Min skola Hela min utbildning är ett skämt

JQKER +1
Går kvällskurs (vård&omsorg).
Vi ska ha praktik på psyk snart. Har ett 3-timmars nattjobb och ingen möjlighet att ta ledigt. Riskerar att bli av med jobb. Samtidigt så har jag kommit så långt i denna utbildningen att jag vill gå klart den. Får tydligen ej praktisera om jag jobbar natt.
Det är så dumt allihopa.. Man går en kvällskurs därför att man har jobb, barn och dylikt. VAD FAN SKA JAG GÖRA?

13 svar

112429 +1
Varför får du inte praktisera om du jobbar :/ Vad har ditt jobb med utbildningen att göra?
mamacitaa +1
Låter som att dom menar på att det inte är "hälsosamt" iom att du jobbar natt men det måste ju gå att lösa på något sätt. Har du pratat med någon högre uppsatt på skolan?
Beavy +1
Vad har de för anledning till det påståendet?
112429 +1
Det e ju ändå märkligt. .skolan har väl inget med det att göra?
JQKER +1

Till @Mliillo
Visst är det dumt? :(
Tydligen så tycker de att jag inte kommer vara utvilad och alert på jobb. Det var så jag fick icke godkänt på min senaste praktik på sjukhuset därför att de tyckte att "jag riskerade patientsäkerheten" och att jag "såg trött" ut. Jag har inte ens det fulla ansvaret om patienterna, då jag alltid gick bredvid en handledare som höll koll.

Tyvärr så tyckte de annorlunda och nu är en annan praktik på gång och jag har knappt motivationen längre... Men jag har gjort så mycket, många inlämningar många prov och ni dessutom ett lån på huvudet. Visssttt?! de har absolut ingenting med mitt jobb att göra egentligen :/
Man går kvällskurs/distanskurs av just den anledningen.

Till @mamacitaa
Ja, det har jag. De flesta av de tyckte att jag skulle fråga om jag kunde ta tjänstledigt, men jag har absolut ingen möjlighet till det tyvärr.

@Beavy
Ja det är dumma påståenden kan jag säga dig min vän. De tycker att jag inte kommer vara tillräckligt koncentrerad och pigg på praktiken. Oc att jag kommer komma sent osv.
Men jag MÅSTE tyvärr jobba, har inget val... :/ De kan inte kompromissa de vet att jag har en jobbig situation jag kan inte riskera att förlora jobbet men samtidigt vill jag inte bara skita i sista terminen då jag kämpat så hårt för detta :(( Jåttejobbigt!


Tack för kommentera tjejer!!! Jag uppskattar så mycket att ni förstår mig!!!
Tottin +1
Du har faktiskt rätt att ta studieledigt från ditt jobb, det är inget som någon kan neka dig.
JQKER +1
Till @Tottin
jo visst kan jag det. Men ingen kan garantera mig att jag inte kommer få sparken. Eller?
JQKER +1
Till @Tottin
Jag vågar, eller får varken ta risker.
Tottin +1
När man tar studieledigt måste jobbet erbjuda samma tjänst eller likvärdig när du kommer tillbaka. sv.wikipedia.org/wiki/…

Till @JQKER
JQKER +1
Till @Tottin
Jo, men där kanske finns några hål i systemet som de kan hitta för att ge mig sparken. Där va exempelvis en incident med en man som sjukanmälde sig/var sjukskriven längre tid och fick sparken.
De är i behov av att ha en fast ordinarie, helst ska man inte vara sjuk alls för det kostar företaget för mycket pengar och en dag e typ jättemycket för de, och jag skulle behöva EN MÅNAD :/
Tottin +1
Är du med i facket? Gå med där annars. Dom kan hjälpa dig med sådana saker. Sen ska du väl ändå inte jobba kvar där efter din utbildning? Hur långt har du kvar på den om du klarar praktiken?

Till @JQKER
JQKER +1
Till @Tottin
Är inte med i facket, men även om jag skulle gå med i facket så skulle jag inte våga. Finns ju risk att även facket i vissa situationer inte hade kunnat göra någonting, kanske e jag rädd för. Vågar somsagt inte riskera vare sig medlem i facket eller inte :/
Detta är sista terminen...
Tottin +1
Du kan alltid få råd av facket och hjälp om arbetsgivaren vill säga upp dig, säger dom upp dig ändå kan facket se till att du får avgångsvederlag osv. Gå med i facket oavsett, dom har hjälpt mig sjukt mycket med jobbiga chefer och konflikter!

Har du inte råd att eventuellt inte kunna jobba de sista månaderna nu då? Om du tar fullt studielån får du ju ändå in 10 000 i månaden.

Till @JQKER