Den bästa Makeup artist--utbildningen?

mandaline +1
Sitter här och har besluts ångest över vilken make-up-utbildning jag ska välja. Valet står mellan IMC, Face Sthlm's makeup-skola och Make Up Institute. Någon här som har gått på nån av dessa skolor som kan lämna ett utlåtande över bra/dåliga saker med utbildningen? VIlken skola skulle du rekommendera?

38 svar

2985 +1
Jag har varit som modell på Make Up Institutet och hon som sminkade mig var iaf inte överdrivet duktig... eller hon var bra på effekter och sånt mene inte skönhetssmink.... men det kan ju bara ha varit hon!
LoveLina +1
Hej. jag har gått på makeup institute, och det jag fick ut av kursen var bra, för jag var rekorns favvoelev. För dom eleverna som inte var liak duktiga så blev dom rejält dissade, och fick ofta höra hur dåliga dom var... Som sagt, står man ut med att lärare favoriserar elever, och inte har tummen mitt i hand, så kommer det gå bra,..

men dom har inget bra rykte, och det är inget som kommer märkas förrän du e klar och har börjat jobba i sminkbranchen. Dom som hjar bäst rykte ör IMC, sara flygare och makeupstudion. Lycka till med ditt val.! Hade jag fått välja om hade jag gåt tpå IMC, för deras lärare är helt fantastiska.!
mandaline +1
Den lutar åt IMC så det kommer nog sluta med att det blir den! Men som sagt, det är intressant att höra vad andra har för erfarenheter, alla tycker ju olika..!
liliann +1
Hej,
Jag har gått på IMC och kan berätta att det var en stor besvikelse! Vi var många i klassen med endast en lärare som inte engagerade sig speciellt. Vi var tvungna att sminka endast med make up stores produkter.
Vi har inte fått något portfölj som är användbar på arbetsmarknaden (märkte jag när jag sökte jobb), och nästan hela kursen sminkade vi varandra. Det känns att det var slöseri med tiden att sitta som modell halva kurstiden.

Om jag skulle välja nu, skulle jag välja Make Up Institute. Där man får en portfölj med bilder, hårstyling ingår i deras utbildning, eleverna sminkar modeller och jag har hört av andra make up artister att den utbildningen är bäst i Stockholm.
mandaline +1
Jag känner mig riktigt kluven. att få en arbetsbok efter utbildningen känns ju ganska viktigt...

Mellis: Gick du hår och makeup eller bara makeup-utbildningen? Använder Make Up Insititute bara sitt eget märke mist, eller andra märken också?

Liliann: Gick du 10 v. eller 20 v.-utbildningen?
rebeckafi +1
Har du kollat de olika skolorna? Varit där på intervju? Tycker du ska göra det och sedan jämföra de olika skolorna. Vilken som passar dig bäst! De gjorde jag och kom fram till att den bästa skolan för mig var MakeUpStudion. Hoppas du hittar rätt! Mvh Rebecka
mandaline +1
Jag har självklart funderat på det, men eftersom jag bor så långt bort ifrån Stockholm har det kännts lite svårt..
Vad jag än väljer hoppas jag att det blir bra eftersom jag har sett fram emot detta så länge nu!
mandaline +1
Nån som vet om man får en portfolio efter att ha gått IMC's utbildning?
LoveLina +1
Nej, du får ingen portfolio efter imc, tyvärr..
18794 +1
Jag har gått på Hår & makeupartist utbildningen. Make Up Institute har ett märke som heter Mist, kanon bra makeup och absolut de bästa penslarna som finns på marknaden. I min kurs har vi fått produkter till ett värde av 15000kr men nu får elever som går där produkter till ett värde av 20000kr. De elever som ville använda andra smink märken hade möjlighet att göra det.
Idaaaa +1
Jag ska börja utbildning på Make Up Institute den 10 april. Jag har besökt alla skolor och pratat både med elever, utbildade makeup artister och fotografer. Den utbildningen är dyrare än de andra men man får otroligt mycket mer. Make Up Institute har en jätte fin och fräsch lokal, mycket större och luftigare än alla de andra skolorna, de har en egen fotostudio med inhyrda fotografer, lärarna var trevliga och det var mycket bra stämning på skolan.
Det är helt klart den bästa makeup skolan!
liliann +1
Hej Mandaline!
Jag gick 20 v. på IMC.
mandaline +1
Liliann: Ingick det någon hårstyling i 20 v.-utbildningen? Behövde du komplettera din sminkväska mycket under utbildningens gång?
mandaline +1
Någon här som har något att kommentera om 'Art of make up school*?
sc_mariah +1
Hey tjejen. Jag har suttit modell på Art of makeup school och kan prata om skolan på både gott och ont. Tror inte att det är någon vidare bra skola om du vill gå långt inom detta yrke o förväntar dig jobb osv.

Den är mkt liten, ca 9 tjejer trängdes i en mycket liten lokal, läraren (Cecilia) om jag inte minns helt fel, är hård (som jag anser bra) men heller inte specielt trevlig, helt klart ett minus för min del.. Kan ju inte säga så mycket eftersom jag sjäv inte GICK på skolan och sminkade, Men efter de 2 veckor jag varit där så skulle jag nog personligen rekomendera en annan skola för att nå längre. =/
Alex_Rajkai +1
Hej! Jag skulle rekommendera dig att besöka alla de skolorna och boka in en intervju. Det är väldigt svårt att göra ett fast beslut efter andra människors åsikter. Alla har olika åsikter eftersom alla har gått på olika skolor. Jag hade också svårt i början att välja skola, men jag bokade intervju och därmed pratade med de ansvariga. Jag valde Makeup studion och jag har inte ångrat det.

Jag har hört och pratat med en massa elever från andra skolor, bland annat elever från IMC som bytt till Makeup studion efter 2 veckor. Det som är viktigast för dig som elev är att kunna lära dig så mycket som möjligt under dina veckor du går där. Desto mindre gruppen desto mer fokus och hjälp får du. Jag berättar endast av min egen erfarenhet. Hoppas du hittar din skola som du känner dig mest bekväm på! Lycka till med allt! =)

/Alex
mandaline +1
Jo visst skulle det underlätta att besöka alla skolor, synd bara att jag bor 100 mil från stockholm:/ Det är intressant att höra andras åsikter i alla fall. Skit också, om det bara fanns en enda skola så skulle allt vara mycket lättare! Jag som nästan hade bestämt mig för IMC börjar nu tveka. Nog för att alla tycker olika men visst kan man inte låta bli att påverkas av andras åsikter..

Det som är synd med Make-Up Studion är att det inte verkar finnas någon karaktärs/effekt/teater-makeup med kursplanen Därför hade jag uteslutit den, men ja jag vet inte..jag hade väldigt gärna velat lära mig det också för att få en bredare grund att stå på när man ska söka jobb sen.
LoveLina +1
Men gör så då att du tar makeup studion, även om dom då inte har nån karaktärsmakeup. Sen när du e klar, så går du karaktär åp IMC... det ska inte vara några problem?
mandaline +1
Det kanske är en bra idé, nåja. Nu ska jag tänka på något annat för att tag och se melodifestivalen. Vem vill väl inte missa Günter and the sunshine girls på tv!? skämt å sido.
mandaline +1
By the way, vad använder make-up studion för smink? does anybody know that?