Slut på förhållande

Xiandri +1
Hej SS.

Jag ville bara starta en tråd för att få skriva av mig lite, men även också få lite personer att bolla tankar och idéer med. Feedback är alltid bra, även dålig, right?

Det har nyligen tagit slut för mig och min sambo, efter ca 4 år tillsammans.

Mycket berodde på mig, jag har haft och har ett väldigt jobbigt privatliv som jag har som "bagage" och det har antagligen inte varit särskilt enkelt för mitt ex att hålla sig kvar vid min sida alla gånger.

Jag har ofta varit krävande i mitt sätt att söka uppmärksamhet, till den grad att det flertal gånger blivit så att jag sökt mig till andra tjejer, och har varit otrogen en gång också, vilket jag förstås ångrar grovt.

Vad jag undrar är...

Är det konstigt att ajg liksom känner mig "fri" nu, när det är slut? Jag älskar henne verkligen, men jag tror inte att jag hade klarat av att göra slut, trots att jag länge borde ha gjort det. Men nu när det är slut, så är jag på något sätt glad, för jag vet att jag inte förtjänar henne. Och jag vet och hoppas att hon hittar en kille som faktiskt behandlar henne som den fina tjej hon är.

Sorry om tråden verkar lustig...haha. Jag vet inte exakt vad jag vill ha ut av det, men det känns skönt att skriva av sig.

21 svar

Mliillo +1
Inget konstigt alls, det betyder nog bara att ni gjorde rätt beslut. Känslor tar ju inte slut bara för att man gör slut. Jag älskar fortfarande mitt ex men jag vet att vi inte bör vara tillsammans sålänge han är som han är.
Du behöver nog vara själv ett tag och om du ska in i en ny relation så borde du vara rätt säker kring det och ha hanterat ditt bagage innan du ger dig in i något nytt igen =)
Aceton +1
Nej, det låter helt enkelt bara som att du/ni gjorde rätt beslut. Jag känner mig alltid fri som en fågel när jag kommit ur förhållanden. Man har förpliktelser i ett förhållande som håller en bunden, och har man då inte trivts tillräckligt bra med personen blir det självklart en frihetskänsla när förpliktelserna inte längre finns.
Xiandri +1
Hej! Tack för ditt svar.
Jo jag håller med dig helt. Vad som gör mig ledsen är att mitt ex verkar vilja fortsätta försöka, fast hon tex dagen innan var helt tvärtemot. Och när hon säger saker som att "omdu bara älskade mig kunde du försökt" osv, men jag vill ju inte fortsätta att såra henne mer. Jag är rädd att jag "tar tillbaka" henne igen, och sårar henne ännu mer. Jag vill bara hennes bästa!...Till @Mliillo
Mliillo +1
Asså detta är läskigt men du låter precis som mitt ex..Han gjorde också slut för att han inte ville göra mig ledsen mer.
Men så känner hon nu, det är ju fortf färskt och jag kände precis som henne till en början.
Men idag vill jag inte tillbaka, hur mycket jag än älskar honom. Och jag tror att hon kommer komma förbi det snart.
Xiandri +1
Ja, jag känner mig verkligen som en hemsk människa när jag vet att jag har sårat henne...det är verkligen riktigt jobbiga känslor. Allra jobbigast är det också när man vet att man inte kan göra något åt det, än att såra henne igen...genom att göra slut. Fast samtidigt är det kanske någonting som du säger, som blir bättre med tiden.

Usch, kärlek är minsann inte enkelt alla gånger. Jag tror jag skall vara singel resterande delen av livet - man kanske skulle bli munk? =P @Mliillo
Mliillo +1
Du får nog fundera ett tag på varför du sårar människor. Jag själv förstår inte det, för mig är det ett val man gör och samma misstag gör man inte om flera gånger.
Så du får väl vara ensam ett tag och reflektera över ditt liv och hoppas att i din nästa relation att du inte är samma person som nu.
Inte ska man bli munk för det!
Xiandri +1
Nej alltså...sårandet sker genom att jag söker uppmärksamhet hos andra än min egen flickvän. Och det är ju just det jag behöver bearbeta, tror jag. Är du och ditt ex vänner idag? @Mliillo
Mliillo +1
Typ samma med mitt ex fast skillnaden är att han ej erkänner det..
Vänner är vi men vi pratar inte direkt. Bara om det gäller praktiska saker som vi fortf måste dela upp. Går inte att vara vänner just nu, för jobbigt.
Xiandri +1
Jag tror att man måste erkänna saker, hur jobbigt det än är, för sig själv, för annars kan man ju aldrig bearbeta problemen. Jag vet ju mycket väl att mitt ex inte är perfekt, men hon är en superfin tjej, på alla sätt. Men jag kanske är i fel fas i livet just nu, det är ju så ibland.
Var det längesen ni gjorde slut eller? @Mliillo
Mliillo +1
Jaa kan vara så, man måste nog må bra själv för att kunna vara i ett fungerande förhållande. Inte så länge sen, snart 3 månader sedan..Känns dock som ett år, men ändå saknar jag honom väldigt mycket. Ni då?
Xiandri +1
Oj, vi gjorde slut för typ en vecka sedan bara...så vi bor ju fortf ihop. Med hund också...så det är lite jobbigt att skiljas ifrån det.. Men samtidigt har vi haft det struligt i perioder, så det är ju, tyvärr, inte första gången jag "missköter mig" om man uttrycker det så. Ibland blir jag faktiskt äcklad av mig själv. :(

@Mliillo
Mliillo +1
Tror inte du är en dålig människa, ibland gör man bara dumma val, alldeles för dumma och jag blir fortf ledsen över vad jag fick gå igenom. Konstigt nog hatar jag inte mitt ex, tvärtom tycker om honom väldigt mycket. Men han har haft det och har det fortf tufft. Ingen ursäkt till sitt beteende men jag är väldigt förstående till det.
Måste vara skitjobbigt och bo ihop fortf..Ja flyttade ut direkt när vi gjorde slut andra gången. Men det var enkelt, stod inte på lägenheten och vi kunde enkelt dela upp utgifterna.
Mliillo +1
Kan snacka mer på Skype om du har det? Jobbigt o skriva här :P
Xiandri +1
Funkar PM här? Jag är på jobbet, så skype blir lite svårt, haha! :-P Jobbar som receptionist så står ändå vid datorn å hänger ;D @Mliillo
Mliillo +1
Man kan faktiskt chatta på Skype haha Men visst funkar Pm här
FoxyCleo +1
Till @Aceton
Men hur många förhållanden har du haft då?
Aceton +1
Till @FoxyCleo
Tre :)
luke_thulin +1
Ja det är bra gjort. Du har ingen lycka att ge henne ändå.
Xiandri +1
Exakt så jag resonerar. Det är bättre att ge upp något, om det innebär att det blir bättre för henne i slutändan, än att hålla kvar vid något pga egoism. @luke_thulin
EmmaSODERBERG +1
Till @Xiandri
Om du känner att du är fri nu så gjorde du ju rätt val i att dumpa henne :)