Reservplats liu

chokladtopp +1
Jag hade reservplats 26 på personalvetarprogrammet i linköping och blev nu reserv 13 efter andra urvalet... åååh ville så gärna börja nu till hösten! Jag antar att 13 st inte kommer att hoppa av nu? Någon som har erfarenhet av hur många som brukar hoppa av efter att alla antagningar är klara och utbildningen börjat? Är det någon idé att gå på uppropet om man är reserv?

9 svar

GladaBrunet +1
Det är jättestor chans! Jag var reserv 29 på ett program, sen efter andra urvalet var jag reserv 5. Jag trodde inte att det fanns en chans i världen att jag kom in, men väl på uppropet kunde jag hoppa på utbildningen och några som hade ännu större reservplats. Du förlorar inget på att ge det ett försök. Du lär ångra dig om du inte går på uppropet och alltid under: TÄNK OM...
chokladtopp +1
Okej vad roligt för dig :) Så man kan alltså gå på uppropet även om man står som reserv? Går man "före" i reservkön bara för att man är på plats då eller?
Cookiegirl +1
Du ska inte gå på uppropet. Skolan går efter reservlistan och kommer ringa el maila dig om det blir din tur. Håll koll på telefonen!
Tottin +1
På liu blir man visst kallad till upprop som reserv, det vart jag förra året iaf. Jag har sökt en utbildning nu och kommit in, har tackat ja, men ska inte gå den. Finns alltid folk som jag, folk som velar, kommer in på ett annat program (de kan ju också vara reserver), folk som inte hittar bostad, ändrar sig i sista sekund osv. Gå du på uppropet så får du säkert börja :)
GladaBrunet +1
Olika universitet och högskolor gör kanske olika. är du reserv till en distansutbildning kanske de hör av sig via telefon eller mejl, men går du till uppropet (om det nu står att du kan gå dit, vet datum och tid) så borde du gå. Då kan du gå förbi andra som inte är närvarande, antagna eller reserver. ;)
111038 +1
Jag var på samma reservplats nu som efter första antagningen. Är det inte det märkligt?
58736 +1
Jag går också på Liu och när jag började så skickades de "reservarna" som kommit dit hem innan uppropet började. De blir oftast kontaktade när de vet hur många "ordinarie" som kom.
58736 +1
Är du osäker så är det bäst att maila liu och fråga
carlito +1
Vet nån om det är obligatoriskt att anmäla sig på respektive högskolas hemsida om man är reserv? Fick nåt mail om det tror jag och då är jag reserv till både SU och Södertörns högskola.