Kan läraren ge mig ig om jag inte redovisar?

Sanna8 +1
Hej! :) I 3.an på gymnasiet så gör man ju ett projektarbete under hela 3:an. Projektredovisningarna var i tisdags och då skulle vi redovisa för våra klasskamrater och alla i 2:an. Jag redovisade inte för jag var "sjuk" den dagen. Alltså jag ville inte redovisa. Anledningen varför jag int rede ville redovisa är att när vi gick i 2:an och då arbetade vi i grupp och då skulle vi redovisa om östersjön.

då när jag och min grupp redovisade och jag skulle prata så var jag nervös innan redovisningen så jag var lite skakig på rösten. Och sen när jag ser att några i klassen småskrattar för att jag är så nervös och min röst är så skakig av nervositet så blev jag ännu mer nervös och nästan svimmade. och sen var det ju några som inte ens lyssnade på redovisningen. då kände jag att det var droppen.

Jag kände att det var sista gången i mitt liv jag redovisade inför min klass. Så jag redovisade inte mitt projektarbete i tisdags för mina klasskamrater och 2:an. Men då idag säger läraren att: Dom som inte redovisade i tisdags får nu chansen att redovisa sitt projektarbete på mentorstiden på måndag och inför bara 3:an. Då kände jag NEJ! Jag är väldigt tystlåten och hatar att prata inför folk när alla tittar på en. Och dessutom är det väldigt många killar och tjejer som jag inte tycker om att redovisa inför. Men ska jag behöva lida för att jag är tystlåten och blyg? Ska jag få ett IG i kursen bara för att jag är tystlåten och inte pratar så mycket och hatar att redovisa? Om jag inte får ett G i kursen så får inte ta studenten nu till sommarn. Och om jag ska gå en termin till till hösten så kommer jag ändå inte att redovisa!

Jag vet inte vad jag ska göra! :( vad skulle ni gjort om ni hade suttit i min situation?

Jag har ju gjort allt i kursen för att uppnå minst Godkänt. Jag har kommit på vad jag ska göra, jag har skrivit loggböcker och lämnat in dom varje lektion, har skrivit en rapport om arbetet och en analys om arbetet, jag har gjort en projektplan och jag har värderat mitt arbete med min handledare med. Det enda som krävs för att få Godkänt är att redovisa sitt arbete inför klassen. och det kommer jag INTE att göra! Därför att jag är väldigt tystlåten och blyg och jag har alltid varit det och kommer fortfarande att vara det. Och jag hatar att prata inför folk med. Under alla mina 3 år i gymnasiet så har jag alltid varit hemma när det har varit redovisningar i skolan. Att lärarna på skolan inte fattar det någon gång? att jag har väldigt svårt för att redovisa!

36 svar

Caitlyn +1
Berätta hur det är för läraren och fråga om du kan få redovisa inför en liten grupp istället med några nära vänner.
91261 +1
Jag förstår dig, har med alltid hatat att redovisa. Rösten är skakig och ansiktet blir rött lätt och ja en del har små fnittrat åt mig också.. Men projekt arbetet är så viktigt dock, det bästa tycker jag är att bara göra det. Ge dig fan på att du ska klarar dig och du är så mycket bättre än dem som skulle få för sig att skratta åt dig.

Bara du som förlorar på att inte göra det i slutändan! Tänk vad stolt du kommer vara över dig själv, det ger en en kick och man tycker att nästa gång man redovisar så kanske det inte är lika farligt. Jag ville också skita i det i trean men jag gjorde och jag kände mig så förbannat stolt sen! :) Du kan klara de!
Wishing +1
Jag gjorde inte redovisningen (sa ingenting till lärarna utan skolka typ) och fick godkänt ändå. Men prova att prata med läraren det är bättre.
booty +1
Hör med läraren om du kan få redovisa bara för lärarna. Min kompis fick redovisa för lärarna + mig. Jag tror helt klart att det skulle gå bra om du bara fråga dom. Berätta också att du tycker det är jobbigt att prata inför människor, det går nog att ordna ska du se! :)
Merida +1
Jepp. Han kan ge dig IG för att du inte redovisar.

Du verkar faktiskt smita ifrån det mesta i skolväg.

Du vill inte åka och möta upp folk för intervjuer. Du vill att vi här på stylesearch ska utforma frågorna till intervjun och rubriken till arbetet kring intervjun.

Skärp dig för fan och gör något för ditt betyg.
blattebarn +1
Har också feettt svårt för redovisningar och grejer. MEN, om jag vore du så skulle jag bita ihop jävligt hårt och REDOVISA. Du vill ju för fan inte gå en termin till bara pga en redovisning som folk förr eller senare kommer glömma bort :)
Do it!
AKAmini +1
Ja, han kan ge dig ig om du inte redovisar. Du kan ju prata med läraren och fråga om du kan få göra det framför en mindre grupp, och se hur snäll och tillmötesgående han är.

