Problem i nära relationer

TheNameless +1
Hej,

Jag känner att jag pendlar mellan två olika personligheter i nära relationer. Nyförälskelsen är allting jätte bra, det är när det blir vardag allt börjar. Det är som jag inte kan kontrollera mig själv , och helt plötsligt inte vet vad jag vill. Jag har varit med om detta flera gånger och behöver nu hjälp. Har gått till kurator och pratat, och ska om några veckor prata med en psykolog. Jag har känt igen mig i flera faktorer i "Borderline", och kommer testas. Men jag behöver hjälp nu då jag har ett förhållande som går utför, hur jag ska gå tillväga för jag gillar verkligen denna killen men kan inte kontrollera mig själv.

Jag skriver lite här hur jag känner, dock är det svårt att få med allt;

Svarar han inte eller att jag tror att det skulle vara nära att han gör slut med mig gör jag allt för att få hans uppmärksamhet. Många tankar dyker upp, jag kan minnas tillbaka på allt det bra igen, känna mina känslor och det enda jag önskar mig är hans närhet och trygghet. Jag får ångest och känner mig tom, allt kretsar runt honom, ingenting av min omgivning kan få mig på andra tankar. Jag känner mig ensam.

Får jag svar/bekräftelse och han menar att allt är okej, han finns kvar där för mig och han säger att han vlll ha mig. Då inkommer ett lugn, och jag blir glad, lättad, skäms lite över min reaktion, att jag kanske har skickat flera sms, ringt mitt i natten, allt för att få hans uppmärksamhet.
Men det är okej nu, jag kan känna hur mycket jag tycker om honom.

En kort tid därefter, kan handla om en timme, ett dygn, en natt; kan jag känna ett tvivel igen. Ingenting spelar så stor roll, jag vill liksom inte träffa honom längre, vill inte känna hans närhet, känner mig inte kär. Tror det finns något bättre, tror att jag ska vara singel istället, tror att han ändå kommer såra mig och att det inte är någon ide att lägga ner massa tid då han ändå kommer tröttna på mig efter ett tag. Jag kan även säga taskiga saker mot honom som jag aldrig skulle göra mot någon annan. Just då kan jag vara riktigt elak, och känner mig inte som mig själv. Jag kan sitta och säga att jag inte längre har några känslor, lämnar honom, med att det är över.

Efter ett tag saknar jag oss igen. försöker få kontakt och hans uppmärksamhet igen. Det funkar oftast men kan bli tveksam igen. Säger saker, för jag vet inte vad jag vill. Fast det vet jag.
Detta går runt runt, och jag håller på att förlora honom, men jag skadar oss så mycket så det får inte fortsätta såhär.

Känner någon igen sig, eller någon som kan veta vad det är med mig?

1 svar

Smackthis +1
Jag känner absolut igen mig, tror det har mycket med ens egen självkänsla att göra. Mår man inte bra i sig själv då är det väldigt vanligt att man känner precis så som du gör. Tror det är bättre att fokusera och jobba på sig själv än att lägga all sin tid och tankar på en annan person. För det är verkligen sant det dem säger, man kan inte älska någon annan om man inte älskar sig själv, på riktigt.