Spela svårfångad? andra gången

zephuna +1
Alltså jag har varit tillsammans med en kille i 2 år, vi bor tillsammans nu också och har gjort det sen den 18 december, allting gick så bra fram tills förra veckan. Det är så att han hade några dåliga vänner förut som förstörde väldigt mycket mellan mig och han, som verkligen ville förstöra honom och försökte få mig att dumpa honom, men endå stannade jag kvar, trots allting jag hört och har sett så är jag den enda som alltid funnits där för han.

Han bröt kontakten med dessa vänner och inte haft kontakt med dom på ungefär 1 år nu. Men förra veckan helt plötsligt så sa en utav dom till min pojkvän att han skulle ringa upp dom, så det gjorde han. Han gick ut på gården och pratade med dom i 3 timmar.

Han kom hem igen och jag fråga vad dom ville och varför det dröjde så mycket, han sa att dom bad om ursäkt och att dom skulle träffas några timmar dagen efter, jag sa till honom: gör du så, men glöm aldrig av vad dom gjort emot dig och hur mycket dom trampa på dig. Han sa bara "jaja" och dagen efter så var det inta bara några timmar han var ute, han var ute till klockan 05.00 då jag satt uppe och vänta på honom hela natten för att han inte hade några nycklar.

Jag pratade med honom morgonen efter och sa till han att jag inte tycker det är okej, men han har fortsättit med detta hela tiden, i ungefär 2 veckor nu så har jag varit helt obetydlig för honom och helt osynlig. Han svarar inte när jag ringer eller smsar och frågar jag vart han är så blir han skitsur och börjar svära, han har alltså kommit hem mitt i natten i cirka 2 veckor nu, och under de få gångerna han svarat i telefonen så har jag hört tjejröster och musik i bakgrunden. Jag kollade även igenom historiken på min dator idag, han lånar den då och då med tanke på att hans dator är sönder. Jag såg massor utav olika tjejnamn på min historik, som han sökt på genom facebook. Det stog tillochmed ett tjejnamn och sen Meddelanden efter namnet, alltså att han chattat med henne på facebook.

Jag frågade honom om det här och han sa att han inte har någon aning om det och att denna tjejen är någon random, det kom dock upp "tjejens namn - Meddelanden facebook.com" ungefär 10 gånger efter varandra, så något ligger ju bakom det hela... Har pratat med några utav mina tjejvänner och alla säger att det är dags att sätta gränser på honom att spela "svår". Men jag har alltid varit en tjej som är den jag är liksom och spelar verkligen inte någon annan, så hur ska jag göra för att få detta att sluta? Han respekterar inte vad jag säger, han ljuger för mig hela tiden, han går bakom min rygg och det finns såååå himla mycket mer egentligen men detta räcker nog hoppas jag. Hur jobbigt som helst. Snälla hjälp mig, vet inte om jag ska dra eller spela svår eller låta det vara... :(

15 svar

Mliillo +1
Spela absolut inte svår, men sätt ner foten och ta ett seriöst snack med honom i lugn och ro, berätta hur du känner, vad han får dig att känna när han håller på såhär och varför han gör det.
zephuna +1
Har försökt med det men han blir bara sur och skriker "TROR DU INTE JAG HAR NÅGRA VÄNNER ELLER HAR VARIT ME DIG 8 MÅNADER VARJE DAG O DU KLAGAR NÄR JA GÅR UT" jag har svarat lugnt tillbaks och sagt att han självklart får gå ut, men det är väl inte meningen att jag ska sitta hemma med dåligt samvete om vad han gör eller vem han är med för att jag ska sittta uppe hela nätterna medans han skiter i att höra av sig och blir arg när jag ringer...

