Tror att jag är kär i min bästa vän...

Bellis95 +1

Är en tjej som kommit fram till att jag nog är kär i min bästis. Redan när vi träffades för flera år sen klickade vi på ett sätt som varken hon eller jag gjort med någon annan förut. Vi är varandras andra halva och själsfränder. I början när vi lärde känna varandra ifrågasatte jag min sexualitet endel pga att jag inte kunde sluta tänka på henne och för jag har aldrig varit så lycklig med nån annan förut.

Efter ett tag tänkte jag sen att det nog bara var väldigt starka vänskapskänslor eftersom jag aldrig varit kär i en tjej förut och den tanken var skrämmande för mig. Vi båda älskar varandra mer än allt och gör allt tillsammans. Folk undrar alltid var den andra är om nån av oss är nånstans ensam, alla vet att vi hör ihop. Vi skämtar ofta om att vi ska gifta oss för vi så gärna vill vara med varandra hela tiden. Varje gång vi skämtar om det så hoppas jag tyst inom mig att det ska bli så.

Jag har alltid drömt om att träffa en kille som ska vara "the one" för mig, men den drömmen försvann efter jag lärde känna henne. Jag tror hon är the one. Kan inte tänka mig att vara med nån annan. Problemet är bara att hon är straight (som jag också trodde jag va) och håller på mycket med olika killar. Dom gånger hon haft pojkvän har jag varit fruktansvärt svartsjuk utan att förstå varför förens nyligen. Det är som att jag skjutit undan mina känslor och inte sett dom eftersom vi uppenbarligen befinner oss i the friendzone. Men nu har jag börjat tänka över mina känslor och hade jag känt för en kille så som jag gör för henne hade jag trott att jag va kär för längesen. Jag blir jätteglad när hon kramar mig. Det händer ibland när vi sover tillsammans att hon håller om mig och det är den bästa känslan i världen.

Jag vill inte ha förhållande egentligen men har förstått att det är för jag bara vill vara med henne. Vet inte vad jag ska göra? Är det bäst att bara va tyst och låtsas som ingenting? Eller ska jag säga nått innan det är för sent och hon hittat nån annan? Nån som varit med om liknande och hur gjorde ni?

6 svar

kiko +1
Åh vilken jobbig sits :( Om du berättar kan det antingen bli något bra av det eller förstöra er relation. Berättar du inget kan det bespara att bli sårad eller så missar du en stor chans.
Det är upp till dig men samtidigt, man måste våga ta risker för annars kommer man alltid att undra.
Så med andra ord tycker jag att du ska berätta för då vet du och du kommer vara glad över att du vågade och slipper undra.
Bellis95 +1
Till @kiko

Tack för ditt svar... Jag skulle ju kunna fortsätta vara tyst om det för att jag inte vill att något ska ändras mellan oss, men samtidigt är det så jävla jobbigt att behöva bli svartsjuk när hon pratar om killar hon träffat. Jag vill ju också väldigt gärna vara öppen mot henne och berätta eftersom jag alltid annars delar med mig av precis allt till henne.

Så det känns konstigt att för första gången ha en hemlighet som inte hon vet om. Alltså jag blir galen och önskar att jag inte kände såhär för henne... Har inte råd att förlora henne heller för hon är min klippa i livet. Berättar jag så kanske det blir jätte stelt mellan oss om inte hon känner samma.
Aceton +1
Fyfan. Måste bara säga att det är låter så hiimla jobbigt, och jag lider verkligen med dig. har inga tips tyvärr :/
Bellis95 +1
Tack så mycket för era svar! ❤️

Nu känner jag att jag måste skriva av mig lite här och berätta för nån. Har ingen jag kan berätta för om mina känslor då vi nästan enbart har gemensamma kompisar och jag är rädd att det ska komma fram från nån annan än mig.

Nu har hon (min bästa kompis) en pojkvän sedan cirka en månad tillbaka som hon är jättekär i. Hon pratar om honom väldigt mycket, om hur lycklig han gör henne och om hur bra sex de har. Jag försöker verkligen låta intresserad och stöttande, men det gör ont i mitt hjärta att behöva låtsas som att jag inte önskar att det var mig hon var så kär i. Nu känns inte som rätt tillfälle att berätta vad jag känner när hon är så glad med den här killen och jag vill inte att hon ska må dåligt över att känna att hon inte kan prata med mig om deras relation.

Jag klarar inte av att se de tillsammans heller så jag avböjer väldigt ofta när hon frågar om jag vill umgås med de.
Vet inte vad jag vill med det här inlägget egentligen, behöver bara skriva av mig... Det är så jävla jobbigt att inte kunna umgås med min bästa vän utan att få ångest och må dåligt.. Jag har försökt hitta en kille för att komma över henne, men trots att jag träffade en kille några gånger som var jätte trevlig och såg väldigt bra ut så kände jag mig inte alls intresserad av nått seriöst med honom. Han är verkligen jätte gullig och jag hade kunnat bli kär i honom om det inte vore för mina känslor för min kompis.
kiko +1
Till @Bellis95
Du borde ha berättat det tidigare, även om det var svårt så hade du chansen o göra det men nu är hon med någon annan o du missade den chansen :(
Nu är du i en svår sits, hon kommer ju undra varför du drar dig undan. Så antingen är du ärlig o berättar läget, vilket jag tycker eftersom du kommer ångra dig annars att du inte försökte. Eller låtsas som ingenting vilket kommer göra ännu mer ont om ni fortsätter att umgås.
Miikaelaa +1
om din bästis skulle få reda på situationen, men hennes förhållande till killen inte förändras. Hade det varit lika svårt för dig att se de tillsammans? eller hade du känt någon slags lättnad över att slippa bära runt på hemligheten, fastän hon har sin kille?