Vågar inte säga upp mig

aaredhel +1
Har jobbat 6 månader nu på ett jobb och jag trivs inte där. Vill säga upp mig helst imorgon men är så rädd för "konflikt." Chefen har precis gjort klart sommar-schemat och känns dumt om jag ska komma och säga upp mig nu.
Vad tycker ni? (Jag har ett till jobb så kommer inte vara arbetslös om jag avslutar detta jobbet!)

2 svar

masen_84 +1
Till @aaredhel

Eftersom du har ett till jobb och inte kommer bli arbetslös så tycker jag absolut att du kan säga upp dig från jobbet och den arbetsplats som du är på nu och inte trivs alls på. Även om chefen har gjort klart sommar-schemat så är inte det ditt problem, det är chefens huvudvärk de att hitta nån annan till din tjänst isf anser jag.

Jag har själv varit i liknande situation, fast åt mig var de att jag inte kunde säga upp mig för jag hade inget annat jobb, så det jobb och arbetsplats som jag vantrivdes på tog det typ 1,5 år för mig att komma ifrån innan jag hade fått ett annat jobberbjudande som jag tackade direkt ja till och sa direkt upp mig från arbetsplatsen jag vantrivdes på.

Visst, det finns väl kanske både bra och mindre bra tillfällen att säga upp sig från ett jobb kanske beroende på vad det är för jobb och bransch å vad det är för tidpunkt på året, men att gå runt och vantrivas och ha ont i magen varje dag man ska till jobbet och arbetsplatsen man inte trivs på, det är inte bra det heller.. Jag anser att man inte ska traggla kvar på ett jobb och arbetsplats bara för att chefen har gjort klart sommar-schema lr sånt, då får väl chefen sätta sig ner och söka efter arbetskraft på arbetsförmedlingens hemsida ;)
Merida +1
Boka ett möte med chefen där ni går igenom allt så ni slutar på god fot.

Din plats kommer fyllas av någon annan. Det behöver du ju inte vara orolig för.