Vad är vänskap för dig?

japan +1
Imorgon ska jag ha en muntlig redovisning om vad som helst, och jag valde då vänska - friendship. och nu behöver jag lite hjälp.

Vad är vänskap för dig?
Vad betyder vänskap för dig?
När övergår det från vän till "bästa vän", för dig?

osv, skulle vara jättetacksam för svar, långt som kort! :D

18 svar

Merida +1
Vänskap är för mig när man skickar sms randome bara för att fråga hur det är och inte för att be om tjänster :)
Väskap betyder mycket för mig. Men jag klarar mig lika bra utan det om vännerna inte är bra vänner. Det gör inget om man inte hörs av på ett tag, bara man inte glöms bort. Jag har vänner som jag inte hört av på flera år. Men jag ser ändå dom som vänner :) Dock avskyr jag när vänner ställer in träff efter träff när man bestämt att man ska ses och när folk säger att de inte har tid när de faktiskt HAR tid :)

När jag känner en tillit som gör att jag kan berätta allt för personen och när personen känner mig så väl att när jag säger något elakt så menar jag inte det på det viset utan frågar mig "menade du verkligen det?".

DET är vänskap för mig
idissgirl +1
Vänskap för mig är när man har roligt tillsammans och kan skratta ut verkligen, och när man finns där för varandra och kan lita på varandra och kan snacka med varandra om pinsamma och tråkiga och även roliga saker som hänt :)

Bästa vän för mig är när jag kan lita på människan till 100%, det har jag svårt för att göra, och just nu har jag en vän som jag verkligen berättar ALLT för oich jag litar på henne.

ÄKTA vänskap är, när man vart vänner och delat hemlightere och sen blir osams, och när man är osams så ska man fortfrande hålla käft om hemligheterna och man ska inte hålla på och kalla sin ex.vän för elaka saker eller snacka skit om sin vän..
77342 +1
Vänskap är att lita på varandra till 100 och ställa upp för varandra och prata med varandra om problem o ha kul tsmns & bry sig om varandra osv
Cellistan +1
Vänskap är när man verkligen bryr sig om den andra och mår dåligt när den mår dåligt o glädjer sig när den glädjer sig. Ingen skadeglädje m andra ord...
vänskap betyder trygghet för mig.
Bästa vän är väl när det verkligen är en VÄN och inte bara en kompis...
delay +1
Hmm.. en vän är någon som ställer upp och man ställer upp för. någon man kan dela med, både sorg och glädje och allt. någon man trivs bra med :> och iallafall litar på litegrann (att den inte hugger en i ryggen t.ex, litar inte på någon till 100%)

vänskap betyder nog mer än jag tror för mig. jag är egentligen en ensamvarg oftast men det skulle ej kännas speciellt bra när man vill tala med en vän och inte har någon.

det övergår till bästa vän när jag kommit någon/några ännu närmre än vanliga vänner bara.
japan +1
Glömde säga att det skulle vara på engelska, och såg dessutom att jag hade glömt ett p i vänskap, inte för att det har stor betydelse, haha.

men tack så jättemycket för svaren! :):)

En fråga till.. Har du hellre många vänner som du delar en "ytlig" vänskap med, eller få, nära?
sophiiaa +1
Väsnkap är för mig någon som finns där, i vått och tort! vad det än gäller
och utan tvekan några få men vära vänner än många och ytlig vänskap.
och någon som itne snackar skit bakom ens rygg eller backstabbar en på något sätt :)
Pixiebob +1
Vänskap för mig är tillit och kärlek. En människa man kan vara sig själv med men även ta lärdom ifrån. En människa som är accepterande och förstående. Vänskap är för mig kärlek och gemenskap. Inte bara i glada stunder, utan även när saker blir komplicerade. Och Bästa vän är svårt, jag vill inte plasera någon i bästa vän facket. Men visst finns det människor som jag har bättre kontakt med en andra.

Svar på din andra fråga. Jag har hellre få och nära, en fler och ytliga. Alltid föredragit, men det är ju alltid kul att lära känna nya människor.
japan +1
Tack för alla svar! Redovisningen gick jättebra, och jag fick tilloch med en tjej att gråta..! haha, men ni får gärna fortsätta svara, det är jättekul att se vad ni alla tycker och tänker! :)
56612 +1
Vänskap för mig är när man kan smsa i timmar om ingenting, skratta så tårarna forsar, prata med personen utan att det blir ansträngt mm.

Vänskap, det betyder mycket och säger som Toalettstol, "Det gör inget om man inte hörs av på ett tag, bara men inte glöms bort".

