Vad ska min novell handla om? andra gången

asiaa +1
Jag ska skriva en novell men problemet är att jag inte vet vad den novellen ska handla om. Noveller handlar ju oftast bara om något som händer under en dag, så det ska min också göra. Hjälp! Ge några förslag, vad som helst, så att jag kan få lite inspiration... :)

8 svar

64835 +1
Hmm, kanske ngt romantiskt som sker under en träff med sin klle/tjej, som sedan slutsar olycklit eller på ngt helt oväntat sätt..
dentjejen +1
Älskar verkligen att skriva noveller! Jag tycker att du måste hitta något som ligger dig varmt om hjärtat om man säger så, som kommentaren ovan skrev så är kärlek ett brett ämne som du själv kanske kan relatera till och på så sätt förmedla en fin och ärlig känsla i ditt skrivande. Så försök hitta något som berör dig, lycka till :)
asiaa +1
Jättebra tips men oj, det är inte speciellt mycket som händer i mitt liv om jag ska vara helt ärlig...
Jag håller på att skriva en men vet inte alls om den blir bra. Handlar om en kille som får veta att han bara har en dag kvar att leva och man får inte veta varför, men i slutet så får man veta att han har cancer. Han träffade aldrig sin mamma så hon fattade ju ingenting när hon såg honom död. Hahahaha reta mig inte jag har absolut ingen fantasi alls! Och det där kom jag på på lektionen idag.

Men ni får gärna ge mig andra tips på vad mer man kan ha med :) Vet inte vad han ska göra under den dagen han har kvar att leva liksom... ska han bara sitta där i sitt rum eller vad?
dentjejen +1
Det låter som en jättebra idé. Har du ett specifikt antal sidor novellen måste vara eller får du bestämma själv? Alla noveller behöver nämligen inte vara speciellt långa, tex August Strindbergs "ett halvt ark papper" (väldigt bra men svår att tyda haha) men den är inte så jättelång och om du bara ska skriva en sida kan du liksom skriva hans känslor jätteutförligt från den stunden han får reda på cancern till det att han går bort :)
asiaa +1
Men nu tänkte jag, istället för att han har cancer så Spelar han död. Och telefonen ringer och hans kompis säger att han dog av cancer... och mamman blev ju helt knäpp fast sen slutar det med att det bara var första april? hahahahaha...

Novellen behöver inte alls vara lång, 1-2 sidor kanske :)
Mesa +1
Till @dentjejen
Hej! Jag ska skriva en novoll man problemet e att jag har ingen aningen vad ska handla om. Jag vill gärna ha din hjälp!!
Aina87 +1
Till @Mesa

Skriv en novell ur en seriemördares ögon. Han har fölt kvinnans levnadsmönster i flera månader. Så han vet exatk när hon kör iväg sin dotter till balettlektionerna på torsdagar. Och nu är det den sista dagen. Dagen han ska mörda henne.

Hehe kanske någonting sånt :p
Mesa +1
Till @Aina87
Jag tror inte att det går men jag ska prova. :)