Hur söker man till auditions?

Solvindvatten +1
Vet inte om detta är rätt tråd för detta ämne men jag bryr mig inte. Vet någon här hur man går tillväga när man ska söka till auditions? För filmer det vill säga.. Finns det hemsidor för sånt eller, jag fattar inte. :P

8 svar

58736 +1
Jag googlade "audition film" och fick upp i alla fall två ställen man kan skriva in sig på om man är intresserad. Så...googla :)
Solvindvatten +1
Till @Beavy
Ja men tänkte att vissa sidor kanske är oseriösa så skulle vara bättre om någon här redan kände till en säker sida o så :)
58736 +1
Filmcafé och liknande sidor kan ge statistjobb. Vill man ha riktiga roller så krävs det nog snarare kontakter och något att visa upp, då filmföretagets "agenter" ofta själva letar upp lämpliga skådespelare för de olika rollerna. På vissa statist-sidor krävs dock en kostnad för att skriva in sig men en del är gratis. Statist.se fanns förut också, vet inte om det finns kvar.
Aceton +1
Tror det är väldigt svårt att få roller utan något på ett cv. Har flera vänner i teater/musikal-industrin, och de är ganska rejäl konkurrens! Kan tänka mig att det är likadant, om inte värre, inom filmindustrin!
Så: Skaffar du erfarenhet (gå utbildning t.ex.) kommer du automatiskt in i kretsarna -> du kommer veta när auditions är!
Merida +1
Tex SVT söker statister löpande. Filmroller får du inga.
Solvindvatten +1
Till @Aceton
Till @Beavy
Tack så mycket girls!
Solvindvatten +1
Till @Merida
Alla börjar någonstans :)
Merida +1
Till @Solvindvatten
Med en utbildning på 6-7 år.