överreagerar jag? Pojkvän

tiamo +1
Hej.
Jag fick min allra första kille för några månader sen, vi har känt varandra i ca 3-4 år, men jag har vart ganska rädd inför att skaffa ett förhållande sä det tog en bra tid för mig.
Precis innan vi blev tillsammans hade vi ett ganska stort bråk, han va väldigt väldigt ledsen och gjoede allt för att "få" mig.

Men nu när vi är tillsammans tycker jag inte att jag får kärleken jag velat ha, eller den kärleken han har visat förut.
Känns jättedumt och ens bry mig om de här, men när vi precis blev tillsammans fyllde jag 20 år, och jag fick ingen present av honom. Knappt ett grattis, han sa att han inte bryr sig om födelsedagar men han vet att jag älskar födelsedagar.

Nu fyllde han år nyligen och jag kom med tårta, ett par skor han velat ha och jag försökte göra hans dag så bra som möjligt..
Jag brukar komma med hans favorit hämtmat till honom, brukar överraska honom med massa chips gott filmer för o göra det mysigt.
Men jag får inget tillbaka, verkligen inget inget.
Visst e han kärleksfull, men just med födelsedagar överraskning e han så dålig på, jag vet inte om jag överreagerar eftersom jag tycker sånt är viktigt..
Vad tycker ni andra? Bör man säga något?

15 svar

Charlotta +1
Klart du skall förklara vad du känner och vad du har för behov! Dina åsikter och behov är precis lika viktiga som hans. Och lyssnar han inte eller vägrar anpassa sig så är han helt enkelt en dålig partner. Lycka till!
Mliillo +1
Självklart ska du säga ifrån! Vad e det för människa som inte uppskattar och uppvaktar dig..Har haft såna pojkvänner och det finns så mycket bättre killar där ute som hade gjort allt för en!
58736 +1
Man ska ju inte vara tillsammans med någon som går helt emot ens egna åsikter och vad man tycker är viltigt. Visst är presenter verkligen inget krav, men uppskattning är det! Han behöver inte gilla presenter eller födelsedagar, men då får han ju visa att han uppskattar dig på något annat sätt!

Prata om det. Men kan tänka mig att han är ganska ung (?) och inte fattar ännu hur relationer fungerar. Sådan killar "lär" sig efter några år och några dumpningar
Vissa lär sig väl iof aldrig...
Miikaelaa +1
Jag förstår faktiskt inte det där med materialla saker, varför är det så viktigt?
Minns att min kille alltid köpte grejer till mig, och gnällde på att jag aldrig köpte honom saker. Jag begärde ALDRIG det han köpte, och jag hade inte ens råd att köpa grejer till honom för min inkomst var endast csn på 2800 kr. Medans hans låg på 20t.

Tycker viktigaste är respekt, tillit och kommunikation. Bryr mig inte om ett par skor eller någon tröja.
Hurrdurr +1
Men vad fan? Är väl skitsamma om han inte bryr sig om födelsedagar, DU gör ju det. Då bryr han sig ju uppenbarligen inte om att du gör det, det har inget med hans förhållande till dessa att göra utan är bara respektlöst mot dig. Själv älskar jag att överraska och ge bort bra presenter till familj och personer jag älskar rent generellt. Det är mycket roligare än att få saker. Om han inte bättrar sig så tycker jag att du ska prata med honom.
Hurrdurr +1
Till @Miikaelaa
Handlar väl ändå om att hon vill bli överraskad och lite uppvaktad. Behöver inte nödvändigtvis vara att han ger henne prylar, så som jag förstått det som.
58736 +1
Till @Miikaelaa

Det handlar inte om det materiella, det handlar om uppskattning. Hade denna kille gett henne likvärdig uppskattning som hon visar honom genom både presenter och gester så hade det inte funnits ett problem. Självklart ska det inte vara några krav i att köpa saker - han hade ju kunnat göra vad som helst.