Det är väl knappast många som GILLAR att redovisa, vi gör det ändå för att vi måste. Bara att bita ihop och växa upp för fan.
AnabellRose +1
Jag är precis likadan som dig! I min klass hade vi fler killar än tjejer, och flera väldigt omogna dessutom. Så jag HATADE att redovisa för klassen, speciellt i 3an för då mådde jag ännu sämre med mitt självförtoende.

Men det jag skulle säga var att i slutet så hade vi en sista stor uppgift som var väldigt avgörande för betyget, visserligen inte projektarbete men det var en stor och betydande uppgift, som man var tvungen att redovisa för klassen. Men jag klarade verkligen inte det så jag pratade med min lärare och berättade för honom hur dåligt jag mådde över det och frågade om det fanns någon chans att jag fick redovisa för honom bara. Det fick jag!

Jag tror att om du verkligen visar att du mår riktigt dåligt över detta, men samtidigt har ansträngt dig med uppgiften och är ambitiös så ska det nog gå att antingen redovisa för liten grupp eller t.o.m bara för läraren.

Lycka till och stå på dig! :)
lustforlife +1
Ja, fråga om du får göra för bara honom! Annars kanske du kan få chans att göra det för en annan grupp/klass, om det är just redovisningen inför din klass som känns jobbig?
113908 +1
Hos oss var det frivilligt att redovisa. men prata med läraren. h*n borde ju förstå.
Cellistan +1
Du vet att man väljer själv hur man ska redovisa sitt projektarbete? Jag skrev musikarrangemang och det hade varit lite knäppt att sjunga dem för klassen, haha!
Det är ditt eget fel, du skulle valt en annan typ av redovisning för ditt projektarbete, ledsen, men så är det. Redovisningen är viktig, inte för att du ska berätta det för klassen utan för att ALLA måste redovisa sitt projektarbete (Därmed inte sagt att det måste vara muntligt.).
108042 +1
Står redovisningen med i kursplanen vilket det definitivt gör vad gäller projektarbetet så kan man få ig om läraren är RIKTIGT RIKTIGT hård o sträng. Antingen talar du med läraren om att få kompromissa, delvis få redovisa inför en liten grupp (vänner?) eller bara för honom, eller så buter du ihop och kör på den jävla redovisningen och övervinner din rädsla ;)
ma-a1 +1
Har precis samma problem, hatar att redovisa. Men säg som det är till honom, och att du kan tänka dig göra för antingen bara han eller någon mer du känner dig säker med :) Jag har klarat mig ifrån redovisningar i hela 6an till 1an i gymnasiet hehe, man får bara hoppas att läraren har en aning förståelse för hur jobbigt det kan vara att redovisa.
Titara +1
Jag förstår att du är nervös, jag brukar också vara skitnervös (men jag har mer psykiskt). Jag ska också ha redovisning snart, jag har aldrig skippat en redovisning förut, men nu pallar jag inte mer, de senaste redovisningarna som jag haft, har gått dåligt, det påverkar mina kommande redovsningar p.g.a. att det gör mig ännu mer nervösare, och som sagt har jag något psykiskt.

Om jag skulle vara du, skulle jag höra av mig till läraren! De kan inte tvinga en att hålla ett föredrag, om man faktiskt mår dåligt utav det, det hjälper ju en inte alls. Men om du känner att det går framåt ju fler du håller så tycker jag att du ska köra på det och bara tänka positivt o skita i de andra! =)
106200 +1
Ta Inderal.
elizabet +1
Prata med din lärare, jag kan tänka mig att du kan vara tvungen att redovisa, däremot vet jag inte om du får ig på kursen bara för att du inte gör det, men förklara läget och fråga om du kanske kan få redovisa för en mindre grupp där du känner dig mer bekväm? typ för några av dina kompisar bara:)
Merida +1
Som du ser har ALLA problem med att redovisa.

Skärp dig och gör vad som krävs och sluta smit.
viisi +1
Du har ju sluppit att redovisa de andra gångerna så det är inte mer än rätt att läraren tvingar dig att redovisa en sista(?) gång.. du slipper ju dessutom att redovisa inför tvåorna som dina andra klasskamrater blev tvungna att göra. :) ta tag i problemet och smit inte undan!
ma-a1 +1
Får helt enkelt hoppas på att din lärare har lite mer förståelse än mimmik, att det inte är så enkelt att skärpa till sig och "sluta smita",för det tror jag inte någon hade tyckt om dom blev tvingade till att göra något av det värsta man vet ;)
viisi +1
Jag fattar inte att en redovisning kan var det värsta man vet? det går ju att öva bort bara man försöker och inte smiter..