Tillsammans igen, han håller avstånd

tuffluv +1
Hade ett underbart förhållande där min kille visade mycket kärlek, sen insåg vi våra olikheter och har gjort slut 2 gånger sedan vi blev tillsammans. Nu är vi tillbaka ihop och jag försöker och VILL visa lika mycket kärlek som innan men han håller ett avstånd som jag inte kan komma igenom, ibland kallar han mig älskling men ibland beter han sig som vi vore vänner.

Innan vi bröt upp första gången umgicks vi 24/7 men nu ses vi väldigt sällan och när vi väl gör det blir det bara några få timmar, tex över en film, för han har planer efteråt. Till exempel igår, vi har inte setts på två veckor och igår vill han ses i max 3h för han har planer efteråt, kolla på hockey.

Detta är väldigt jobbigt för mig men har försökt stå ut då jag tänker att han behöver tid, men nu har jag nått en gräns där jag börjar tappa lusten att vara den som hela tiden får sträcka ut handen och jag har börjat må dåligt över att bli behandlad såhär. Jag är dock orsaken till uppbrotten då jag betett mig respektlöst vilket förmodligen är förklaringen, därav känns det jobbigt att ställa krav på honom. Vad ska jag göra?

14 svar

matildakl +1
Han behöver väl tid bara. Det finns väl ingen anledning att stressa fram saker
tuffluv +1
Nej vi behöver inte stressa men är trött på att vara oprioriterad när jag prioriterar honom.. känner knappt att jag är lycklig i vårt "förhållande" längre på grund av detta
mamacitaa +1
Som jag känner igen detta. Att dom är ens största prioritering för att man älskar dom och vill umgås. Och dom prioriterar allt annat före. Levde med detta i 3 ÅR men igår fick jag nog och lämnade honom. Har inte varit singel på 3 år och måste säga att det känns väldigt konstigt, vill höra av mig, vill att han ska höra av sig. Önskar att vi kunde bli tillsammans igen precis som du och din kille.. Men jag har mått så psykisk dåligt pga honom i över år, han kan inte förändras.

Vänta inte på någon för länge som väljer att inte ta tillvara på dig. Att bli tagen för givet av någon man älskar är otroligt påfrestande i längden för både hjärta och hjärna. Prata med honom och ställ ett ultimatum, antingen börjar han prioritera dig mer och visar att han faktiskt vill vara tillsammans eller så gör ni slut igen och det förblir slut. Ni båda förtjänar att vara lyckliga men det är inte säkert att det betyder med varann.
112429 +1
Håller med @mamacitaa helt och hållet. Har också varit i sådant förhållande och det har saqtt så djupa spår i mig. Visst ska han få sin tid men ni är två i ett förhållande och då gäller det att båda ger lika mycket i slutändan. För det är inte rättvisst mot dig i längden.
tuffluv +1
Ja jag har försökt stå ut men inser nu hur mycket det tär på mig och jag mår helt enkelt inte bra av att inte känna mig viktig. Det som får mig att stanna är tanken på hur han var innan vi hade vårt första uppbrott, men vet inte om jag orkar vänta på att det ska bli så igen. Är rädd att skjuta honom ännu längre ifrån mig genom att påpeka detta och det har lett till att jag av frustration inte "kan" ses när han föreslår bara för too prove a point.. patetiskt
Merida +1
Hur länge har försök två pågått?
tuffluv +1
I lite över en månad, kanske en och en halv
mamacitaa +1
Gjorde samma sak själv, när han för en gångs skull hade tid för mig så sa jag att vi kanske behövde några dagar ifrån varann, för att han skulle känna sig lika sårad som mig men tro mig killar fattar inte sånt där. Det är bättre att vara rak och ärlig. Prata med honom nu, skjut inte upp det för det får dig bara att må sämre och sämre för varje dag som går.

