Ha modet att söka jobb

Foreever +1
Hur gör man får att våga gå in i en butik och söka jobb???? Alltså.... jag har haft, kanske fortfarande har, social fobi. Hur TÄNKER man för att göra en sånhär grej??? Jag vill verkligen lyckas få ett arbete, och då måste jag ju faktiskt våga en sånhär grej, om jag ska lyckas få en arbetsplats....

Hur tänker ni vanliga människor när ni gör en sådan grej??? Jag vill verkligen våga men jag vet inte om jag klarar av det??? Haha åh?!

Tips... uppskattas :) Eller kanske en tanke av hur ni själva tänker!

18 svar

Beavy +1
Jag tänker att om jag vill ha ett jobb så får jag gå in och fråga. De får säkert massor ansökningar och folk som kommer in och lämnar CV i veckorna, varför skulle de tycka att just jag var konstig?

Det finns ju inget att vara rädd för egentligen. Över huvud taget. All oro sitter i ens eget huvud och det är inget andra märker av om man inte talar om det för dem. Folk har extremt lite fokus på andra än sig själva egentligen. Vill man ha något får man ta det :)
matildakl +1
det är ingen big deal, det kommer i hundratals och lämnar cv i butik. vill du ha jobbet gäller det att du är väldigt rätt fram och tar dig friheten att berätta lite om dig själv medans du lämnar över det fast de verkar upptagna/irriterande. om du tycker det är jobbigt och vill träna lite så bunta ut en 15 cv att ha med dig och gå in efter butik efter butik.
ringa runt kan du också göra
Hurrdurr +1
Frågan jag ställer mig är vad en person med social fobi ska göra i en butik?
Beavy +1
Till @Hurrdurr
Det är väl bra att en person med social fobi är villig att trotsa sin rädsla och arbeta med människor.
Aceton +1
Varken jag eller någon av mina vänner har fått jobb någonstans när vi gått runt, alla har fått genom att maila eller ringa.
Hurrdurr +1
Till @Beavy
Jo visst, hoppas att hon kan klara av jobbet bara.
matildakl +1
Till @Hurrdurr
det är väl precis vad man ska göra om man vill komma ur sin sociala fobi?.. det är inte så att hon kommer att trotsa den genom att arbeta på typ ett lager.
Beavy +1
Till @Hurrdurr
Jo det återstår väl att se om hon får jobbet :)
Hurrdurr +1
Till @matildakl
Det är sant =)
evvvvelina +1
Till @Hurrdurr
Social fobi handlar om rädsla och obehag, inte om hur bra man kmr utföra jobbet.
Hurrdurr +1
Till @evvvvelina
Min tankegång var att om man har social fobi så kan det ligga till hinder för att utföra ett socialt jobb.
evvvvelina +1
Har samma problem som dig, gick in på
ett ställe och lämnade cv och kände hur jag skakade sönder medan jag presenterade mig. Efteråt var jag såå glad, fick jag en liten kick, typ "jag klarade ju detta" och blev sugen på lämna cv på fler ställen.
Fick sedan ett annat jobb (mycket socialt). Hade typ panik inför och under intervjun, och när jag skulle gå in dit på första arbetsdagen fick jag tunnelseende och yrsel av nervositeten, haha. Men det gick över direkt när jag började jobba.

Under intervjun till mitt allra första jobb satt jag o skakade. Hon som intervjuade måste ha varit HELT BLIND om hon inte såg det, men jag fick ju jobbet. Och på ett sätt kan det vara positivt att det syns att man är nervös, de kanske tänker att detta jobb betyder mycket för en osv.

Med detta vill jag bara förklara att jag förståååår dig verkligen, och för varje liten grej du gör (t.ex lämnar cv, går på intervju etc.) så kommer du inse att rädslan är så onödig, och att du har/haft social fobi gör dig inte sämre på att jobba i butik än någon annan, det känns kanske bara lite obehagligare i början för just dig!!
SandraLind +1
Om du har fått tabletter för ångesten eller kan få nya utskrivna så kan du ju ha med dem och ta ifall det blir för jobbigt. Det kan vara skönt att veta att man har en sista utväg, och så slipper man stå och darra och känna sig dum.

Jag försöker alltid tänka på att det är över om x många minuter eller timmar. Oavsett vad det är som är jobbigt.
112429 +1
En annan sak man kan göra är att gå in med inställningen och låtsas att man är social. Var bara jättetrevlig, visa intresse och säg att du skulle vilja lämna in ditt cv.
Beavy +1
Tänk också på att nästan ingen människa i världen går in i sådana situationer och tycker att det är jättekul eller avslappnat. Alla är nervösa, men man gör det ändå - för att man måste (i stort sett). Du är inte ensam om att vara nervös inför att söka nya jobb, träffa nya människor och lämna ut sig själv och sina erfarenheter för bedömning av andra. Sedan är det så klart ännu jobbigare om man redan har social fobi - men tänk på att vi alla hamnar i sådana situationer någon gång i livet och tar oss igenom dem, även om det är jobbigt :)
Foreever +1
Tack så mycket för alla svar! :)

Lämnade in 2 jobbansökningar idag, efter många om och men haha!!! Så .. får väll se hur de går me den saken ;P
Foreever +1
Evvvelina, förstår vad du menar med kick! :P De va typ det som hände mig när jag fick idén, jag gjorde en grej jag i vanliga fall viker undan p.g.a rädsla, så fick jag värsta kicken när jag inte vek undan!! Det var då jag ba FAN, ska söka jobb! ;P
Beavy +1
Till @Foreever
Bra jobbat! Lycka till :) ta en sådan dag som du bara går till ställe efter ställe och lämnar cv - har man gjort det en gång så går det som på räls sen.