Har sagt till han att det känns som han glömt av mig han har inte ens frågat hur jag mår på 2 veckor, han har bara svarat "du mår psykiskt dåligt sök hjälp, du är deprimerad och dum i huvudet". Det gör mig jätteledsen, jag mår hur dåligt som helst över sättet han börjat behandla mig...
Mliillo +1
Hmm kanske dags att dumpa killen för han verkar seriöst ingen att ha om han visar den s.k respekten för dig. Verkar vara en väldigt omogen kille. Kan du inte ens prata med honom i lugn och ro, så kommer du nog inte kunna göra något åt hans beteende om inte han sj kan inse hur han behandlar dig.
zephuna +1
Håller verkligen med dig, det är hur jobbigt som helst och jag är så himla kär och kan inte släppa taget om honom men jag börjar tappa tålamodet liksom och det känns inte som sorg längre utan allt vänder sig till hat, vet inte hur mycket mer jag kommer orka... Och det gör det inte enklare att jag inte kan se mig själv utan honom, älskar honom från djupet alltså :/
Mliillo +1
Jag förstår, men kan man inte ens prata med honom så vet jag inte riktigt hur du ska nå honom. Verkar som att hans kompisar har påverkat honom och han ser ner på dig. Du kanske ska flytta hem till familjen ett tag och sen se om han hör av sig och förstår vad han håller på med?
zephuna +1
Ja det är det jag har tänkt också, kanske behöver han sakna mig lite och inse att det faktiskt är tomt när jag inte är där... Åker utomlands om 8 dagar och är borta i 2 veckor, vet ju inte alls vad han gör då med tanke på att jag inte kan lita på honom när han beter sig såhär... men tänker också på att det kanske är bäst om jag åker hem till mamma ett tag igen... då kanske han inser, förhoppningsvis..
Mliillo +1
Precis det låter som en bra idé. Men även om han skulle sakna dig och vilja förbättra så ge dig inte för lätt så det inte hamnar i samma spår igen. Han kan lika gärna vilja sakna dig i stunden sen när du e där så gör han om samma sak. Så passa på att prata ut ordentligt med honom om du skulle få chansen.
zephuna +1
Tycker det låter klokt det du säger faktiskt, tack så mycket. Men funderade precis på en till sak, de här närmsta dagarna om han liksom går ut och kommer hem sent, ska jag liksom bara skita i att ringa honom eller smsa honom och strunta fullständigt i det han gör. En vän förslog detta till mig, att inte höra av mig när han e ute. Att bara skita i det. Men jag vet inte, känns inte som man kommer någonstans med om jag börjar bete mig lika dåligt som han. Eller vad tycker du?..
Mliillo +1
Jag är en sån person som hatar att ha saker otalt med killen eller vänner, jag vill alltid höra så allt är okej och jag tycker att som pojkvän/flickvän ska man kunna höras och rrespektera varandra. Men i ditt fall så kanske du ska försöka låta bli att höra av dig så kanske han reagerar. Det betyder int att du inte är tillgänglig utan bara låter det vara. Sen nästa dag fråga hur det vad, vad dem gjorde, lite sådär nyfiken, bara ni pratar lugnt, så kanske han öppnar sig. Han är trots allt din kille, så spela inte svårt helt eller ignorera, men prova med detta, ävden om det är svårt.
zephuna +1
Samma sak med mig, gillar inte alls det där med att ignorera. Vill alltid prata ut om saker och ting när jag känner att någonting är fel, men varje gång jag frågar något i telefon så blir han skitarg och klickar mig och sen när jag ringer upp så klickar han upptaget. Och sen någon timma senare ringer han och ber mig skicka någons nummer och sen lägger han på direkt.

Jag hatar det här, vill alltid reda ut saker för jag är en sån person som hackar upp mig på saker och tänker skitmycket annars vilket påverkar mitt humör och gör mig jätteledsen, men får nog testa att avvakta och inte höra av mig alls när han är ute och sen om inte det fungerar heller så får jag väl faktiskt ta mig i kragen och flytta hem igen....
zephuna +1
Idag pratade jag med han, han skulle ta bussen hem kl 23.00 och han är fortfarande inte hemma, tänker inte ringa mer heller idag... får väl se när han kommer hem...
Mliillo +1
Jag vet, jag är likadan och det är bra att man vill lösa saker och ting direkt och inte älta på det. Ibland måste man dock välja rätt tillfällen till det. Men det är bra, försökt att inte höra av dig, sysselsätt dig, gå och sov så får du ta det med honom imorgon. Det är bättre än att bråka om det mitt i natten.
Merida +1
Sluta ring. Sluta skicka meddelanden. Sluta ligg med honom. Sluta pussa på honom.

Se hur han reagerar när du tar avstånd. Du ska inte spela svår. Du får bara sluta visa ditt missnöje i allt du gör.

Uppenbarligen har dessa killarna stort inflytande på hans liv. Och det kommer de inte sluta ha heller... Han ser ju upp till dem på ett annat sätt än han gör till dig.
119906 +1
Hur har det gått?
dicaprio +1
Måste bara säga att guuud vad jag känner igen mig, sitter i exakt samma situation. Hur har det gått för dig? (kanske kan få lite tips om de har gått bra!)