Bo i studentkorridor vs egen lägenhet?

hojsss +1
Håller på att leta lägenhet tills dess att jag ska börja plugga i höst. kan dock inte riktigt bestämma mej för lägenhet eller att bo i korridor. lägenhet verkar väldigt bekvämt och lugnt. medans korridor är nått jag alltid velat testa, hoppas på fler fester m.m. nackdelen är väl dock att man nog kommer bli väldigt irriterad på folk..

vad ahde ni valt? att bo i egen lägenhet eller gemensam studentkorridor?

7 svar

Lykka +1
Jag har bott i korridor och och hur det fungerar beror mycket på vilka du bor med såklart. Min va väldigt ren och fräsch men vi pratade knappt med varandra. Andra korridorer va skitbra vänner och fixade fest hela tiden men så såg det också ganska skabbigt ut hos dom. Om du flyttar till en ny stad är korridor ett jättebra sätt att få chans att lära känna folk, du kommer dessutom in i studentlivet. Att bo själv har många fördelar men kan bli väldigt ensamt(tycker jag). Jag rekommenderar dig att bo i korridor i början, du kan ju alltid flytta lr hur?:)
dessert5 +1
Jag bodde 1 år i korridor och flyttade sen till egen lägenhete, det var bra tycker jag Under första året i korridor får man mycket nya vänner och kommer bra in i gemenskapen. Sen har man väldigt roligt också.

Perfekt att flytta till eget år 2.
liiisen +1
Jag tycker absolut att du ska prova att bo i studentkorridor. Nu har jag inte gjort det själv eftersom jag inte börjar plugga än, men jag har hört av de som har bott i korridor att det är jättekul! Superbra chans att få kompisar på och komma in i studentlivet. Såklart finns det ju olika standard när man kommer till själva korridorerna. Jag har en kompis som bor i en jättefin och fräsch lya medan jag hört andra som inte haft lika stor tur. Sen beror der väl på hurpass cleana korridorsmates du har om de är duktiga på att diska efter sig etc.

Jag tror personligen det är bra att börja i korridor, flytta ut kan du ju alltid göra om det inte känns rätt. Det känns som att bo i korridor hör lite till att vara student :)
nana_88 +1
KORRIDOR
+ gemenskap & kompisar ifall de är ok
- ev. får man inte ha sina saker ifred t.ex. mat/tallrikar etc.
- ev. lyhörda väggar
- ev. otrevliga personer

EGEN lägenhet
+ egna tallrikar etc
+ fräscht kök (städar sj)
+ man bestämmer sj hur städat man vill ha & när man ska städa
- kan bli ensamt

Jag bor sj i en lägenhet (3:a) med en kompis & det funkar jättebra. Skulle inte vilja bo i korridor då jag har vissa krav på fräschet i köket + att jag har djur.
nana_88 +1
Jag skulle välja att dela lägenhet med en kompis ;)
queenofrain +1
Älskade att bo i korridor. ett år räcker haha men man träffar så sjuukt mycekt nytt folk och har jätteroligt (även om man kommer bo med några totala nötter..)
bored +1
Studentlägenhet på campus är nästan som en korridor, man har sitt privatliv när man vill men slipper ha sina saker där andra kan ta de.
Du kommer ju att lära känna folk i din klass och festa med de. Lätthänt att man festar/umgås med grannarna också ;).