intressanta.
Min pojkväns bror bor nämligen i en stor villa, åker runt med en lyxig Audi R8 har jag för mig ( inte hundra på märket då jag inte är intresserad av bilar) och betalar även min pojkväns lägenhet.

När jag har frågat min pojkvän om hur hans bror har råd med allt så har han knappt velat svara. Men har motvilligt sagt att hans bror har tjänat en hel del på poker tydligen och driver ett eget företag av något slag. jag har typ sagt "vilken snäll bror som betalar din lägenhet och fått svaret "mm han är okej" sen har vi lämnat den diskussionen. Vill liksom inte att han ska känna sig otillräckligt eller något för jag älskar verkligen honom och bryr mig inte om pengar.

Nu till mitt dilemma. Vi har dejtat nu 3 månader och jag har aldrig varit så här lycklig i hela mitt liv till idag då jag gick till överlycklig till totalt chocktillstånd på några minuter. Han sa att han älskar mig jätte mycket och vill att jag ska flytta in med honom. Jag blev överlycklig och sa självklart ja se kom det...

(Han)" Fast älskling jag vill att det här förhållande ska hålla så jag måste berätta något för dig innan." " Jag har ljugit för dig, jag planerar inte att vi ska flytta in i lägenheten utan i villan"

(Jag) " Jaha, ska vi bo hos din bror då eller vadå?"

(Han) " Nej vi ska bo där inte han, han flyttar in i lägenheten. Det är jag som äger villan "

Då kom det fram att det är min pojkvän som egentligen är brorsan om man kan säga så. Det vill säga att i själva verket är det han som är framgångsrik och endast låtit brorsan lånat allt vad det nu är. Jag blir så klart paff och utbrister i tårar, kanske fjantigt att börja gråta men det känns som jag inte känner honom längre. Jag förstår inte varför han har ljugit för mig hela tiden. Litar han inte på mig?

Svaret jag fick från honom var att han har träffat så många tjejer senaste året som bara har varit ut efter hans pengar. Enligt honom sa han inget för att han ville se om jag verkligen tyckte om honom och inte för något annat. Jag känner mig lurad och sviken och gråter hemma. Jag älskar honom så himla mycket, hur kunde han ljuga för mig så länge? Vad mer har han ljugit om undrar man....

Har fått tusen sms och missade samtal, att han är jätte ledsen, det var dumt gjort och han älskar mig över allt annat, att han ångrar sig jätte mycket och skäms som tusan. Jag har inte svarat på hans sms och samtal för jag känner mig fortfarande sviken och vet inte om jag kan lite på honom längre.

vet inte om jag ska förlåta honom eller ej. Jag älskar honom så himla mycket och han är verkligen en drömkille på alla sätt innan idag då. Men som sagt känner jag mig sviken och ärlighet är något jag prioriterar högst i ett förhållande. Vad skulle ni gjort i min situation? Ska jag förlåta honom eller tror ni han har ljugit om flera saker?

27 svar

blattebarn +1
Förstår honom...
bubblegummy +1
Det är synd att han blev tvungen att ljuga, men du måste förstå hans avsikter också... Om han har ljugit något mer kan vi omöjligt veta men han ville väl bra att du skulle tycka om honom för den han är, och inte för hans förmögenhet. Jag förstår honom iallafall.. Det är upp till dig om du vill förlåta, men för min del så hade jag självklart kunnat förlåta honom. Det hade varit en helt annan femma om det handlade om otrohet osv.
Kouki +1
Well, kan säga med egen erfarenhet att när man är i hans position så blir man lätt något paranoid. Tänk på hur otroligt många människor som finns därute som faktiskt bara är ute efter en snålskjuts, de är faktiskt fler än man tror. Han ville väl bara se ifall du tyckte om honom för hans skull och inte för pengarna.

Jag förstår mycket väl att du känner dig sviken och ledsen över att han inte har litat på dig från början, verkligen! Men tänk lite från hans håll också innan du bestämmer dig. Han litar uppenbarligen på dig då han har berättat det nu, eller hur? Om han inte alls litade på dig så skulle han snarare gjort slut än velat flytta ihop?
croissant +1
Men nu kan du ju verkligen se att hans kärlek till dig är Äkta, för annars hade han ju aldrig vågat säga det här till dig. Han litar på dig, och jag förstår om det är svårt för dig att bara bortse från att han ljög, men försök!
Sevenseed +1
Ljög och ljög.. han har väl snarare undanhållit.

Och det är inget personligt mot dig. Förstår ärligt inte vad som ska vara det hemska med det hela.
Lisa123456 +1
Jag tycker han har ljugit då han har utgett sig vara någon annan. Förstår inte problemet att vara ärlig från första början...
Malinpeu +1
Herregud... Då vet du nog inte hur sambo livet är. Självklart ska man kunna lita på
Varandra. Men jag håller med hon innan att han snarare har undan hållit det hela.
Det finns värre saker att grina över än att han har massor med pengar.
Amandie +1
Förstår att det kommer som en överraskning men samtidigt så har han en bra anledning till varför han ljög, han har svårt att lita på människor. Sen så var han ärlig med dig och erkände allt. Så jag tycker du ska försöka förlåta honom
Sevenseed +1
Han är hela tiden sig själv, bara att han inte visat den sidan av honom som kan ta fram fula sidor i andra. Hur kul är det att vara sedd för pengarna?

