Vet inte vad jag ska göra, hjälp mig

gloow +1
hej alla. (ursäkta långt inlägg men ni är guld värda om ni kan bolla lite med mig) var evigheter sen jag var inne här men känner att jag behöver prata ut lite då jag inte har så många nära vänner att prata med. jag var tsm med världens underbaraste kille i 4 år och jag trodde han verkligen var "the one" som jag skulle vilja bilda familj med gifta mig med osv.

hur som helst så hade de börjat svacka ett tag från våren i år och jag personligen mådde inte så bra inombords men jag ville dölja allt och istället blev jag lättirriterad och arg ofta i onödan. till slut började jag sluta höra av mig mindre och mindre med tiden eftersom jag inte ville skapa onödigt drama. tiden gick, jag pluggar heltid och jobbar deltid och mitt ex hade också rätt fullt upp. snabbspolning framåt till juli då kunde det gå en vecka eller mer t om ibland innan vi hördes av trots att jag ville träffa honom.

men det hände inte så mkt på den fronten och när han väl kunde ses kunde han bara ses sent och jag orkade inte alltid med det så då sa jag nej argt fastän jag ville egentligen (dumhuve som man e). iaf jag skrev mess till honom i juli typ nåra dagar efter vår 4-årsdag som han aldrig sa ngt under (jag sa iofs inte heller ngt jag väntade på honom för det är oftast jag som säger ngt först) då skrev jag ska vi avsluta detta eller inte? inget svar. hade ingen aning om han var kvar i sverige eller utomlands på sin årliga resa under fastetiden för muslimer. sen efter att ha väntat några dagar till och med mina vänner som sa hela tiden du förtjänar bättre blabla så tog jag saken i egna händer och gjorde slut via whatsapp mess.. han reagerade knappt sa bara "aa de kanske är bäst så :/". de va de. mind you, han hade ca en månad tidigare i juni sagt att han inte ville göra slut utan tyckte vi skulle starta om från början typ nystart o glömma allt de skitet från tidigare när vi var i våran svacka..

anyway. nu har det gått ca 2 mån drygt sen det tog slut. ibörjan mådde jag bra ändå trots omständigheterna men nu de senaste 2 v har jag börjat må fruktansvärt dåligt och är sjukt deppig. jag kan knappt äta, kan inte fokusera på plugget eller fokusera på någonting. är för tillfället sjukskriven också sen ja skadade mitt knä för drygt en mån sen så de gör ju inte saken bättre. för ca 1,5 v sen satte jag igång min IG efter ett långt uppehåll (trodde jag hade raderat den men den va visst pausad) och såg överdrivet många likes på tjejers bilder på min feed från mitt ex som like-at massor av bilder på tjejer från hans vänlista på ig. blev ännu mer deppig och bröt ihop även om ja vet att han har all rätt eftersom vi inte är tillsammans.

snabbspolning till för några dagar sen. jag har mått så fruktansvärt dåligt och innerst inne vill jag ha tillbaka honom. för det första ville jag inte ens göra slut men ville samtidigt inte att han skulle ta mig för givet.. jag bestämde mig för att skriva på whatsapp (så jag ser om han sett de eller ej). jag skrev att jag behöver prata med honom. först ville han inte men när jag förklarade att de va pga jag tycker åtminstone att vi behöver ett riktigt face to face avslut och de sa han att han respekterar och gick med på det. då var jag söder i sverige hos mina päron. jag sa jag kommer hem om ca en v han sa ok absolut vi kan ses. då kom jag på en grej att han aldrig godkänt min vänförfrågan på mitt backup IG konto som jag skapade i våras. han svarade inte men några min senare märkte jag att mitt originalkonto jag nyss startat upp, han blockerade det.

jag skrev någon dag senare är hemma nu. han svarade ej. skrev igen kan du söndag eller måndag? han skrev bara okej. då frågade jag när kan du? inget svar.. till slut tröttnade jag o ringde några ggr inget svar. så skrev jag ett koncist sms om kan du komma hit ikv jag behöver bara en stund av din tid, du gick ju med på det tidigare osv kmr lämna dig ifred för evigt efer detta om det är va du vill. han svara på kvällen kan ej ikv men kanske imon vi kan höras. dagen efter gick men inget.. i tisdags skrev jag vad hände med att höras av? kan du komma hit ikv. inget svar sedan dess förutom att han blockat mitt backup konto med som hängde i luften. jag är sjukt förvirrad han "lovar" mig sen är tyst sen svarar senare ger mig ett litet ben sen tyst igen.. nu har han inte gått in på vår konvo sen jag skrev i tisdags.. tankar? Vad skulle ni göra om ni vore mig?

