Söka komvux - högskola - yrkeshögskola !??Hjälp

linnschone +1
Jag behöver verkligen hjälp eftersom att jag inte har en aning om hur jag ska söka varken högskola, komvux eller något annat.

Jag har godkända gymnasiebetyg (F i ett ämne endast) resten är godkänt eller mer än godkänt. Har ni tips på några utbildningar man kan söka på högskola där man har chans att komma in ifall man har betyg som jag har? Och vad gör man på komvux egentligen, jag sökte lite på nätet och där stod det att man inte kan söka komvux ifall man har godkänt i ämnen utan man ska ha ett IG för att kunna söka? (!?)

Tycker ni att boka tid hos en SYV är en bra idé? Hjälp!!

4 svar

Tottin +1
Ja, gå till en syo så kan du få svar på alla frågor. Komvux låter inte som att du behöver gå, satsa på högskoleprovet i stället om du har för låga betyg för de utbildningar du vill gå.

Vad är du intresserad av att läsa? Vilken behörighet har du? Alltså gick du samhäll, natur, estet?
Mliillo +1
Vad är du intresserad av? Vad vill du göra nu/i framtiden? Skriv ner alla frågor och även vad dina intressen är alltså inte fritidsintressen utan något du kan tänka dig arbeta med, bygga vidare på o boka tid hos Syo.
58736 +1
Komvux går man om man måste läsa upp ett specifikt betyg man inte har. Högskola/uni beror ju på vad du är intresserad av :) vad tycker du är roligt? Vad läste du på gymnasiet?

Prata med din syo - där kan du få massor tips och material att läsa om hur man söker och vad det finns för olika kurser och utbildningar.
123383 +1
Komvux läser man bara för att läsa upp det man har underkänt i sedan söker man in på tex högskola eller universitet och hur du kan göra det är bland annat på antagning.se