Drömjobbet, hur får man det?

Beavy +1
Jag har efter flera år av studier inom olika ämnen äntligen kommit på vad jag brinner för: inredning.

Jag har dock pluggat upp allt mitt CSN på annat (media och kultur bland annat) och vet nu inte hur jag ska gå vidare. Vart ska jag börja för att nå dit jag vill utan möjlighet att plugga mer och med redan jävligt knaper ekonomi? (DVS slut på CSN och idag arbetslös)

Intresset för inredning och detaljer har alltid funnits. Men jag har inte närt det då jag aldrig sett hur en framtid i det skulle vara möjligt... Men som jag känner nu skulle ett jobb på Cervera eller annan (roligare) inredningsaffär vara drömmen, till att börja med! Men att få jobb inom sälj är redan svårt och butikerna i min stad tar inte in nya just nu :(

Vad har ni för råd?
Det känns så hopplöst att ha hittat sin dröm när det är lite "för sent" - som det känns efter en examen i ett annat (idag mindre intressant) område...

Plz help

11 svar

elizabet +1
Kan du inte tänka dig att söka jobb i någon närliggande stad?:) annars kanske en praktikkurs på distans kan vara något?, för att få in en fot tänker jag:) hör med dina närstående? Kanske är det någon som känner någon?:)
Beavy +1
Till @elizabet
Jobb i närliggande stad skulle kunna fungera.. Dock har jag inte körkort, vilket gör att det känns lite extra körigt :/ Men kanske..
Ska försöka höra mig för, men tror inte att jag känner någon inom den branschen idag.
elizabet +1
Näe men de behöver du ju inte göra! Men du kanske känner någon annan som känner någon i branchen?:)
matildakl +1
Det är inredare du tänker på alltså? Läs på är mitt tips, vad man än företar sig, lusläs alla inredningstidningar, låna böcker på bibliotek. Ju mer kunskap du får desto mer kan du fördjupa dig i ämnet och verkligen också se att det är detta du vill syssla med.
Det är ju jättebra att du har tex läst både media och kultur tidigare.
Men en utbildning är nog avgörande för om du kommer vidare eller inte. All form av kunskap är ju alltid makt men man får ju alltid börja någonstans och det kan du ju göra lite på egen hand nu i början.

Har själv jobbat i inredningsbutik, det är inget du direkt får INREDARerfarenhet av. Det är samma gamla butiksuppgifter som var som helst annars. Däremot som visual merchandiser är bra men igen, utbildning krävs såklart..
Så summa summarum läs på och försök skaffa kontakter, utan dem kommer man ca ingenstans
Beavy +1
Till @matildakl
Tack för tipsen!

Nja inte blir jag inredare av att jobba i sådan butik... Och kanske är det inte riktigt inredare i den benämningen jag vill blir egentligen.. men bara att få hantera/hjälpa/spendera tid bland vackra ting gör mig lycklig ;)
FoxyCleo +1
Cervera? Heter det inte Fasett? :-)
Selbi +1
Försök börja jobba på Ica eller liknande där får du erfarenhet av butiksjobb. Sen tar dem in dig om du är en duktig säljare och bra med kunder. Där får du även kontakter som är viktigast att ha i säljarbranscher och serviceyrken.

Tänk på att butiker sällan bryr sig om du har ett intresse/talang för deras produkt lika mycket som om du är en duktig säljare/kassabiträde osv. Talar av egen erfarenhet då jag jobbar inom säljbranschen men inte inom butiker.

Sen är det viktigt för ungdomar i Sverige att veta att utan ett CV = inga jobb. Därav: skitjobb = vägen till drömjobb längre fram.
* i alla yrken egentligen, utan kontakter kommer man ingenstans
Beavy +1
Till @FoxyCleo
Alltid bara hört/sett Cervera :)
Beavy +1
Till @Selbi
Jag har arbetat i butik tidigare och även gått Handel (dock på gymnasiet men ändå), så jag har i alla fall en del erfarenhet. Sen är jag 25 så skulle inte kalla mig ungdom längre haha. Ska fortsätta söka och se hur det går!
Selbi +1
Sök på :) haha äsch då alla som pluggar är ungdomar i mina ögon :P
Tottin +1
Du har väl läst PR och något sådant va? Borde väl gå att kanske styra sina uppdrag åt inredningshållet. Kanske inte direkt så klart men får du erfarenhet inom det du utbildat dig till borde du ju kunna välja lite mer mellan olika jobb och försöka halka in på det du vill.