Orättvist bedömd och behandlad på praktik. hur gå tillväga?

Mya1 +1
hej. Jag har nyss pluggat till undersköterska på komvux på gymnasieskolan och är färdig nu. jag fick ett A teoretiskt i kursen akutsjukvård och har praktiserat på sjukhus. Vad jag tycker själv om praktiken så tycker jag att jag har visat intresse och tagit för mig för minst betyget godkänt. alltså E. Betygskalan idag är A-E där A r bäst och E sämst. och F underkänt. men sen när läraren visade bedömningen som handledaren skrivit så är jag underkänd, svårt att ta iniativ med mera. men det tycker inte jag.

för att bli underkänd på en praktik så kan eleven inte bemöta patienterna på ett bra sätt, inte beställa mat hos måltidsvärd, inte utföra blodsocker kontroll och inte andra kontroller som manuell blodtrycksmätning, puls, syresättning, temp, inte gå med fikavagnen till varje patient, inte gå med tvättvagn, ingenting! allt det har jag gjort och har gjort det själv utan handledarens hjälp. Jag har frågat vad allt betyder och hur det funkar på avdelningen och därmed visat intresse för arbetsplatsen. sen tycker jag attt omman kan göra dessa grejer utan roblem så är man minst godkänd, alltså betyget E. sen tycker jag om man vill ha betyget A eller B så kommer hur mycket man tar för sig kommer in. sen så tycker jag att handledaren är en jävla idiot. hon kräver att man ska kunna allt på ett sjukhus på 4-5 dagar.

hon ser inte hur eleven är. vissa kanske behöver 2-3 dagar så kan eleven allt.vissa elever behöver 7-15 dagar för att kunna allt. sen var hon otrevlig mot en annan och gav pikar hela tiden. jag märkte att hon var helt annorlunda mot patienterna och kollegorna än mot mig. sen när vi ska ta upp en patient med ett hjälpmedel så frågar hon inte först:"har du sett ett sånt hjälpmedel förut?" "ska jag visa hur man gör?" nej inget sånt. då håller hon käften istället och kräver att jag ska kunna det. hon har aldrig sagt heller nä man gjort något bra eller något. har haft 2 handledare för jag måste jobba samtidigt och praktiserat längre än 4 veckor. en kärring i 50-55 års åldern och en ung tjej runt 20-22. har bara frågat den unga tjejen om saker och ting för hon var inte så otrevlig som den andra. jag tror att handledaren i 50-55 har kört över den andra för hon den nga handledaren vågar inte säga ifrån om något hon tycker är fel. då tror jag hon håller tyst istället och låter andra handledaren göra som hon vill. för hon den unga handledaren har sett själv att jag tagit för mig och så så jag vet inte vad problemet är. hon har sett att jag beställt mat hos måltidsvärd själv, gått med tvätt och fika vagn och allting. nu vill jag klämma åt kärringjäveln som har orättvist bedömt och behandlat mig orättvist!! hur ska jag göra det?

0 svar