Vår kommunikation förstör förhålladet

Fnitterfia +1
Jag och min sambo.
Vi har det så tråkigt. Bara bråk och tjafs om småsaker som gör oss distanserade från varandra. Vi har mycket energi till saker runt oss så som ridning och han som mekar. Så vi kommer från varandra. Jag kan tycka att han ger mig för lite kärlek och uppskattning och bara kör sitt race och han har väldigt svårt för att förstå mitt levnadssätt att hålla tider och schemalägga dagen. Han tar allt med en nypa salt typ..

Han blir kylig och går in i sin sak och jag sitter bredvid och väntar på att han ska ta upp frågan om vad det är då båda känner att det är fel. Fast han som bara accepterar att det är så?? Han skyller på att vi har olika bakgrunder så som att han har hållt på med en del droger, röker, snusar och festar en hel del jämfört med mig som vill gå och lägga mig i tid så jag kan orka med nästa morgondag.

Jag är en väldigt varm person som visar känslor och vill ha mycket värme medan han är van att få en klapp på axeln eller bara låta problemen bli översopade istället för att reda ut med känslor vad felet beror på.

Jag vet inte vad vi ska göra. Magkänslan säger att han är den rätta efter 25 år, jag gillar honom. Men ibland känns det som att han inte kan mötas och säger att jag försöker ändra på honom medan jag trycker på att vi ska mötas halvvägs på ett problem. Jag är väldigt bossig och han hatar att bli "bestämd" över. Försöker tänka på det och vill att han ska vilja släppa på sin hårdhet också..

Just nu så lägger jag mig själv då han är uppe senare än mig och då jag vill upp så blir han bara sur och tvärt om. Alltså inget mys på varken kvällen eller morgonen och dagen blir ofta utdragen då han aldri planerar så v stressar varandra bara. ÄNDÅ vill jag vara med honom.. För då vi har det bra ÄR det riktigt bra!

Han skyller på att han inte kan lita på nån och det tror jag kan ha en betydelse i hur han bemöter mig.


Jag vet inte hur jag ska tänka har ni tips eller erfarenheter kring att kommunicera med en som har riktigt svårt för att kompromissa?

0 svar