16 svar

kiko +1
Jag bara läste igenom snabbt så kan ha missat något..men jag tycker att du ska vara den större personen o släppa det. Ignorera o gå vidare. Mitt ex gjorde exakt samma sak. Så fort det var slut o även innan behandlade han mig som luft o ignorera en. Men när HAN ville prata o be om.förlåtelse då fanns jag där. Aldrig mer. Låt aldrig någon utnyttja dig på det sättet. Denna killen vet att han kan göra det med dig. Så sluta hör av dig till honom.

Jag ville också avsluta på sådant sätt men fick bara hans nya tjej efter mig. Mår fortfarande dåligt då o då men jag lovar. Ju fortare du släpper det desto snabbare kmmwr du gå vidare

E. Så gör dig själv den tjänsen, gör det för dig o skulle han komma krypandes tillbaka så bar stark nog att säga nej. Jag har byggt upp mig i över ett år o visst svackar jag fortfarande men jag är idag beredd på TT säga nej även om.jag såg honom stan o han ville hälsa. Hade inte ens tittat på honom. Så glöm honom, se ditt eget värde att det inte är okej att behandla någon sådär efter att man haft en lång relation ihop.
mamacitaa +1
Gick igenom liknande för ett par månader sen. Mitt tips är att radera han överallt så att du inte kan se vad han gillar hit och dit. Släpp honom, om han ville prata med dig hade han tagit sig tiden och gjort det. Han vill inte träffa dig, han skjuter bara upp det för att slippa såra dig direkt. Förstår om det är extra jobbigt när du är sjukskriven men gör nånting för att komma på andra tankar, sysselsättning finns överallt om man är villig att göra det.

Det enda som händer dig i denna sits är att du visar dig svag vilket gör han stark, han tycker säkert det är nice att du jagar efter honom medan han kan göra vad som helst. Låt han inte ha den kontrollen över dig, gå vidare med ditt liv så ska du se att du mår mycket bättre med tiden. Det är värt att må dåligt ett tag som nybliven singel än att hela tiden må dåligt i ett förhållande.
gloow +1
tack för svaren tjejer. han behandlade mig alltid bra under förhållandet minus några svackor o sånt. jag ville ju eg inte ens göra slut de får mig och må ännu sämre. känner mig så extremt svag nu och jag har alltid varit en stark tjej som alltid klarat mig själv men nu känner jag mig helt nedbruten.. jag bröt ihop tidigt i morse och skrev ett långt sms där jag öppnade upp mig en del av de jag ville säga om vi skulle ses trodde aldrig han skulle svara men det gjorde han helt plötsligt. han började skriva att det kom från ingenstans som en bomb o han vet inte riktigt..sen började vi messa lite och jag började få hopp om att han håller sitt ord om att ses face to face.

sen börjar han skriva från ingenstans om stockings (var vår grej ihop) och jag ba vadå du vet inte men du vet om stockings?? då började han typ flörta med mig o ta upp grejer från vårt förhållande som vi båda tyckte om el hade gemensamt. plötsligt skriver han efter en stund så varför behöver du mig då? då svara ja massa grejer o att jag är inte intresserad om han bara är intresserad av mig för att utnyttja mig osv o att jag är beredd att satsa 110% på oss om han vill det av rätt anledningar. åtminstone att vi kan träffas o prata först. då blev han helt tyst ett tag och jag skrev frågetecken. efter ett tag kom han tillbaka och skrev "det var en check". "vi kan prata så får vi se".
gloow +1
forts: jag sa detta "jaha vadå en check? oki kan du komma hit då? jag hoppas att du är seriös för jag är det men om du inte vill säg det redan nu då." och så till min otroliga tabbe: "jag vill bara ha dig vill inte ha någon annan". (seriöst hur dum kan man va akkhh hata mig sj). då skrev han igen efter ett bra tag från ingenstans: "men om du inte vill ha ngn annan o jag säger att jag inte vill hoppa in i ett förhållande då har du ett dilemma". blev helt chockad detta hade jag aldrig förväntat mig från en 27 årig kille som jag haft en relation med i över 4 år.

jag svarade senare så du vill inte träffa mig. så svarar han jag kan träffa dig. så forts jag när då? då skriver han vet inte.. jag: "hur kan du inte veta säg en dag? jag kan förstå att du är skeptisk o inte vill hoppa in i ngt med mig på en gång. men kan du komma hit ikv eller imorgon eller när som?" suck har gjort bort mig REJÄLT. FML jag visade mig sjukt svag o han njuter säkert till max nu sen dess har han inte svarat på två h o ja tänker inte heller säga mer nu. jag öppnade upp mitt hjärta o allt när jag redan låg ner på marken o han bara stampade över mig
kiko +1
Till @gloow

