tentaplugg, några tips till slutspurt?

kojjandojja +1
Nu är det dags att ta upp tentaplugget efter julhelgen, men jag är helt lost och vet inte riktigt vad jag ska fokusera på nu de sista dagarna. Har tentan den 8.e Januari och idag är det den 28.e December.
Hur lägger jag upp plugget de här sista veckorna/dagarna?

Jag har en tenta i matematik och läser till förskollärare, så det är mycket begrepp och hur man pedagogiskt kan använda matematiken i förskolan.

11 svar

Hurrdurr +1
Har du tenta i matematik eller tenta i pedagogik? För det är två vitt skilda saker.
kojjandojja +1
Till @Hurrdurr
matematik
Hurrdurr +1
Till @kojjandojja
Så vadå.. Plus och minus? Vad för matematik pratar vi om?
Mliillo +1
Det är pedagogik i matematik inte vanlig matte..
Det bästa är att läsa anteckningarna man har! Plus böckerna. Använder ni boken "Det matematiska barnet?" Den är super tycker jag och en bra handbok med.
kojjandojja +1
Till @Mliillo
Tack för vettigt svar!
Ja, vi använder det matematiska barnet och vi har fått massa övningstentor.

Men jag lägger upp det som så att jag skriver tentorna tillsammans med böckerna och anteckningarna först och sen pluggar jag på det kan känner mig osäker på :)
Mliillo +1
Till @kojjandojja
När jag hade tenta så pluggade jag nästan bara på det vi hade gått igenom på föreläsningar och seminarier. Sen läste jag om det jag var osäker på :) Vet inte hur ert upplägg på tenta kommer vara men vi hade olika delar från det matematiska barnet och frågor vi skulle svara på.
Hurrdurr +1
Till @Mliillo
Tack för att du kunde klargöra det till skillnad från TS, du verkar ha bättre koll på vad det är hon läser än hon själv.. Då har jag hur som helst inga tips utöver det vanliga. Plugga gamla tentor, titta på anteckningar, kolla kursmålen.
SandraLind +1
Kolla vad som kommit på tidigare tentor och lär dig det. Vet inte om det är samma med pedagogiktentor, men annars brukar de ofta ha ungefär samma frågor mellan åren. Om du får tidsbrist så lär dig en viss typ av återkommande frågor så kanske du sätter i alla fall några och kan snacka till dig några poäng på resten.
Plugga med vänner som har bra pluggmoral så kan ni pusha varann att plugga mer. :)
kojjandojja +1
Till @Mliillo
Ja precis, vi har samma upplägg :)
kojjandojja +1
Till @Hurrdurr
Ja jag tackar henne också, lätt hänt att man virar till allt när man sitter här och försöker hålla koll på saker och ting.
Men jag tackar för dina tips också.
Aceton +1
Kolla vad ni gått igenom, och läs igenom de mest relevanta artiklarna. För mig brukar det funka att sammanfatta, sammanfatta igenom och sammanfatta en sista gång. Sen lära mig den sista sammanfattningen utantill. Haha. Bra förklaring (Y)
sammanfatta igen* inte igenom..