ojämställd i miliären?

muppan +1
om man kollar på amerikanska militär filmer så snaggas alla killar, vet ej om det är så i svenska militären. men varför måste inte tjejerna raka av sitt hår?

13 svar

58736 +1
Varken killar eller tjejer måste klippa sig eller raka av sig håret i Sverige. Det finns någon bestämmelse att om håret går nedanför kragen så måste hårnät användas (både för prydlighet och för att det inte ska vara ivägen). Många killar snaggar sig ändå självmant för att vara badass dock ;)
58736 +1
I USA är reglerna lika gamla och dammiga som militären själv. Deras syn på vad som är stylish är strikt och ganska annorlunda vår, och jag tror inte att de bryr sig om jämställdhet på samma sätt där (vad gäller hår i alla fall). Att männen ska raka skallen har väl snarare blivit tradition än regel - även om det säkert finns en sådan. Kvinnor var ju inte en del av den stridande militären förrän långt senare, möjligt att hår-synen inte lades på dem då...
Titara +1
Tjejerna i den amerikanska militären behöver inte raka av sitt hår, utan det är valfritt. Endel gör det, endel inte. Det är mer praktiskt rakat dock. Du talar om ojämställdhet. Ganska roligt att detta är vad du nämnde, då det finns större problem som våldtäkter och förnedring etc , som inte alls är ovanligt för kvinnorna.
muppan +1
Till @Titara
jag frågade om just denna frågan för det var det jag undrade om ?....
SandraLind +1
Till @Titara
Du talar om ojämställdhet. Kul att du tar upp våldtäkt och förnedring när massor av män tvingats kriga och dö...
Finns alltid de som har det värre, så inget fel att fråga om ojämställda frisyrer :p
Sockertroll +1
Till @SandraLind
Ja för kvinnor dör och våldtas inte i krig.
58736 +1
Till @Sockertroll
Men snälla det var inte det tråden handlade om och det var enbart ett exempel :)

TS ville ha reda på hur det var med frisyrerna. Låt oss fokusera på det ^^
Sockertroll +1
Till @Beavy
Nej jag vet, svarar bara på en tidigare kommentar.
muppan +1
Till @Beavy
Tack så mycket, det låter logiskt :D
Titara +1
@muppan
Tyckte inte "ojämställd i militären?" var passande rubrik bara, då du endast talar om frisyrregler. Förväntade mig något djupare antar jag. Whatevs.
58736 +1
Till @Titara
Rubriken är ju till för att väcka intresse ;) och den var ju inte långsökt då tråden faktiskt tog upp en aspekt av jämställdhet... Tycker att det är skönt att kunna diskutera små delar av saker utan att behöva dra in alla miljoner aspekter av något :)
SandraLind +1
Till @Sockertroll
Klart kvinnor dör i krig, men framför allt är det män som gör det. Med stor marginal..
Jag tycker inte att det gör andra jämställdhetsfrågor mindre relevanta, men det finns som sagt alltid värre saker att ta upp så man får hålla sig till ämnet eller ställa en fråga som kan diskuteras. Inte bara dissa någons fråga för att den handlar om frisyrer..
Sockertroll +1
Till @SandraLind
Fast nu var det snarare du som dissade hennes fråga.
Sorry, jag blandade ihop vem som skrev vad.