Ja du lämnade över dig själv o han har dig lindat runt lillfingret. Du måste sluta med detta, SLUTA ge honom makten o bestämma på hans villkor. Sluta ställ frågor, ställ raka meningar, vad du vill ha sagt o ha självrespekt. Vill du ha svar så bestämmer DU en dag. Går han inte med på det eller slutar svara så gör dig av med honom o stå för det. Han utnyttjar dig bara för han vet att du kommer finnas där. Så sluta för din egen skull. Varför vill du ens vara med honom? Du låter honom bestämma er relation men du då? Vad vill du? Vad är bäst för dig? Kommer han verkligen göra dig lycklig?
kiko +1
Till @gloow
Dont ask why someone keeps hurting you, ask yourself why you keep letting them
gloow +1
Till @kiko

japp du har så rätt så likaså mamacitaa.

jag har iaf inte mkt till o radera eftersom han redan blockat mig på IG det enda stället han är aktiv på nu för tiden.

är så irriterad på mig själv jag verkligen placerade ut mig på ett silverfat skulle verkligen inte gjort det men gjort är gjort fick åtminstone säga en del som jag haft i huvudet hela tiden men inte sagt ngt om så på ett vis är jag lite "lättad" men jag trodde faktiskt aldrig han ens skulle svara. men nu är jag sjukt irriterad för han har sagt tidigare att han ska träffa mig o sen händer inget. o nu sa han de idag igen ju att vi kan träffas o prata om det och när ja säger kan du komma hit ikv inget svar o när ja säger men hur svårt ska de va o bestämma en dag o tid säger han bara vet inte eller inget alls.

vill antingen sätta honom på plats på ngt vis med en slutkläm som att ta detta eller skit i det men vet inte hur jag ska formulera det. jag har sagt flera gånger var ärlig bara säg om du inte vill träffas eller höra av från mig jag kan ta det hellre det än o va oärlig o dra ut på skiten.. antingen detta eller att bara ignorera nu o va tyst. vill ju stå på mig och på ett sätt visa att du kan inte leka med mig hur som helst och jag tänker inte vara ett andrahandsval efter han vill gå igenom massa andra tjejer och se hur lyckan går där. nope.

hur skulle ni formulerat er i så fall? eller skulle ni hellre bara ignorera direkt nu.
gloow +1
Till @kiko

japp du har så rätt så likaså mamacitaa.

jag har iaf inte mkt till o radera eftersom han redan blockat mig på IG det enda stället han är aktiv på nu för tiden.

är så irriterad på mig själv jag verkligen placerade ut mig på ett silverfat skulle verkligen inte gjort det men gjort är gjort fick åtminstone säga en del som jag haft i huvudet hela tiden men inte sagt ngt om så på ett vis är jag lite "lättad" men jag trodde faktiskt aldrig han ens skulle svara. men nu är jag sjukt irriterad för han har sagt tidigare att han ska träffa mig o sen händer inget. o nu sa han de idag igen ju att vi kan träffas o prata om det och när ja säger kan du komma hit ikv inget svar o när ja säger men hur svårt ska de va o bestämma en dag o tid säger han bara vet inte eller inget alls.

vill antingen sätta honom på plats på ngt vis med en slutkläm som att ta detta eller skit i det men vet inte hur jag ska formulera det. jag har sagt flera gånger var ärlig bara säg om du inte vill träffas eller höra av från mig jag kan ta det hellre det än o va oärlig o dra ut på skiten.. antingen detta eller att bara ignorera nu o va tyst. vill ju stå på mig och på ett sätt visa att du kan inte leka med mig hur som helst och jag tänker inte vara ett andrahandsval efter han vill gå igenom massa andra tjejer och se hur lyckan går där. nope.

hur skulle ni formulerat er i så fall? eller skulle ni hellre bara ignorera direkt nu.
sorry blev dubbelt inlägg
mamacitaa +1
Till @gloow
Har varit precis där och kan säga att du tjänar inget på att höra av dig mer till honom. Det kan vara skönt att få en sista slutkläm, att få uttrycka sina känslor en sista gång, om man vet att personen blir berörd. Men om jag ska vara ärlig så tror jag inte att du kommer må bättre utav det.

Jag gjorde så, exet behandlade mig som skit och när vi bröt kontakten fick jag panik. Gick ner på mina knän, bönade och bad att han skulle ge mig en chans trotts att det var han som betett sig illa. Vad fick jag ut utav det? Inte ett skit. Mådde bara ännu sämre av att veta att jag, ännu en gång blottat mitt hjärta för någon som bara trampar på det. Så som han beter sig, att han inte ens kan ta sig tiden att träffa dig som han spenderat 4 år med visar hur lite han bryr sig.

