Hur går mösspåtagningen till?

Havsapa +1
Hejsan på er!
Nu är det så att det är hela 53 dagar kvar till studenten, och trots vädret så taggar jag och mina kompisar galet ;) Jag fick min studentmössa förra veckan så det känns verkligen att det inte lång tid kvar nu, hela atmosfären är liksom alldeles mysigt förväntansfull. Men jag har en liten undring om ett av momenten mot denna studenternas dag, nämligen mösspåtagningen!

Förutom den uppenbara biten med att alla sätter på sig sina mössor samtidigt (tror vi får skippa "För första gången-biten", de flesta har redan provat sina mössor av ren iver xD), så vet jag inte riktigt vad man gör O: Vad har man på sig? vad gör man? Är det liknande för alla skolor? Någon redan färdigbakad student som skulle vilja dela med sig om hur det kan gå till så jag vet vad jag har att vänta mig? :D

Jag går på ett gymnasium på Södermalm i Stockholm, om det nu hjälper ;)

Sjung om studenten, snart är det dags! Kram på er!

4 svar

111038 +1
De ställer upp er på ett led i storleksordning där ni i små grupper om sex personer ömsom får gå in i ett separat rum. I detta rum befinner sig sex bänkar och sex stolar. Här möter ni den första utmaningen. Utmaningen brukar vara ett mycket klurigt test som de aspirerande mössprövarna ska klara av på 30 minuter. När samtliga i klassen gjort testet, väljs de bästa i klassen ut som representanter.

Dessa föses, likt boskap, in i ett dunkelt rum där de tvingas skriva på ett ansvarsfriskrivningsavtal, samt ett kontrakt där de lovar att inte berätta om hur ritualen fortsätter. Kontraktet signeras utav de uttagna med deras eget blod som bläck för att göra det själsbindande. Vad som händer sedan vet inte jag, men några veckor senare så fick vi våra mössor.
Havsapa +1
Hahaha, låter lite väl hardcore kanske, men det ser vi fram emot (y)

Nån annan som kanske går på en skola med lite mindre själ- och blodbudget som vill dela med sig?
Lil_Benz +1
Tar också studenten i år! Yeeey :D

I min skola så får vi inte mössorna förens på mösspåtagningen (30 april).
Det går till att vi alla 3:or samlas i aulan eller utomhus om det är fint väder, så ropar en lärare upp oss en efter en och ger oss våra mössor.
När alla fått sina mössor, så typ räcknar man till tre eller nåt sånt så tar alla på sig den tillsammans!
Om det blir fint väder och vi gör det utomhus, så kommer vi också släppa väldigt många gula och blåa ballonger i luften!

Sen är det typ lite fika och ta bilder, i stockholm så brukar alla 3:or typ samlas i plattan efter dt. Sernare på kvällen så är det feeeezt som gäller! :)
lisaojenstam +1
På min skola så samlas man utomhus (alla treor) och dricker lite med mössorna på haha. Går på Dragonskolan i Umeå