Reserv på högskolan, help!

45936 +1
Hejsan!
Jag har gjrot en efteranmällan till en utbildning, och lyckades komma in som reserv nummer 10!
Jag sökte i juli vilket är jättesent egentligen.. och förstår att ifall någon hoppar av så ringer de upp nästa som står i kö.

MEN
Jag hörde om man går till uppropet och de som ska vara där inte är där så kan man ta deras plats.
För mig låter det lite som påhittat men personen som sagt detta är övertygad.

Så ni som har kommit in på ett program trots att ni varit reserv, hur gick det till ringde dom er?
Tror ni jag kan gå till uppropet och komma in på programmet?

25 svar

32788 +1
Ring dit och fråga om det med uppropet stämmer...
mathildasof +1
Jag har också hört att de gör så.. skulle verkligen vilja veta också, för isåfall går jag också dit.
Det låter ju dock väldigt konstigt!
Kanske beror på skolan... men en riktigt seriös skola borde ju göra det rätta, dvs. ringa till reserverna på listan!

mathildasofia.blogspot.com
enrosabanan +1
Man kan gå till uppropet ja, och om de som är antagna inte kommer dit och inte meddelat innan att de inte kommer kan du som reserv få deras plats om du är där.
Susselli +1
Det är lite olika på olika skolor om det, om man kan gå till upprop och ta plats som blir över när någon inte kommit. Så det är bra att du dubbelkollar om det är så på den skola det handlar om. I Göteborg går det inte men har hört att det går på andra håll... så kolla det en extra gång så du får 100 % säker... En del är säkra på att det går överallt när de har sett att det går på ett ställe, vilket inte är helt sant.
45936 +1
Jag har ringt skolan och de säger att det inte stämmer men att de hör av sig ifall någon inte dyker upp..

:(:(:( blev verkligen jättelessen, va ska jag nu göra liksom? Arbestförmedlingen nästa jippi..
32788 +1
Sökte du inte fler utbildningar eller samma utbildning fast på nån annan skola?
Yeslifer +1
Stämmer inte, du blir kallad till ett ytterligare reserv-upprop om folk inte kommer etc.

Dock kan man bli kallad till det vanliga uppropet och ta ens plats om någon inte kommer, men då har man fått ett brev från skolan att gå dit.
45936 +1
Amorspilar:
Eftersom jag sökte så sent (i juli) så sökte jag bara till en utbildning, de andra gick inte ens att anmälla sig till...

Så jag får helt enkelt vänta till april nästa år. Ska söka jobb nu..
em_san +1
Men ge inte upp.. visst var det efter andra urvalet du blev 10:e? Du kan ju bli inkallad långt in på terminen om någon hoppar av sent :) Men det skadar ju inte att ringa dit någon gång i månaden o höra om du fortfarande är 10:e reserv eller om någon/några har hoppat av redan så att du kanske bara är 5:e eller så..
45936 +1
Japp det är efter andra urvalet. det är ändå bra siffra hehe.. det kan ju hända att nån hoppar av, det är det ju alltid, men NÄR de gör det är ju frågan..
HappyFeet +1
Jag har oxå samma problem som du, jag e reserv på många skolan som jag sökt till....det närmsta e reserv 8 på en utbildning i min hemstad. men jag har även blivit 'antagen' till en annan universitet men problem e att det ligger långt bort och jag har inte ens en lägenhet.
em_san +1
Det finns alltid vandrarhem till en början, eller så får du säkert bo hos någon i din klass som du lär känna :)
HappyFeet +1
Vandrarhem? bor man med många andra elr
32788 +1
Naaomi: jag börjar plugga på tisdag och ska bo på vandrar hem då. det är en stuga med två sovrum, ett kök och ett vardagsrum. De hyr ut sovrummen till två olika så det kan bli att man får dela kök/toa osv med nån annan men ja... Jag har ett eget sovrum och betalar 100 kr per natt bara!
HappyFeet +1
Amorspilar, men vart ska du plugga da? min universitet ligger 3 timmar hemifrån, men jag vågar inte bo med främlingar, spec killar men det e svårt att fixa egen lägenhet.
32788 +1
Jag ska också plugga tre timmar hemifrån, haha. Bor utanför malmö och ska plugga i vaggeryd (höjd med göteborg fast mitt i landet) du då?

Jag är också livrädd för att bo med främlingar, men det kan max bo två andra personer i det andra sovrummet och ofta bor ju inte folk på vandrarhem "alltid" utan mer nån natt då och då. Så det lär inte vara folk där hela tiden och ibland kommer man väl ha tur och ibland otur antar jag :P
HappyFeet +1
Jag bor i göteborgstrakten men kom in på växjö. jag känner absolut ingen där och tycker det e så tråkigt att behöva flytta så lång från familjen o alla jag älskar =(( jag överväger till och med att hoppa av på grund av det.
32788 +1
Kommer du plugga varje dag? Jag förstår dig, min skola är också tre timmar bort men vi kommer bara ha lektioner 1-2 gånger i veckan och då kommer jag pendla upp, sova på vandrarhem och sen köra hem och bo hemma resten av veckorna.

Jag har bott utomlands i några månader innan och det var INTE bra för mitt förhållande med min pojkvän bla. så det gör jag inte om i första taget... :(
em_san +1
Ska du bara ha 1-2 lektioner i veckan? jag ska ha 1-2 lektioner om dagen... Och vandrarhemmet där jag bor så måste man ev dela med två andra tjejer, man får inte ha ett eget sovrum eller så..
32788 +1
Nä, inte bara 1-2 lektioner i veckan utan lektioner 1-2 dagar i veckan. Vi behöver alltså bara vara på plats i skolan 1-2 dagar i veckan och resten av tiden är det fria studier och tid till att plugga osv.

Därför kan jag plugga på distans.

Men du kan ju testa att dela med dem? Jag gick på internatskola i gymnasiet så jag vet hur det är att dela med andra. Ibland är det underbart och ibland är det hemskt! Men vill man göra nåt så får man ju stå ut :)