Rädd för att han ska vara otrogen

Salami +1
Jag har en sjukt dålig magkänsla för en kille jag började dejta för 3 månader sedan, jag vet inte om det beror på att jag inte är redo för att känna tillit för en kille, dåligt självförtroende, eller om jag faktiskt har en vettig grund för att känna som jag gör.
Kort och gott. Jag kom ut från en 7-årig relation för 8 månader sedan. Har inte dejtat jättemycket sedan dess och känner mig rätt så oerfaren (men nyfiken) i sängen. Detta ger mig lite dåligt självförtroende. Värt att nämna är att jag aldrig någonsin var svartsjuk eller rädd för otrohet i mitt gamla förhållande.

Killen jag dejtar nu har sagt att han har haft sex med så måååånga. När jag frågar om könssjukdomar så säger han att han har haft tur, speciellt när han har varit med så många och oskyddat dessutom. I början när vi dejtade så kunde han även kolla in andra tjejer. Och ja visst det är okej att faktiskt tycka att andra är vackra och titta lite, men det är skillnad på att kolla och kolla in en person. Nu gör han inte det lika uppenbart, men jag kan fortfarande märka att han gör det ibland.

Han har en historia av otrohet och har tidigare inte haft hälsosamma långtidsförhållande. Längsta hälsosamma var på 6 månader och han gjorde slut med henne för att hon gick upp i vikt, något hon inte kunde rå för p.g.a. en kronisk sjukdom. Jag tycker att det är sjukt ytligt att han kunde göra så. Han har dessutom nämnt att "man slutar attraheras av en partners fysiska yttre efter ett tag". (Mitt ex kommenterade min kropp mycket i slutet, att jag var tjock och hade platt rumpa. Vilket inte stämmer. Han gjorde det för att han mådde dåligt över sin egen kropp. Det tog tid att bygga upp det självförtroendet igen).

Han berättar att alla tjejer han har träffat vill tidigt bli hans flickvän (låter som ett störningsmoment). Jag är tvärtom. Vill ta saker lugnt. Lugnare än honom verkar det som. Han ville att jag skulle gå ut med att jag har träffat någon ny (honom) bara en månad efter att vi hade dejtat och han verkar vilja vara officiell redan medan jag tycker att det är för tidigt och vill dejta länge innan jag lägger en label på det. Jag lägger inte heller den pressen på honom. Att gå ut med att han träffar mig. Det får man göra självmant tycker jag. Så jag vet inte om han ens gör det själv. Han har träffat min närmsta vän men han har inte introducerat mig till sin.

Han säger även att alla ljuger alltid om något. Litet eller stort. Det väcker varningsklockor hos mig. För jag har verkligen inte det tankesättet och gillar inte att killen jag dejtar har det heller. Tänker nu att han kan ljuga om vad som helst.

Han avsätter tid för mig, tar initiativ, dejtade/dejtar mig seriöst (försökte inte bara ligga), säger att han vill ha något seriöst, någon att ha en framtid med, men jag kan verkligen inte ta orden så seriöst ändå p.g.a. hans förflutna och dessa saker han säger och gör. Det känns så destruktivt av mig att känna ångest över otrohet men ändå kan jag inte sluta göra det. Låter skevt men jag hade nog inte varit lika orolig om vi bara dejtade och inte la en label på att vi är exklusiva. På så sätt så skulle jag inte bli sårad ifall han träffade andra för att vi är sams om det. Vill hellre ha det så än att han ska säga att han vill vara seriös med mig men ändå vara otrogen. Jag är mer rädd för lögner än otrohet i sig. Är rädd att han vill ha mig för sig själv, men själv göra vad han vill.

Känns som att jag snöat in mig så mycket att jag inte vet vad jag ska göra. Det är bara så destruktivt att känna ångest hela tiden. Ska man göra slut eller forsätta? Och hur gör man det ena eller det andra?

10 svar

Salami +1
Cred till den som pallar läsa och svara...
Muffinsbarn +1
Ingen kan ju veta om han kommer vara otrogen eller inte. Men du litar inte på honom pga vibbarna du får, jag tror det ligger nåt i det. Ens intuition brukar ger inte varningsflaggor utan anledning, vi brukar känna till sanningen ganska snabbt.

Jag tycker inte du borde gått med på att vara exklusiv när du inte ville det och han borde ha respekterat det, det i sig visar också att han inte tog hänsyn till dig. Men ändå vill han inte presentera sin kompis för dig. Gurl, det låter som att han gillar spel. Han tycker väl det är spännande med en tjej som inte avgudar honom direkt och därför vill han "säkra" dig, typ så känns det som
luke_thulin +1
Gissa vem som ringde? Bög björn men inte en riktigt björn med lutande homofili.

Utan björn jävel person i den vildaste förvåningen. Jag hade hellre varit i ödemarken i Finnmark och stött på en riktig björn än å prata med den jäveln.
luke_thulin +1
D var en gång ett par syra strumpor som luktar mögel svett. Ja men sen å andra sidan. Varför ska vi sitta här som ett par dromedarer när vi kan ligga som en klubbad säl utan räkmacka. Nudlar o soppor de tycker vi om. SÅ
luke_thulin +1
Ja så sitter jag här som en pissmyra. Ja hon kan inget säga nu. Som en bonzaiträd utan varken blommor elr bi. Lust o hägring stor som det är Sahara salami. Salzica och karbanoss.

Keften
Vrfinte +1
Till @luke_thulin
vad är det du går på? dela med dig tack
luke_thulin +1
Asså jag går på de här pölse me brö för 10 crowns från föredetta Statoil. Mer kan man inte begära från d här jävla landet.. sen de höjde priset på käseburgare.. ett par såna flumdidumdilum till MC Donalds. Sen att de har crazy psycho till o sälja nånting som heter quasilliada elr vafan o moster för 79 crowns.. jvla puck. D E TUNNBRÖD SOM PAPPER O EN KLICK CURRYKYCKLING MED TVÅ TÄRNINGAR. AAAAH. AAAAH DI ÄR JU FÖR FAN INTE FÖR 5 ÖRE O 20 SEK.

otrogen o sånt.. en sak måste du förstå.. är jag en gnu så är jag ju inte otrogen mot ett lama djur. Utan min partner till den vildaste föraning må ju vara en gnu. Lika så om jag är en pissmyra så är min partner inte en pomegranat.. sen blommor i bi.. ja d e ju i symbios. Otrogen?? Intala honom d skiter vi fullständigt i! Så!
sunhat +1
Alltså, det låter inte bra alls. Av egen erfarenhet så har jag lärt mig att killar som har kunnat göra nåt sånt tidigare (speciellt flera gånger) kommer garanterat kunna göra det igen. De har det i blodet. Och efter allt det du beskriver så verkar denna kille inte värd att lägga energi på. Jag kan ha fel, men det känns som att i 90% av dessa fall så blir man tillslut sviken och sårad och måste ändå gå vidare förr eller senare... :/
chickennuggets +1
Jag håller med Muffinsbarn om att han vill ”säkra” dig. En del killar gör så tidigt p.g.a. osäkerhet och girighet. De som måste se till att de ”har en för sig själv” är oftast de som gör något annat vid sidan av. Hur gammal är han? Han låter lite som en fuckboy med tanke på att han inte har haft en relation längre än 6 månader och legat med en massa. För då har han bara legat runt mest? Och att dumpa någon man är tillsammans på grund av vikt är en fuckboy-varning. Låter inte som en seriös person.
luke_thulin +1
Älskar hon inte? Åt helvete med detta!