Det är som en tjej med stora bröst som lägger upp dem under hakan och sen tycker hon att hon bara uppskattas för sina tuttar. Såklart, hon visar ju bara upp tuttarna, folk dras till det som syns.
Om hon däremot hade haft lite mindre urringat, mindre upp till hakan hade folk sett henne mer för henne än att säga "här är mina tuttar, och här bakom är jag".

Han gjorde samma sak, fast med sina pengar. Så att istället sätta dem i framfickan satte han dem i bakfickan.
tipzy +1
Halllååååå? Tre månader är ju inte såå lång tid och han berättade ändå för dig nu när det blev seriöst.
Han har inte gjort något fel som jag ser det, så skulle nog dom flesta göra.

Personligen om jag skulle träffat en kille och haft det väldigt bra ställt hade jag heller inte sagt något förens det blivit seriiöst.
Lisa123456 +1
Jo jag förstår hur han tänker men det som stör mig är att alla andra har vetat om det. Jag menar brorsan, hans vänner, familj osv. Men ingen har sagt ett ljud under dessa månader. Kan man verkligen lita på sådana människor i framtiden? Jag är kluven.
Amandie +1
Ta inga beslut just nu, det har precis hänt och du behöver perspektiv på det hela. Du älskar honom och han älskar dig. Släng inte bort det innan du ens försökt pga att han ville se din verkliga sida innan han blev seriös med dig
Sevenseed +1
Varför skulle familjen eller vännerna berätta för dig? Det är hans familj och vänner, inte dina. Dem bryr sig bara om personen gör honom lycklig eller inte.

Jag börjar bli kluven till om du ens borde vara med honom om du ska ifrågasätta honom så. Eller om han borde börja ifrågasätta dig snart.
Lisa123456 +1
Va? varför skulle han ifrågasätta mig? Det är ju han som har utgett sig vara någon annan! Jag trodde tex att han studerade vilket var en lögn. Vad har han gjort på den tiden tro? Spelat poker och jobbar eller annat? Hur tusan ska man lita på honom igen?
Sevenseed +1
Känns som att du överreagerar lte smått bara.
Det kunde ha varit något mycket värre än att han hade en säkerhet på banken.

Istället för att bara tro och anta kan du ställa honom frågan och få ett ärligt svar.
Mliilo +1
Förlåt men ni har känt varann i tre månader och jag tycker inte ens det han gjorde var en big deal..Så ja du överreagerar. Man lär känna varann hela tiden och du kommer antagligen upotäcka fler sidor hos honom. Come on, inte så att man berättar alkt för nån efter bara tre mån.
108042 +1
Äh ta det med en nypa salt. Han är rädd om sig själv. Man bettar väl inte redan efter en månad till ens nya partner hur rik man är och att man har en stor villa om avsikten inte är till att skryta då.

Prata med honom och ta chansen NU att lära känna honom bättre nu när du ändå ver sanningen. Det är vid sånahär tillfällen han öppnar dörrarna för dig.

Ett plus, killen har ju cash ;) och cash is king! Mwhaha
Merida +1
WHAT?!?!?!?!?!?!?!?!?!

HUR kan du ens ge honom dåligt samvete för att han försökt se vem du EGENTLIGEN är?!


Detta tyckte jag var helt utanför mitt förstånd!


Du gör en höna av en fjäder!
31065 +1
(Jag lyckas av ngn anledning inte läsa kommentarerna på sida 1 så ni får ursäkta om jag skriver ngt som ngn annan redan skrivit.)

Jag håller med de flesta andra här: Du gör en höna av en fjäder. Jag kan förstå att du tycker det är jobbigt att han ljugit för dig och att du är chokad MEN du måste tänka dig in i hans situation.
Han vill träffa en tjej som älskar honom för den han är, vilket han verkar ha gjort i dig, och inte för hans pengar. De tidigare förhållandena han haft har visat sig vara pga hans pengar och inte pga att tjejen älskat honom. Det måste vara förkrossande om det händer igen och igen.

Det är precis samma sak som om du skulle upptäcka att enda andleningen till att killar var med dig är ditt utseende. Och det hände om och om igen. Vad skulle du göra då?
Att ändra sitt utseende kan kanske vara kepigare än att ändra sin sociala status för en kortare tid men även det är fullt görbart.

Att ändra sin sociala status var den utväg din kille hittade: Han bytte plats med sin bror för att skydda sig själv och se att du älskade honom och inte hans pengar.
Om han berättat att han var kriminell och hade tjänat sina pengar som yrkesmördare skulle jag förstå om du hade problem med det han berättade. Då skulle ju han ha en helt annan personlighet än den han visat för dig, en antagligen ganska så skrämmande sådan. Nu har du en kille som pluggar och är som du men råkar ha råd med ett hus.

Så ha medlidande med din blivande sambo, prata med honom och se till att ni skriver ett samboavtal innan ni flyttar samman. På så vis visar du på alla sätt du kan att du inte är intresserad av hans pengar utan av honom.
rattle +1
Hans anledning för att undanhålla det är ju förståelig. Han har ju inte direkt gjort något mot dig, tycker du reagerar som om han varit otrogen. Han gjorde det för att kunna veta säkert att du är äkta eftersom han varit med om många falska tjejer som bara varit ute efter pengar. Så det är klart att du ska "förlåta" honom även fast jag inte tycker han gjort värsta misstaget.