Utskälld/varnad av chefen för ingenting? :S

Xiandri +1
Hej SS.

Vill bara få ställa en fråga om något som hände imorse och höra era åsikter, gärna så många som möjligt.

Jag jobbar som mammavik på ett hotell som receptionist.
Sköter alltid mitt jobb bra och förutom att jag varit sjuk nån gång för ofta (har IBS, så det ställer tyvärr till en del problem) så har jag alltid gjort ett bra jobb.

För 1-1½ månad sedan kom jag försent med nån/några minuter 2-3 ggr pga bussförseningar.
Chefen tog då upp detta med mig och jag kom inte för sent fler ggr och problemet var ur världen.

Tills imorse.

Jag var på jobbet ca 6:55 och stämplade in - gick sedan upp och bytte om. Detta brukar ta max 4-5 min och med andra ord är jag nere och "redo" kl 07:00. (07:01 nån gång, men kollegan jobbar till 07:15, så fattar inte...han jobbar ju inte över direkt för att jag är där 1 min "sent". Lol.)

Anyway. Jag har som sagt IBS, så jag kände att jag verkligen behövde gå på toa innan alla utcheckningar, för att man är helt själv då, och det finns inte mkt utrymme eller tid att faktiskt få sitta mer än 30 sekunder liksom utan att nån ska plinga på en. ^^

Så jag kom ner efter en toapaus, var nere ca 07:10, kollegan gick 07:15 som han skulle, allt var frid o fröjd. Men chefen blir skitsur å säger nåt i stil med "säger till dig en sista gång" nu ungefär, som att jag skulle få kicken om det hände igen.

Men asså...inte fan kan jag planera när jag behöver gå på toa eller? Och sålänge min kollega inte behöver jobba över, och vi hinner det vi skall hinna, så borde det väl för tusan inte spela nån roll? Eller tänker jag helt fel här?

Snälla, svar uppskattas verkligen!

29 svar

delay +1
Chefen kanske trodde du var sen där? Sa du inte att du var där i tid men var på toa sen?
Men ja, låter liiite överdrivet. Jag jobbar på väldigt liknande sätt och det är aldrig några konstigheter om någon är 1 min sen när det ändå står någon där....
Däremot tar jag alltid en tidigare buss just för att det kan hända oväntade grejer.
luke_thulin +1
Ja okej. Isf får du planera in så du kommer tidigt på morgonen för toa o andra ärenden. Om han gnäller när du är i tid. Ja då är hen Lite psykopat din chef. Tror jag.
Xiandri +1
Grejen är ju den att just med IBS är det svårt att planera när man behöver gå på toa...Man känner ju inte det på sig direkt när man vaknar kanske å bara, "idag ska jag nog gå på toa 6:55, det blir bra" :-P
mamacitaa +1
Till @Xiandri
Hur ofta går bussarna?
Xiandri +1
Nu tar jag inte buss längre :) Så det är irrelevant :p Till @mamacitaa
delay +1
Då är lösningen att du är där tidigare än du brukar eftersom du redan varit sen flera gånger med bussen.
Merida +1
En sista gång innan skriftlig varning skulle jag tolka det som. Och du får se till att visa dig för chefen när du kommer. Tycker ni skött det ganska dåligt båda två.
mamacitaa +1
Till @Xiandri
Oavsett hur du tar dig dit så är det ju bättre att vara för tidig än på pricken när man börjar. Då hinner man gå på toa om så skulle behövas eller bara sätta sig och slappa 5 min innan man går och jobbar.
58736 +1
Ja var hellre lite för tidig och visa att du respekterar ditt jobb istället för att trilla in några minuter innan personen innan dig ska gå. Det kan ju hända att ni måste gå igenom något innan du börjar och liknande, så var där lite tidigare istället så har han inget att klaga på.
matildakl +1
Ja han är väl mer petig än medel, men vill han att du ska vara där punkt och pricka så var det. Gå upp 15 min tidigare, och ta den tidigare bussen
* eller dra dig tidigare hemifrån/hur du än tar dig till jobb
benandjerry +1
Tycker att du borde komma i tid, det är liksom ett jobb- något man tar på allvar. Spelar ingen roll om det handlar om 1 minut eller 20 minuter, man ska visa att man är punktlig och ordningsam. Får av din text intrycket att du är en oseriös människa och det är ju aldrig något bra :) Du får helt enkelt vara på plats en kvart tidigare istället för att alltid trilla in i sista minuten och dessutom gå på toa i 10 minuter…
Spelar liksom ingen roll att din kollega är där till 07.15 för ditt pass börjar 07.00? En självklarhet att vara i tid.
Mliillo +1
Fast det spelar ingen roll om killen är där i tid eller inte, har man en kass mage varje dag konstant så kan man inte pricka in toalettbesök..
Jag har inte IBS men jag VET hur hemskt det är med kass mage som kommer då och då. Inget man kan kontrollera över. Dock tycker jag att du ska berätta om detta till din chef så han/hon vet om det.
58736 +1
Vet man med sig att man brukar behöva gå på toa innan man börjar så är det ju bara att åka dit tidigare. Självklart kan man säga som det är till chefen så att hen vet varför det kan ta lite tid ibland - men egentligen är det inte hens problem. Du har ett schema att följa och får betalt för att vara i tid, då får man lägga upp sitt liv kring det eller be att få jobba andra tider. Jag vet att man inte kan styra en dålig mage - men är det något som händer så ofta att det nästan är regel snarare än undantag så är det bara att försöka planera så man har tid över även för det varje dag.
Mliillo +1
Vet folk här ens hur det är och ha en IBS-mage? Det går INTE att planera när man ska på toa, det är lite som magsjuka och inget man kan kontrollera och kan komma när som helst. Mina två vänner har det och det är fruktansvärt.
Merida +1
Till @Mliillo
Nä, men man borde ändå komma lite tidigare än 3 sekunder innan man börjar. Oavsett IBS eller inte.
Mliillo +1
Ja absolut, men får spel på människor som tror att man vet när man behöver gå på toa och inte har en aning om vad IBS innebär..
annaklara +1
Börjar du ditt pass 07.00 ska du vara klar då så förstår chefens irritation! Men du kanske kan berätta om sjukdomen så han vet det till nästa gång.
58736 +1
Till @Mliillo
Har själv haft IBS och andra magproblem så jag har väldig förståelse. Haft det och magkatarr till och från sedan småskolan. Går det ut så mycket över livet att man inte kan jobba ordentligt så bör man söka hjälp. Visst blir man ofta inte helt bra, men å andra sidan så kan inte en arbetsgivare ha anställda som inte är på plats när de ska vara det - oavsett vilket problem. Man kan vara hur förstående som helst, men det hjälper inte när man har ett företag som kräver att de anställda är på plats en viss tid.

I så fall kanske TS ska kolla efter ett jobb där man kan flexa med arbetstiderna mer eller där fler anställda är på plats samtidigt så att hennes frånvaro inte gör lika stor skillnad. Det suger att samhället är så, har själv varit där.
58736 +1
Menade inte heller att man VET när man ska på toa - utan att man kan försöka planera så man har mer tid ifall det skulle vara så att man måste gå. Är det så illa att man håller på att göra på sig hela tiden så skulle man ju inte ens våga lämna hemmet, allt mindre kunna jobba en hel dag. Finns ju de stackare som har det så också, men TS verkar ju ändå veta med sig hur det brukar se ut i hennes vardag.
Var alltid i skolan minst en halvtimme innan vi började just av den anledningen.
Mliillo +1
Fast hur ska man planera mer tid om man inte vet när man behöver gå?