Någon som är sjuksköterska?

rosamunk +1
Hej!

Är 22 år och funderar på att börja plugga till sjuksköterska. Men många säger att det är väldigt stressigt och att jag absolut inte ska börja göra det. Någon som jobbar som det här inne? Är det stressigt och ett hemskt arbete som många får det att framstå? Har själv jobbat som undersköterska i snart 4 år så jag är inte helt ny inom vårdyrket.

3 svar

Hurrdurr +1
Det beror på vem du är anställt utav. Om du är anställd utav skitarbetsgivaren aka kommunen så ja. Det är stressigt och jävligt, ingen uppskattning osv. Bli anställd av ett bra bemanningsföretag tills SKL inser att de måste höja lönen och minska stressen på kommunalt anställda så är det rätt lugnt.
Merida +1
Om du jobbar som undersköterska träffar du väl en hel del sjuksköterskor? :)
Aceton +1
Var jobbar du som undersköterska? Jobbar du på en t.ex. avdelning på sjukhus så ser du ju med egna ögon hur det är för sjuksköterskorna.

Jag har ett år kvar av min ssk-utbildning och har haft praktik på en hel del ställen. Kan säga att det är väldigt stor skillnad hur det ser ut, men i regel är det väldigt mycket att göra på de ställen allmänsjuksköterskorna arbetar. Efter en vidareutbildning blir det betydligt lugnare. Så det är absolut inte så att man kommer ha det super stressigt hela livet ut bara för man blir sjuksköterska. Själv planerar jag att vidareutbilda mig så snabbt som möjligt!