Någon som pluggat utomlands eller funderar på det? Se hit!

Jeen +1
Hej!

Jag ska börja plugga utomlands, antagligen i Barcelona, i slutet av januari eller början på februari.
Problemet är att jag är lite skraj! Behöver då höra lite positiva erfarenheter från er som pluggat utomlands eller tänker göra det!

För det första, någon som ska plugga i Barcelona i vår?
Någon som har pluggat i Barcelona eller annan stad/land och kan berätta lite om hur det var?
Förslag på andra länder att plugga i?

Väldigt tacksam för svar då jag håller på att fega ur! ;)

5 svar

benandjerry +1
Jag har inte gjort det men min syster har! Hon tycker att det är det bästa hon gjort. Hon kom tilllbaka som en helt ny människa, självsäkrare än någonsin. Man utvecklas verkligen av att plugga utomlands av vad jag har sett :) Och tänk vad kul du kommer ha i Barcelona!
Jeen +1
Tack för ditt svar benandjerry :)

Ja alla säger att jag borde testa Barcelona.. Hur gammal var din syster när hon pluggade utomlands och vart pluggade hon?
Annapyttipanna +1
Jag har pluggat i USA och det var verkligen en erfarenhet som förändrade en som person. Otroligt utvecklande. :) Kom tillbaka som självsäkrare och självständigare och med nya perspektiv på hur välden fungerar. Är dessutom jättekul med de nya vänner man får! Jag har en kompis som pluggar i Spanien (dock inte Barcelona), men hon trivs superbra! Rekommenderar att plugga utomlands :)
benandjerry +1
19 år då hon flyttade till Rumänien. Till @Jeen
Ella_90 +1
Jag pluggade en hel termin i Paris vilket verkligen var en upplevelse. Dessvärre började mina rumskompisar med mindre bra saker som de blev beroende utav där så det hände en del hemska saker även under den perioden. Däremot, oavsett om jag mådde dåligt pga det ibland, så ångrar jag inte överhuvudtaget att jag gjorde det. Jag värdesätter idag också de goda minnena väldigt mycket och åker regelbundet tillbaka till staden både själv och med kompisar :)

Jag tror att det är normalt att vara nervös och orolig, men du ska se att det lättar när du väl är där. Fördelen med att studera i städer såsom Barcelona eller Paris är att det är många utbytesstudenter från massa andra länder - det gör det väldigt lätt att hitta nya kompisar redan första dagarna i skolan. När jag pluggade i Paris annordnades det direkt gemensamma tillfällen för alla utbytesstudenterna som gick i min skola och vi festade och umgicks hela tiden, verkligen riktigt roligt! Om du är orolig för bostad och inte har löst det före du åker, brukar det alltid lösa sig på plats. Oftast hjälper till och med lärare en att hitta bostad eftersom de har kontakter. Så egentligen finns det ingenting du behöver oroa dig för :) du gör rätt i att ta en utlandstermin och du kommer inte ångra dig :).

Om det är något jag ev skulle ångra skulle det vara att inte ha stannat längre, de få som stannade ett år lärde sig språket mycket bättre. Men det är något som du nog kommer få tillfälle till när du är där nere, vi fick förfrågningar efter ungefär halva terminen och kunde då ångra oss från att åka hem efter en termin om vi ville stanna en extra. Plus, eftersom det inte är så jättemånga som studerar utomlands får man ganska mycket i stipendiepengar - vilket hjälper kassan väldigt mycket! :) Vi var ca 10 personer färre att plugga i Frankrike än vad de räknat med så pengarna som blev över delade de upp och skickade till oss som studerat där efter att själva terminen var slut hehe! :)