Det övergår till bästa vän när man kan prata om ALLT och säga precis ALLT utan att den andra blir sur.
Dock pratar inte jag om allt med min bästis, det finns många saker jag inte berättar, men jag är rätt reserverad som person så jag måste verkligen hitta Rätt person för att berätta allt. Jag berättar inte ens en sån enkel sak som vilken kille som är snygg, och det är väl något som dom flesta gärna berättar glatt om.
idissgirl +1
Berätta vad du sa i redovisningen :)
la_diosa +1
Äkta vänsakp är när man kan i princip sätt göra nästan allt för varandra.
Man litar på varandra och man går igenom mörka o ljusa dagar tillsammans. Man ska bara kunna "vara" med personen utan pinsam tystnad osv. Man behöver inte höras på ett tag men ändå veta exakt vart man har personen. Man kan ta kritik på ett bra sätt och förstå att den andra menar väl. Man har samma intressen och man bryr sig så mkt om personen. Man mår dåligt när den mår dåligt och är glad när den är glad.

Man ska kunna ringa 5 på natten utan att känna sig dum om man verkligen behöver prata.
Man finns alltid där för varadnra och tar hand om varandra, älsakr varandra villkorslöst.
56612 +1
Haha, samma intressen. Det är så kul, typ alla säger det, men det stämmer inte alls in på mig och min bästa kompis. Vi kom på en sak vi har gemensamt häromdan, vi båda gillar saltlakrits. Sen har vi inget mer gemensamt x)
japan +1
Idissgirl;

Jag sa i princip det ni alla har sagt. Att jag personligen tycker att vänskapen mellan två människor är det viktigaste i en våra liv. Sedan berättade jag om min och min kusins vänskap, och vad det betyder för mig att ha en bästa vän, att det är viktigt att ha någon som finns brevid än, i med- och motgång. Att en bra vänskap ofta kommer med två olika sidor. kärlek och hat. Hoppfulla tider, och hopplösa. lyckliga tider och sorg.

Att om man kan genomgå det, så är det en vänskap som kommer att bestå. Sedan nänmnde jag även att en person utan vänner är som en fågel som vanligt vis flyger med en stor flock, men som av någon anledning har kommit bort. haha,vet faktiskt inte vart jag fick det sista ifrån, men det lät faktiskt helt okej, haha. Fick tillochmed en tjej i min klass att börja gråta. Så det känndes som att jag lyckades med den uppgiften iallafall! haha,

Sen vill jag bara säga att jag faktiskt provad med att googla; Friendship is" på google. Tar man den första så kommer det upp "Friendship is like peeing your pants.Everyone notices but only you feel the warmth.
Thanks for being the pee in my pants "

Vad tycker ni om det citatet? själv använde jag det, och de andra tyckte att det var jättebra, haha.
idissgirl +1
Haha ja det citatet var skitbra! xD och roligt :)
ja du lyckades ju om hon börja gråta, vad fick du för betyg i det då? :)
japan +1
Hahah, ja. jag tkte att det var lite annorlunda, men ganska roligt,. haha!

Men precis, hahah. betyget har jag inte fått reda på än, två grupper kvar först. Men man hoppas ju på det bästa! :)
liiisen +1
Aww, superfint citat. började typ gråta xD

vänner är så himla viktigt för mig. har varit med om så sjukt många dåliga vänskaper (de har talat illa bakom ens rygg, framför ens face..) så jag vet hur jag ser på vänskap. jag ska inte behöva vara rädd att personen i fråga talar skit bakom min rygg över något korkat jag sagt, gjort eller hur jag är som person. (då menar jag INTE korkat = dumt/ elakt!)

Jag ska kunna vara precis den jag är och denne ska älska mig för den jag är. jag har varit i många kretsar där jag "gömt" mig själv och varit mer eller mindre någon annan bara för att slippa komma på kant med dessa och för att de inte ska tycka sämre om mig oom jag skulle var amig själv. låter så jävla idiotisk, och det är det såklart. men jag var väl rädd för att de skulle frysa ut mig så jag forsatte spela istället.

Vänskap är trygghet, tillit, att man kan tala om allt mellan himel och jord, skratta, gråta, ställa upp för varandra. Sen tycker jag det handlar mycket om att ge och ta. Man får inte vara någon utsugare och göra allt på ens egna villkor utan det ska vara ömsesidigt.
abdulmobin03 +1
Gfbhhjkkokjcg
Jag har också en läxa om vänskap