Troo mig jag vet hur du känner dig, du säger att du är orsaken till att ní gjorde slut innan men han valde ju att ta tillbaka dig? Det krävs 2 för att få en fungerande relation, han måste sluta tro att du alltid kommer stanna oavsett hur han behandlar dig.
tuffluv +1
Mamacitaa: Ja jag måste prata med honom men vet inte hur jag ska få fram det på rätt sätt. Är rädd att detta är en process han måste gå igenom för att kunna inkludera mig i sitt liv igen och är det inte att hälla mer salt i såren då? Känner för att köra mitt egna race så han ska förstå att jag inte är att ta för givet, men som du säger kanske det inte är en effektiv metod. Personligen tror jag detta är en taktik från han sida för att ge igen, han är inte dum, kanske fattar han att mitt intresse faller allt mer om han fortsätter bete sig såhär.
mamacitaa +1
Det låter lite som att det är det han är ute efter, såra dig så som du sårade honom och DET är inte okej. Det är samma sak med par som går tillbaka till varann efter otrohet och den "oskyldiga" använder det emot den "skyldiga". Om man väljer att gå tillbaka efter ett uppbrott kommer man givetvis inte släppa att man blivit sårad bara så där men man måste försöka. Antingen gör han detta medvetet eller så är det undermedvetet, han kanske inte vågar släppa in dig så nära inpå som förut för att han är rädd för att bli sårad igen och på vägen sårar han dig. Det blir en ond cirkel bara så jag tycker deffinitivt att du ska prata med honom snarast.

Gå inte in med en inställning att du vill försvara dig utan säg bara att du mår dåligt av att ni knappt har tiden till att ses längre och du känner att han håller sig på avstånd. Du vill ju bara få det bekräftat om det handlar om att han behöver mer tid eller om det handlar om att han inte kan släppa era tidigare uppbrott.

Jag gick runt i över 1 år och hoppades att man kille skulle gå tillbaka till den killen han var när jag lärde känna honom. Då hade han hur mycket tid som helst och han var intresserad av att umgås med mig. Han behandlade mig med respekt och han fanns där för mig. Jag kände mig prioriterad. Vi pratade om detta säkert 40 gånger senaste året, vi sågs 3 timmar i veckan, vi sov med varann 5 gånger på 3 ÅR, jag lärde aldrig känna hans familj, vi umgicks inte med varandras vänner och vi upplevde aldrig saker. Varför jag höll ut så länge var för att jag såg en förbättring efter varje gång vi pratade om detta men det höll bara 1-2 veckor och sedan var han tillbaka till att ta mig för givet. Så dåligt som han fick mig att må i slutändan var vidrigt och jag vet att det kommer sätta sina spår i mig, kommer nog inte våga lita på killar ett långt tag framöver.

Med detta vill jag säga låt det inte gå så långt, du vill inte må så här dåligt som jag gjort över någon som påstås älska en. Det finns så mycket bättre killar där ute.
Beavy +1
Till @tuffluv

Bestämmer man sig för att försöka igen måste ju båda göra det, göra bättre. Det fungerar ju inte att en skiter i allt för att ge igen på den andre - har man bestämt att gå vidare ihop så ska man ju göra just det: gå vidare. Gammalt groll ska inte ta över det nya man försöker bygga upp.

Visst kanske han behövde tid, men det är fortfarande även hans val att stanna i relationen och då måste han också anstränga sig. Det låter som att han straffar dig för att du gjorde fel innan, så ska det ju inte vara! Vuxna människor ger inte igen på varandra. Speciellt inte på dem man bestämt sig för att fortsätta med.
Merida +1
Till @tuffluv
Ge det ett halvår.
Merida +1
För övrigt... Om min man hade hållt på "av och på" sådär så hade han fått kämpa på bra för att få tillbaka mig.
Victoria08 +1
If you need to ask for something more than once or twice, it wasn't yours in the first place. Gå vidare, den där historien verkar ha spelat ut sig själv.