Syster som sviker

blushy +1
Hej! Jag vill höra era åsikter, men inga elaka kommentarer, det är onödigt. Bara ärliga åsikter.

Jag & min pojkvän har haft sex i ett år utan skydd, bara kondom, fast ibland även utan(hade p-piller i 1 år innan). Jag fick inte tag på ungdomsmot. för att beställa tid för spiral, ett helt år gick tyvärr, och jag va säker ju mer vi hade oskyddat sex på att det var fel på någon utav oss. Jag har tidigare varit superslarvig med skydd och haft flera förhållanden där det aldrig hänt något. Jag var ledsen djupt inom mig, funderade på hur min framtid skulle vara utan barn. Ledsen och ganska övertygad, då jag aldrig blivit på smällen innan trots en massa slarv, att jag aldrig skulle kunna bli mamma till ett biologiskt barn.

Sen hände det, jag blev gravid. Detta låter bisarrt, men jag känner mig absolut inte redo att ta hand om ett liv mer än mitt eget, då jag är rätt övertygad om att det skulle förstöra mer än att göra gott för vårat förhållande. Ställa krav och måsten, innan vi helt tagit itu med våra egna problem och hunnit hitta lugnet, plus att känna sig fri några år till.

När jag misstänkte graviditet så ringde jag min syster(som jag berättar allt för och som är min bästa vän) och berättar att jag ska ta ett grav-test, och jag berättar även hur jag inte kan behålla det då jag inte är redo ännu. Hon blir arg och ryter åt mig att man inte kan knulla i ett år och tro att man är steril och sen göra abort när det kommer till kritan. Förvisso hade hon rätt, men enligt mig agerade hon fel. Hon vet än idag inte om aborten. Jag försökte prata med henne även efteråt utan att nämna att jag var gravid och tänkt göra en medicinsk abort, och hon höll fast vid sin åsikt och uttryckte sig:

"Vad skulle jag sagt? Bra, gör en abort på grund av att du har varit för slapp i över ett år för att skaffa skydd? Bra att du tar bort något som du själv kämpat för att få? Bra att du riskerar att förstöra din kropp och framtida önskningar, Nej jag tänker inte säga de, du har satt dig i sitsen själv och menar på att ja ska tycka synd om dig! De är fan ingen olycka iaf!"

Vad tycker ni? Känn er fria att kommentera, men snälla, inget otrevligt nedlåtande, det har jag redan fått stå ut med...

55 svar

111038 +1
Varför har hon rätt? Jag tycker då att hon har fel. Bara till att göra abort.
Nathaliemedh +1
Visst att din syster kasnke reagerar sådär, blir väl lite väl overkligt att bara höra att sin syster är gravid, men hon behöver ju inte ryta åt en, kasnke i början men då säger man ju förlåt för ibland kan man spotta fram massa fula ord. Men har hon bett om ursäkt eller har du hört henne något mer?
Tycker hon väl är lite hård mot dig, visst att man kan bli upprörd men man behöver ju inte vara så jäkla otrevlig för det. Men vad sa din kille då? Tycker han att de var rätt eller hur reagerade han? :)
picknick +1
Fast delar av det hon sa är ju sant, det är ju inte så himla svårt att fortsätta med kondom t.ex. när du inte fick tid hos ungdomsmottagningen för annat skydd... Men iaf, det som har hänt har hänt. Du är gravid och den enda som bestämmer om du ska göra abort eller inte är du själv oavsett vad din syster säger.
121288 +1
Hon blev nog upprörd för att hon var lite rädd att hon skulle bli ung moster
111038 +1
Jag ser inte vad det skulle finnas för moralpliktig skillnad mellan att använda preventivmedel och göra abort.
Merida +1
Jag hade blivit förbannad med! Inte för att du gör abort. Utan för att du inte skaffade preventivmedel på ett helt jävla år. Och vilken pojkvän du har sen då?! Helt jävla otroligt.

En abort är inte det roligaste man kan gå igenom. Antar att du inte gör om det långa och oerhört utdragna misstaget.
111038 +1
Ja, men varför? Du har väl inte med din systers preventivmedel att göra?
Merida +1
Nä, men jag hade ändå blivit upprörd! Aborten är upp till henne. Men att skydda sig är det MINSTA man kan göra. Billigt, enkelt och tar typ en timme att fixa hos barnmorskan.
111038 +1
So? Det minsta man kan göra för vem?
Merida +1
För sig själv, sin partner och sitt eventuellt framtida barnahavande.
picknick +1
Moral? Abort är bra, men ska väl ändå undvikas om det går? Om jag hade en syster som sökte stöd för att hon blivit ofrivilligt gravid på grund av oskyddat sex i ett år så hade jag reagerat som TS syster att hon faktiskt får skylla sig själv att hon är gravid. Men stötta genom aborten.
AKAmini +1
Well, jag håller med din syster i sak; du får verkligen skylla dig själv och jag hade blivit lika förbannad jag med. Ser dock inget fel med abort. Men det var ju himla dumt och oansvarigt att ha oskyddat samlag hur länge som helst och i princip hoppas på graviditet bara för att få det bekräftat att du inte är steril. Jag förstår din syster och hennes reaktion till fullo och jag blir själv provocerad över tanken på det.
AKAmini +1
Moralisk skillnad mellan abort och preventivmedel: preventivmedel förebygger graviditet. Abort avslutar en redan existerande graviditet.
108042 +1
Känns lite som om att du ville bli gravid :S vet inte varför jag får den känslan att detta var med meningen och bara väntade på att bli det för att hamna i en sådan situation och vara ett slags "offer" o tycka synd om dig själv och få empati från andra nära dig.

Men jag kan ha fel. Jag hade också blivit arg om min stster inte använt preventivmedel när hon haft ett år på sig att fixa detta. En graviditet behlver inte komma på 2-3 år helt oskyddat och så vips, s händer det faktiskt efter 3 år. Man kan sldrig vara för säker om man aldrig kollat upp det hos läkaren.

Men prata med henne lugnt o säg att hon är den enda du har och att du behöver henne
111038 +1
Näe, det är den praktiska skillnaden. Vad är den moraliska skillnaden?
AKAmini +1
Det är även den moraliska skillnaden. Det finns inget "moraliskt fel" med att använda preventivmedel för att förhindra graviditet (om man inte är ortodox katolik då, och även då är det väl mer en existentiell grej än en moralisk). Däremot så kan man diskutera det moraliska i att avsluta en graviditet. Speciellt när man inte gjort något för att försöka förhindra det.
111038 +1
Vad spelar det för roll om kondomen sprack eller om man helt enkelt inte skyddat sig? En abort är en abort. Är lika "illa" vilken anledning man än har. Det är trots allt precis samma handling.
Merida +1
Men INGEN i tråden säger att aborten är fel! INGEN! Däremot att TS struntat i att skydda sig för att hon TRODDE att hon var steril... DET tycker jag nog vi är eniga om att det var SJUKT korkat.
AKAmini +1
Men du frågade inte över den moraliskaskillnaden i abort vs abort beroende på anledning. Du frågade om den moraliska skillnaden mellan abort och preventivmedel.
111038 +1
Jaop, det var bara frasen "Speciellt när man inte gjort något för att försöka förhindra det." som jag reagerade på.