Vad jobbar du som?

abstn +1
Som rubriken lyder: Vad jobbar du som? Vad gjorde du på gymnasiet/vilken utbildning gick du på högskolan? Jag själv funderar främst på att studera till Socionom eller Kriminolog. Tycker ändå att det är svårt att veta, självklart är det inte skrivet i sten vad man sedan gör men känns som att jag är den enda som inte är riktigt säker...

32 svar

Mliillo +1
Jobbar inte, har varit sjukskriven ett tag och ska hoppa in i utbildningen som förskollärare nu i Mars, iaf till en kurs sen får jag se hur jag gör till hösten =) Men framtida yrket blir förmodligen förskollärare, om jag inte skulle ändra mig.
abstn +1
Till @Mliillo
Låter trevligt :)
FoxyCleo +1
Jag jobbar i en secondhand/antikaffär
Sockertroll +1
Jag pluggar till beteendevetare och hoppas på att jobba med jämställdhetsfrågor, typ på migrationsverket.
Men just nu går det segt och funderar på att sjukskriva mig tills jag mår bättre innan jag börjar jobba.
Merida +1
Jag jobbar som förskollärare. :) På gymnasiet gick jag samhäll ekonomi. Ångrar inte ekonomin en sekund! :)
matildakl +1
Jobbar som säljare vilket egentligen inte alls är min grej, men man utvecklas faktiskt väldigt mycket som person på ett bra sätt och kollegorna är toppen. Ska annars plugga textil på högskola snart vilket känns väldigt skönt att komma igång med det man vill syssla med.
Gick handel/ekonomi i gymnasiet vilket tyvärr inte alls var något för mig men nu vet jag vad jag INTE vill göra iallafall, haha.

Tips är att gå små helgkurser i det du kan tänkas plugga så du kan känna dig för lite.
abstn +1
Till @matildakl
Tack för tipset!
Johanna +1
Har högskoleexamen inom marknadsföring och evenemangsproduktion. Jobbar just nu på en gård med djur och konferens.
Pawni +1
Jag går på gymnasiet nu, tekniklinjen. Efter tre år har jag tröttnat - främst på människorna som jag runt omkring mig ser mig jobba med i framtiden. Mina klasskompisar har inte vart kul att gå med i tre år, bara killar.
Därför vill jag nu utbilda mig till sjuksköterska, så saknar biologi/naturkunskap. Ska plugga upp det i höst, sedan söker jag nog till högskolan till våren 2016. :)
abstn +1
Till @Johanna
Låter roligt, särskilt djur delen hehe.
abstn +1
Till @Pawni
Har också funderat på sjuksköterska men är lite osäker nu. Måste också läsa upp naturkunskapen eftersom att jag bara läst 1b kursen hehe. Min klass har bara två killar och resten tjejer, vilket inte heller är roligt enligt mig.
Pawni +1
Till @abstn
Jag tror att det kan vara skönt att ta det lugnt i höst ca ett halvår innan jag börjar plugga på högskolan! Biologin tar 5 veckor att läsa, sedan är jag redo och klar. Efter det ska jag nog satsa på att ta körkortet innan jag börjar plugga på högskolan :)
abstn +1
Till @Pawni
Låter som en bra plan, jag funderar också på att ta det lugnt i höst. Men är inte säker. Om man vilar längre än det så blir det nog inget plugg sen haha. Men känns skönt att liksom göra något annat efter 12 år i skolan liksom.
Pawni +1
Till @abstn
Tror det är dumt att ta ett helt år, men ett halvår går ju rätt snabbt, dessutom om man pluggar upp några ämnen också :)
abstn +1
Till @Pawni
Ja det är sant, men vill bara göra det om jag har ett jobb hehe.
tomcollins +1
Jobbar inte, men söker och just nu vetefan vad jag vill hålla på med. Har ganska bred erfarenhet för min ålder, dock jobbat mest i restaurang och kök, vilket verkligen inte är något för mig då jag inte trivs i den branschen. Har jobbat en del på industri också, och det kan jag tänka mig igen! Tyckte det var kul. Jag monterade och körde lite roliga maskiner :) gillade även att jobba där eftersom det var så bra arbetstider. Dagtid och sluta tidigt på fredagar, peeeerfeeekt! Måste hitta ett sånt jobb igen
kojjandojja +1
Jag pluggar just nu till förskollärare, och jobbar ibland som vikarie på just förskolor :) Och på gymnasiet gick jag estetisk linje, drama och dans.
Carrosh +1
Jobbar som pers. ass. och är igång med att leta efter studier jag kan köra parallellt med jobbet. Funderar på bl.a. ljusteknik, något jag senare tänkt kombinera med fotografering.
Jag läste samhällsprogrammet på gymnasiet, och andra halvan av gymnasiet läste jag in på folkhögskola, allmän linje.
85254 +1
Jag jobbar som personlig assistent, precis börjat med det så är just nu inhoppande vikarie.
Trivs helt okej men det är mer ett jobb jag har medan jag försöker komma på vad jag vill göra.
delay +1
Jobbar som hudterapeut och makeupartist. Hade jag kunnat gå tillbaka i tiden hade jag valt sjuksköterska i gymnasiet för att ha den grunden att stå på.