Problem med chefen

andelle +1
Hej, jag fick ett nytt jobb förra månaden där en av arbetsuppgifterna är att stå vid kassan. Är timanställd så jag har jobbat ungefär fyra gånger, men nu senaste gången fick jag ett sms av chefen där han skrev att det fattades pengar i kassan, att antingen har personen som är ansvarig för detta, slarvat med växeln eller helt enkelt snott pengarna själv eftersom summan som försvunnit var så jämnt. Han frågade också om jag kunde med att erkänna att jag kanske har gjort fel med växeln, vilket jag vet att jag inte har. Har haft 2 tidigare jobb där jag tagit hand om kassan och har aldrig haft problem innan, skulle aldrig heller få för mig att sno pengar.

Jag svarade att det inte var jag, men att han kunde dra av det som fattades på min lön så att han inte förlorar på det, varav han blir lite trevligare och skriver att det absolut inte behövs och att han bara försöker lista ut vad som gått fel, och det förstår jag ju.
Minuten senare lägger han upp ett inlägg på våran privata facebookgrupp där han skriver nånting i stil med "det fattades pengar i kassan idag, tråkigt", och med tanke på att jag är den nyaste på jobbet fattar nu alla att han syftar på mig.

Kanske bör tillägga att jag inte är svensksvensk, men jag hoppas verkligen inte det är grunden för hans misstankar. Blir såklart väldigt ledsen och arg, har dessutom ångest över att behöva jobba på torsdag (schemat sattes innan detta hade hänt), vad ska jag göra?

5 svar

Tottin +1
Om du stod i kassan och ingen annan varit där måste det väl vara du som räknat fel? Hur mycket rörde det sig om?

Hur som helst dåligt av chefen att berätta det för alla. Du kanske borde prata om det med hen och säga att det känns som att du blir utpekad.
andelle +1
Till @Tottin
Det finns tre stationer kan man säga, kassan, producera och leverera. Det är alltså inte bara jag som står i kassan, utan när jag står och gör något annat och det står folk i kön så tar någon annan över kassan. Sen är det också ca fem personer som jobbar varje dag, inte samtidigt, men i skift som också har hand om kassan.

Han sa aldrig hur mycket det var som fattades, men tillräckligt för att han skulle gå back tydligen.
tuffluv +1
Säkert någon av dina kollegor som nallar pengar då, med "jämna summor" syftar än väl på t.ex. femhundralappar. Någon har stoppat ner några sådana i fickan och passat på när en ny kommit in. Du skulle kunna ta kontakt med dina referenser från tidigare jobb eller be att din nuvarande chef att göra det för att få bekräftelse på att ingen haft problem med dig som anställd tidigare!
andelle +1
Till @tuffluv
Det var exakt det jag tänkte, att någon har passat på nu när jag kommit in som ny eftersom det är ganska självklart att man misstänker den nya framför någon som jobbat där ett tag. Får väl se om han nämner det igen, annars får han väl ringa mina tidigare chefer så får dom intyga att det aldrig har hänt tidigare.
leo_88 +1
Be chefen kolla igenom övervaknings videon, om det saknas på ditt jobb så får du be chefen installera dessa p.g.a. att rånrisken minskar + att det syns om någon nallar i kassan.