Varför ser jag ingen framtid med honom?

Pawni +1
Jag vet inte riktigt varför jag skriver det här, förmodligen för att jag de senaste 2 månaderna känt mig tom i mitt förhållande. Jag har världens bästa pojkvän, verkligen!
Vi är sambos, vart tillsammans nästan ett år. Aldrig bråkat, vi vet vart vi har varandra, ingen svartsjuka osv. Vi har en utomlandsresa framför oss, och hela livet framför oss.

Jag är 21 år och jobbar rätt så mycket som timvikarie, allt från 130 till 180 timmar i månaden. Han är 26 år och har ett fast industrijobb.

När jag tänker på min framtid med honom så, jag vet inte riktigt vad jag vill. Jag ser ingenting. Han har sagt att han inte vill ha barn. Det är troligtvis därför min framtid med honom har börjat blekna. Jag vet, jag är bara 21 år och har många år kvar till barn. Men just att han har sagt några gånger att: "påminn mig att aldrig skaffa barn" gör mig så tveksam till varför jag ens borde försöka se en framtid med honom. När han har sagt så, så har jag viftat bort det hela och sagt "haha jag ska aldrig ha barn", mest för att inte verka konstig.

Jag vill inte fråga honom ett år in i vårt förhållande om hur han ser på barn, det är ju alldeles för tidigt. Samtidigt är det kanske en bra idé att lämna honom nu medan man kan? Just nu vill jag bara jobba dygnet runt, jag vill ha pengar och kunna spendera på vad jag vill. Men det känns lite som om man måste ta hänsyn till att man har en sambo som väntar på en hemma. En sambo som inte ens vill ha barn med mig.

Jag kanske inte är mogen för ett förhållande? Förlåt om jag skriver lite flummigt. Jag älskar honom så mycket, men det känns som om han är en sån där kille som aldrig kommer vilja bli pappa. Min hjärna jämför honom mycket med mitt ex som längtade efter att bli pappa åt mina barn.

Jag kanske är inne i en sån där 20-årskris där man inte vet vad man vill med livet?

3 svar

Pawni +1
Kanske han inte vill ha barn med mig för att han inte heller ser en framtid med mig? Han pratade om förlovning för ett tag sen men jag sa nej, då jag anser att förlovning är en seriös grej, att det betyder att man faktiskt SKA gifta sig med varandra.
kiko +1
Jag tycker inget samtalsämne är för tidigt när man är i en seriös relation. Det är viktigt att prata om saker man vill, saker man är osäker på osv för att komma någonvart vare sig man vet vad man vill få ut utav livet eller inte. Frågar du inte lär du aldrig veta =) Du är ung ja men inte ung för att inte veta vad du vill.

Men tycker absolut du ska prata om det med din kille, om vart ni står eller känner. Det behöver inte vara något seriöst eller fastställt, bara allmänt om hur ni tänker kring varandra och relationen. Du frågar dig själv om vad han vill o om han vill ha barn. Vänd på dessa frågorna och fråga dig själv, hur ser du på din framtid, med eller utan honom?
Pawni +1
Till @kiko
Tack! Ska fundera lite på om det är viktigt för mig just nu att ens få reda på. Kanske har jag bara tänkt för mycket, för jag vill ju leva med honom! Jag ser ju faktiskt en framtid med honom, och med barn. Hmm..