Hur lågt/högt ska man satsa?

58736 +1
Jag är ute efter ett jobb inom kommunikations- och eventbranschen och håller på att skicka ut mina CVn till diverse företag. Jag skulle kunna tänka mig både en position som projektledare men även en lägre, som exempelvis produktionsassistent eller liknande. Jag har dock svårt att komma på vad man ska skriva för att detta ska framgå på rätt sätt... lite "Jag tar vilket sketet jobb som helst hos er, bara jag får vara med!" - typ.

Några förslag på hur man ska förmedla att man är intresserad av höga såväl som lägre positioner utan att det låter "billigt"?

tacksam för snabba svaaaar :)ps: upptäckte att rubriken blev lite felformulerad...satsar gärna på vad som helst men vet inte hur jag ska skriva det x)

16 svar

Hurrdurr +1
Har inte du varit sjukskriven? Sök specifika tjänster för att inte låta desperat.
58736 +1
Till @Hurrdurr
Nej det har jag inte.

Jag söker ju speciella tjänster, men skulle även tycka att det skulle vara roligt att arbeta som exempelvis assistent inom de områdena också. Dvs vill jag söka jobb både som projektledare OCH projektledarassistent på det specifika företaget.
och vad har sjukskrivning med något att göra?
Mliillo +1
Du kanske kan beskriva i ditt personliga brev vilka tjänster du skulle vara intresserad av och varför de skulle passa dig? Beskriva vad du vill göra, hur din plan ser ut nu och vad du kan tillföra till företaget eller tjänsten.
Hurrdurr +1
Till @Beavy
Ja, att vara projektledare är ofta rätt krävande och något som en person som varit sjukskriven (på grund av psykisk ohälsa) kanske inte borde ge sig på. Är ju mån om din hälsa :)
58736 +1
Till @Hurrdurr
well, tack... men jag har aldrig varit sjukskriven och har ingen psykisk ohälsa som jag vet om :P Har pluggat till projektledare och medieproducent i tre år så är på gång och försöker komma ut i arbetslivet äntligen :)
Men det kunde ju inte du veta ;)
58736 +1
Till @Mliillo

jo det har jag gjort :) Grejen är att jag ju självklart vill sikta på en projektledarroll redan från start - men jag skulle inte ha några problem med att ta ett jobb som assistent till att börja med. Det blir ju i så fall min första anställning efter studierna så att få en roll i lägre hierarki är ju kanske inte konstigt även om man vill upp på "toppen" direkt. Men det blir som att söka två olika roller på samma företag; en som "riktig" projektledare, vilket såklart är mitt mål, men också vara glad om jag får arbeta som deras assistent om det skulle finnas endast en sådan öppning.

Jag vill liksom bara få in foten någonstans. Sedan kan man ju jobba sig uppåt. Men man vill ju alltid visa att man kan och är självsäker nog att ta sig an den stora rollen också. :P Gud vad jag krånglar till det haha! Hoppas du förstår hur jag menar xD
Skriver ju självklart vad jag kan, vill och är intresserad av - det är just rolldefinitionerna jag har lite problem med iom att jag kan tänka mig båda.
Pawni +1
Skriv att du har pluggat projektledning "men kan även tänka mig att arbeta som assistent och dylikt "?
annaklara +1
Till @Beavy
Min pojkvän jobbar inom mediebranschen och han får alla sina jobb via facebook så det kan jag rekommendera! Vet inte vad grupperna heter men typ frilansare eller något sånt ;)
58736 +1
Till @annaklara
Aha okej :) kan tänka mig att det är ganska svårt att få frilans utan arbetserfarenhet kanske? Eller ja... Det är ju svårt att få jobb allmänt utan erfarenhet xP
annaklara +1
Till @Beavy
Du kanske får börja som produktions assistent eller självklart söka som projektledare om du känner att du klarar av det?
58736 +1
Till @annaklara
Jo lite det som är grejen; har ju examen i projektledning bland annat, men känner mig ändå lite osäker. Som att det måste vara mycket svårare i "verkligheten" än vad de var att plugga ;) men tror många känner så. Vill ju och har ju sökt som projektledare, men även där vilar det ganska mycket på erfarenhet som jag inte har än. Så en roll som assistent skulle ju också vara roligt!
Intaning +1
Till @Beavy
Har också en utbildning inom media på tre år universitetsnivå :) Blir kallad kommunikatör efter min examen som jag kommer ta inom detta år. Vet också hur svårt det är med att få jobb inom den branschen utan erfarenhet. Men hur ska vi få den om vi inte ens kan få jobb?

Jag valde därför att genomföra en litet eget projekt ideellt. Kontaktade ett företag och bad dem få hjälpa till med att skapa internt informationsmaterial. Då detta kommer bli mitt lilla projekt i höst :D

Det är inget heltidsjobb, ingen lön, men jag får göra något jag tycker om. Det ger mig även erfarenhet och något att visa upp.

Så mitt tips är att vara öppen för allt, då menar jag allt :D
Mliillo +1
Om jag hade varit dig hade jag först satsat på så högt jag kan om jag tror på mig själv och har tillräckligt med kunskaper för att klara av det men samtidigt vara öppen för utmaningar. Sen kan du bara lägga till att om det är så så är du öppen för att börja med en lägre position och anta utmaningar för att sedan jobba dig uppåt. Jag har aldrig sökt sådär seriöst jobb så jag har ingen aning om hur det funkar eller hur man ska formulera sig, men har väl några aningar om hur det kan fungera =)
annaklara +1
Till @Beavy
Vad jag har hört så är projektledare på set ofta inte utbildade, de är orutinerade och vet inte alls vad de håller på med eller vad som är deras ansvar. Typ att hålla tider och lägga upp bra scheman för dagen. Du är säkert mycket bättre än många som jobbar med det idag! Go for it! Om du vill jobba inom media alltså.. andra branscher är säkert inte så.
Hurrdurr +1
Till @Beavy
Närå, jag blandade nog bara ihop dig med någon annan =)
Malle26 +1
Då får du skriva något i stil med att du vill jobba som projektledarassisten för att skaffa dig erfarenhet inom mediebranchen, (kanske något specifikt du vill lära dig mer om?) men att du inom några år gärna vill klättra upp på karriärstegen och kanske då som projektledare... sätt upp mål och få fram dem i brevet :) typ inom 5 år ser jag mig som "....."