Så jag rekommenderar dig att inte lägga mer energi på honom, han förtjänar inte det. Det är jättetufft att gå vidare från någon man älskar när man inte får ett riktigt avslut och i ärlighetens namn trodde jag inte att jag någonsin skulle kunna må bra igen. Mår ännu inte bra men jag känner en lättnad, den där tygnden jag haft på mina axlar i flera år pga honom är borta. Jag är fri från sorg och smärta.
kiko +1
Till @gloow

Nej nej ignorera, du har redan skrivit för mycket. Jag gjorde det misstaget också men slutade till sist o bara lät det vara. Du måste börja tänka på dig själv. Han d inte värd den tiden o energin du ger honom. Tro mig Jan gottar sig nog i det för han vet vart han har dig.

Mitt ex var exakt likadan , svarade då o då, sa att vi skulle ses för o reda ut saker sen skicka han sin tjej efter mig istället. Riktig idiot. Du förtjänar bättre o du måste inse det. Tycker du verkligen han förtjänar din tid?. Hade han brytt sig om dig hade han tagit sig tiden att faktiskt bete sig ansvarsfullt och respektfullt mot dig. Det gör han inte eller hur?

Förstå din frustration med, man blir arg o sårad o fattar inte hur någon man var med kan bete sig sådär. Än iag kan inte jag heller förstå o mitt ex har inte ens tagit sig till insikt, varit mogen nog att be om.ursäkt för det han har gjort. Bara ignorerar o skaffat sig en ny som.ingenting.
Gör dig själv tjänsten o ignorera o jo du kan själv blocka o radera hans nummer o sluta svara om han skulle försöka. Bestäm dig helt enkelt o tänk varje gång; Jag är värd bättre!
gloow +1
jag har iaf varit *duktig* och låtit bli att skriva ett ord sen de sista jag skrev om hur svårt ska de va o hitta en tid/dag/plats o träffas på (i förrgår) o han har inte heller svarat så just nu orkar jag inte har ingen energi kvar i mig även om jag fortf tänker på honom o allt annat samt har svårt att koncentrera mig på vardagen..

både vill o inte vill skriva en slutkläm men just nu har jag ingen ork eller lust att göra det så även om jag innerst inne hade velat säga att han bara ljugit till mig och han inte alls har ngn respekt för mig som han sa tidigare o att han har nu sumpat sin andra chans för en nystart. men för övrigt har jag försökt mitt bästa att inte tänka på honom så gott det går och sysselsätta mig själv har nog bombat mina få stackars nära vänner till max de senaste dagarna för att låta bli att tänka på honom
btw, stort tack till er som ställt upp och lyssna (läsa) igenom allt och kommer med era erfarenheter är guld värt! :)
mamacitaa +1
Det blir lättare den dagen du kommer till insikt att han inte förtjänar det. På tisdag är det 6 veckor sen jag bröt kontakten helt och hållet med mitt ex och ibland är det jobbigt men det är betydligt lättare nu än då. Den där obehagliga klumpen du vet man kan känna i magen ibland när man mår dåligt eller oroa sig?

Den är äntligen borta. Att han inte svarar när du skriver borde vara tecken nog för dig att han inte längre bryr sig. Och då finns det inget mer du kan göra. Visa istället samma sak tillbaka, att du är starkare utan honom genom att inte höra av dig mer. Den bästa hämnden en kan ge är framgång.
gloow +1
jag har fortf hållt mig i styr från att skriva något. vissa av mina vänner som träffat honom flera ggr säger skriv igen en sista gång medan andra säger nej absolut inte. suck jag orkar inte skriva ngt nu ändå så jag ska forts ignorera honom till varje pris. som sagt tror ändå inte han kommer att skriva ngt till mig. han såg de senaste medd jag skrev idag på viber (som jag skrev i fredags) men inget.

då bryr han sig väl inte o dessa år har varit helt bortkastade. är dock mest arg inombords för att han inte kunde vara en bättre människa och säga rakt ut nej ja vill inte träffa dig istället för att säga ja flera ggr och sen inget. akhh :E
btw så blockade jag tillbaka honom på IG haha. inte så mkt värt kanske eftersom han redan blockat mig först men ändå..
mamacitaa +1
Se det inte som bortkastade år om ni var lyckliga med varann, ångra inte något som fått dig att må bra. Jag kan känna att jag ångrar mitt förra förhållande men det var för att jag mådde dåligt i 2 av 3 år och var naiv nog att stanna kvar. Fortsätt vara bestämd med att inte höra av dig, det blir mycket lättare med tiden.
kiko +1
Till @mamacitaa
Ångra inget, du kommer lära dig något av det. Det gör man av varje hjärtekross och hinder!
kiko +1
Till @mamacitaa
Oj var till Ts haha