Pojkvän som spelar mkt data

Nanou +1
Hej alla. Jag är ju inte ensam med att ha en pojkvän som spelar mycket datorspel. Han får gärna spela data (jag har häst så lägger en del tid där) så detta är ju en av hans intressen. Vi har bott ihop i två år och jag börjar tappa det snart.

När vi började träffas får man inte se allt, sedan flyttade vi ihop och byggde hus tillsammans, då spela han inte heller för han hann inte. Men sedan dess ca 1,5 år så sitter han nästan all sin lediga tid och spelar.
Visst, frågar jag om vi skall se film så slutar han när han är klar med spelet (kan ta 40 min) samma sak med mat o städ han fixar när jag ber om det när han har spelat klart.

Jag känner att jag har byggt upp ett hat mot hans spelande... Känns jätte jobbigt och han vet om det.. Är jag en dålig människa som känner så??

Men de är ju också det när man bor i ett hus och med någon mer än sig själv så har man vissa "plikter", man klipper gräset, fixar på huset, tar tvätten, lagar mat m.m men jag får alltid jaga honom och känner mig som en tjatig morsa. Åh jag vet inte vad jag skall göra. Är så jäkla arg på detta att jag spricker!!!

Har ni något tips på vad jag kan göra?

Hälsningar en arg flickvän

10 svar

ninni1234 +1
Jag hade börjat tvätta mina egna kläder bara så får han tvätta sina gjort mat till mig själv bara. Gnäller han så får han ju hjälpa till.
58736 +1
Prata om det. Det enda ni kan göra för att lösa problemen ni har. Hitta på lösningar: exempelvis att ni ägnar någon timme tillsammans att fixa iordning hemma innan kvällen. Att kl 20 har ni filmkväll/datekväll/går ut och äter/går på bio etc.

Alternativt spela med honom? Kan vara kul att göra det ihop!

Jag har ALL förståelse för dem med spel och dataintresse. Det är en hobby som alla andra. Men det är som sagt en hobby och kanske inte något man måste göra alla sina lediga timmar.
58736 +1
Jag har iof aldrig varit med någon som inte slutat spela om jag bett om det - har då heller aldrig riktigt behövt be om det...
Vet man att han spelar ett spel som inte går att avsluta på stört ( för NEJ, ibland kan man inte bara sluta mitt i för då sparas det inte eller så failar man teamet man spelar med) så kanske man kan säga till en stund innan man vill se på film, så han hinner sluta.

Städning osv borde han ju dock hålla koll på själv, men om ni gör det tillsammans en viss tid varje kväll så får han planera runt det
ninni1234 +1
När han har det mesta i tvättkorgen så måste han ju tvätta till slut.
Pawni +1
Prova strunta i allt, tvätta inte, laga inte mat, diska inte :) Så märker han att allt sker inte av sig självt
Merida +1
Japp, låt bli att göra hans saker. Räkna på vad saker skulle ta i tid att göra. Tex klippa gräset eller skotta uppfarten. Så lägger du ihop det med saker han skulle förväntas gjort.

I början kommer han bli tjurig på att där inte finns något toalettpapper eller rena kalsonger. Men om man tar diskussionen direkt då så kommer det bli en diskussion med bra utfall. :)
Tottin +1
Eller så pratar man om det innan man "hämnas" genom att inte laga mat eller tvätta hans kläder. Tycker man att killen beter sig omoget/inte ansvarsfullt hjälper det väl inte att i första hand göra samma sak tillbaka.

Fattar han inte efter att ni pratat får du väl sluta diska och sånt. Men prata med honom i första hand.
ninni1234 +1
Hade nog pratat med han om ni kan börja med att lägga upp något plan t.ex att du lagar mat en dag nästa gör han, sen att ni sätter upp en dag då ni båda hjälps åt att städa, tvätta. Den dag den ena lagar mat så kan den andra diska efter.
petterssonss +1
Du måste prata med han och berätta hur du känner, att det inte funkar att en person ska ta hand om ett helt hus och alla dess förpliktelser!
Nanou +1
Tack alla för svar. Jag skall prata med honom. Jag tror inte på att hämnas, det känns kortsiktigt.