Världens onödigaste jobb?

LindaTheS +1
Vissa typer av växeltelefonister alltså... Man ringer till någon som jobbar inom kommunen, det går fram många signaler och inget svar. Till slut kommer en inspelad röst: "Du kopplas nu till telefonist." Därefter är det nån som svarar och säger: "Hej du söker XX?" "Ja det stämmer." "Han/hon svarar inte!" Jag: "Eeh..kan du ta ett meddelande?" "Nej det går inte. Du får prova att ringa och söka XX igen om en stund." "Okej". (Klick)

Min spontana fråga är: Vad 17 är det för mening med detta jobb??? Nån som talar om för mig nåt jag redan vet, dvs att XX inte svarar?! Dessa telefonister har säkert andra arbetsuppgifter också, men är det inte väldigt onödigt att man kopplas till nån som konstaterar att vederbörande inte svarar, och de kan inte hjälpa en på nåt sätt heller, förutom att be en ringa tillbaka om en stund!? Snacka om onödigt slösade resurser!!

13 svar

Merida +1
Jag har praktiserat i en sådan växel! :) Många ringer fel ställe eller ringer direktnummer när de kan ringa andra! :) Så i många fall kan man bara skicka dem visare.
tomcollins +1
De gör säkert någon nytta. Onödigaste jobbet tycker jag är typ youtuber^^
LindaTheS +1
Till @Merida
Men nu menade jag ju dem som inte kan göra nån annan nytta än att konstatera att hen inte svarar! Vilket ju redan är uppenbart! Inte de som kan koppla vidare eller så. Jag är liksom inte trög, jag behöver inte få förklarat för mig att nån inte svarar när jag redan märkt att hen inte svarar!
kiko +1
Till @tomcollins
Där går fotbollsspelare och annat in med..Onödigaste jobbet ever haha
tomcollins +1
Till @kiko
Beror på ens intresse. Jag som älskar fotboll tycker ju att fotbollsspelare är livsnödvändigt :P
kiko +1
Till @tomcollins
Precis som människor tycker om youtubers :)
tomcollins +1
Till @kiko
I know.
Merida +1
Men, varför pratade du inte med personen om vad hen gör då?
119906 +1
Hur kan ett jobb vara onödigt ifall man tjänar på det..
LindaTheS +1
Till @Mammik
Jo, på det sättet att vi skattebetalare får betala deras lön!
kiko +1
De jobbar och tjänar pengar precis som alla andra för att överleva dagen..
119906 +1
Till @LindaTheS
Dom jobbar ju för det?
119906 +1
Till @LindaTheS
Dom bryr sig inte om att du tycker att det är ett onödigt jobb. Dom gör sitt jobb, får betalt. Det är så dom överlever och för vissa människor räcker det. Vad är det onödiga med det?