Ska man ge upp drömjobbet om man stått still i 2 år?

JamieWolff +1
Måste mer eller mindre skriva av mig lite.. men jag utbildade mig för snart två år sedan till stylist och har byggt upp min portfolio de senaste året men får inga jobb riktigt och kommer inte in på agenturer heller.. Tips? Samtidigt som jag känner att ge upp och börja plugga något nytt så är det något inom mig som säger att man ska kämpa med sin dröm! Dock går det inte i slutändan, när ska man då ge upp?

Förvirrad tjej!

5 svar

kiko +1
Kämpa på! Det tycker jag verkligen att du ska! Har du utvidgat dig till andra ställen/länder?
58736 +1
Det beror ju lite på hur du vill att ditt liv ser ut i övrigt. Är det svårt med jobb men man samtidigt vill kämpa får man väl stå ut med att leva med stramare budget osv. Vill man ha mer ut av livet än själva jobbet så får man kanske börja med något som tar en dit istället. Det måste inte vara så hemskt att ge upp - samtidigt som samhället peppar människor att fortsätta kämpa läggs också en skam på att just "ge upp". Men varför? Hör bara hur vi benämner det: att ge upp. Att förlora. Att misslyckas. Varför skulle det vara en förlust att välja en annan väg än den man först började på?

Vissa slutar kanske med en dröm och hittar en annan. Eller tar en paus från sin dröm och fortsätter med den när det passar bättre i livet. Blir nästan lite förbannad på världen och vad det lär barn om hur arbete fungerar - "klarar du inte av ditt drömjobb och slutar så ger du upp, och det är dåligt!". Det är viktigare tycker jag att man i alla fall ha provat, på riktigt provat! Långt mycket viktigare än att kämpa för något som kanske bara får en att må dåligt i slutändan, för att det av någon anledning inte fungerade.

Att höra folk säga "kämpa på!!!" När man redan har kämpat på kan ju vara sjukt nedslående. Hur mycket ska man orka kämpa liksom?
58736 +1
Sedan finns det ju inget som säger att du inte kan fortsätta med din dröm och samtidigt göra annat. Jobba med annat men släng ut nät och trådar för ditt drömjobb samtidigt! Gör privata jobb, för att det är kul. Det kan ju kännas svårare att kämpa för något om man samtidigt är ständigt orolig att man inte ska kunna betala hyran osv.
FoxyCleo +1
Det finns inte så många jobb i den branschen skulle jag tro. Samma sak med att vara konstnär, många vill och kan, men arbetstillfällen/uppdrag är det konkurrens om. Samma sak med skådespeleri.
Merida +1
Man måste ge det 5 år och lite till innan man kan räkna med utdelning. Kanske skulle du kunna jobba mer inriktat till tex bröllop eller sweet 16-firanden?