Hjälp med att skriva peronsligt brev/ansökan)...

Halsdukar +1
Med nytt år och nya tag tänkte jag skriva ett helt nytt personligt brev. Skriver såklart ett nytt anpassat till vilken tjänst jag söker men har ungefär samma grund med en viss ändring på detaljer. Jag vet inte var jag ska börja. Har försökt hur länge som helst men kommer ingenstans. Behöver hjälp...

3 svar

Halsdukar +1
Söker som mest jobb inom butik och liknande och tänkte ha en rubrik som typ "Serviceinriktad ..." men vet inte inte vad jag ska skriva med. Låter ju jättetöntigt med typ "Serviceinriktad 20-åring" eller "Serviceinriktad tjej".. arh blir galen så svårt det är.
58736 +1
Ta alla dina bra egenskaper i en vettig kontext. Dvs, är du kreativ - skriv om vilka arbeten du utfört, eller studier du gått, där du fått utmana, utveckla eller visa prov på din kreativitet. Alla dina erfarenheten kan användas och beskrivas så länge de är i en relevant kontext.

Har du jobbat på McDonalds? Då kanske du utvecklade dina säljkunskaper och kontaktförmåga. Hade du praktik på ett café? Där kanske du fick visa prov på stresstålighet och kamratanda. Exempelvis - dvs utöver att nämna vilka arbetsuppgifter du hade osv.

Skriv inte för långt men ändå "vältaligt".
tomcollins +1
Samma här. Suttit och skrivit 4st ansökningar nu ikväll (men med samma brev från grunden dock). Till butik skriver jag något som passar in på just den butiken, tex elgiganten då skulle jag skriva typ "teknikkunnig och serviceinriktad - er nya säljare", jättedåligt exempel men jag plockar upp något som står i annonsen eller som passar på stället om det bara är en spontanansökan, och försöker låta lite smått kaxig samtidigt som jag försöker sälja in mig själv med nån bra egenskap redan i rubriken.

Jätteluddigt kanske, är trött i huvudet nu :$