Har man så lite fantasi att uppskattning = presenter så kanske man ska ändra sitt synsätt. Dock är det ju en väldigt enkel och ofta uppskattad sak att ge något man vet att den andre tycker om och vill ha.
Att rita en tekning hade liksom varit bättre än ingenting, vilket han gjorde. Eller kanske bara mysa lite extra
Dvs han gjorde ingenting
Miikaelaa +1
Till @Hurrdurr
Fast hon skriver att han är kärleksfull, undrar i så fall på vilket sätt.
Hade han varit helt off så hade man ju undrat om han ens bryr sig om tjejen...
Miikaelaa +1
Till @Beavy
Hon skriver ju att han är kärleksfull. Men om det inte räcker så är han väl fel person för henne, men absolut inte dålig partner. för hade han varit tillsammans med en tjej som visar lika lite uppskattning som honom så hade han inte klassats som dålig partner.

Jag har en killkompis som inte heller bryr sig om födelsedagar eller årstider, och han skulle aldrig rita en teckning.
Människor fungerar helt enkelt på olika sätt.
Kan tillägga att min killkompis hade en tjej som han typ dog för fastän han inte visade uppskattning
58736 +1
Till @Miikaelaa
Hade en tjej betett sig på samma sätt hade hon blivit klassad som en bitch...

Nej de är ju uppenbarligen olika. För många är det ju handlingarna som avgör i förhållandet. Man kan säga att man älskar någon 3000 gånger men visar man det inte så betyder det inget..
TS får gärna utveckla vad "kärleksfull" betyder, så har vi något mer att utgå från
58736 +1
Som sagt så måste han ju inte bry sig om sin egen födelsedag om han hatar det så mycket. Men att skita i hennes är ju bara elakt när han vet hur mycket hon gillar det. Handlar inte en relation delvis om att nära även sin partners intressen och det som gör denne glad?
Visar man ingen uppskattning under förhållandet spelar det ju ingen roll om han skulle "dö" för henne. Vet ju inte hon.
Miikaelaa +1
Till @Beavy
Han visar ju någon slags kärlek, och det gör han på sitt sätt. Hon vet ju om det, eftersom hon säger att han är kärleksfull. Hade han inte visat kärlek alls eller inte gillat henne så hade han inte varit tillsammans med henne. Problemet i detta fall är att de ser uppskattning och visar kärlek på olika sätt, för henne är hans sätt otillräckligt
Men det kan vara tillräckligt för någon annan. Därför anser inte jag att han är en dålig partner
58736 +1
Till @Miikaelaa
Det är många människor som är ihop med andra fastän de varken älskar eller uppskattar dem. Inte ovanligt alls. Det finns ju även dem som är superkärleksfulla ibland och sedan slår sin partner emellanåt.

Om man helt väljer att helt ignorera sin flickväns födelsedag på grund av sina egna egoistiska anledningar tycker jag att man inte är en så bra partner...faktiskt. Speciellt när hon förmodligen sagt tidigare att hon älskar födelsedagar. Det är faktiskt inte så svårt att se förbi det man själv inte tycker så mycket om för att göra någon annan glad. Har du aldrig gjort något du tycker är lite tråkigt för att du vet att någon annan uppskattar det?

Vad som är dåligt och bra i en relation bestämmer ju dem i relationen. Visst, du tycker inte att killen är en dålig partner - någon annan med andra preferenser gör det, inget konstigt. För henne är han en dålig partner. En dålig partner för dig kanske uppfyller andra krav.
Mliillo +1
Om man inte ens får ett grattis tycker jag att man är ganska kass och dålig partner. Det handlar om att ge o ta. Fler att en relation ska hålla så är det handling som betyder något. Vad spels det för roll om en person "dör" för en om man aldrig visar det..
Miikaelaa +1
Till @Beavy
Nej det är just det jag menar. För HENNE är han dålig, men han är inte det för alla. Så frågan är ju varför hon är tillsammans med honom om hon inte känner sig uppskattad eller om hon nu inte tror att han älskar henne.

Fast det mest intressanta är att hon skriver att han KNAPPT sa grattis, vad betyder det? Sa han grattis eller ej? betyder hennes knappt att han inte köpte presenter? Och att hon säger att han är kärleksfull, på vilket sätt visar eller säger han det?