Vilken skola väljer man till Sjuksköterska programmet?

Toysoldiers +1
Vilken skola väljer man att läsa sjuksköterskeutbildningen på (och varför) när det står mellan Sophiahemmet, Karolinska och Röda Korset?

Har hört att Karolinska var skit för några år sedan och att man bara läste massa onödig teori samt att de fick stänga ner sin utbildning för ett par år sedan för att den inte höll måtte! MEN nu har det startat upp igen, bättre än ever och läste nyligen (förra året) att det blivit vald till den femte bästa i världen!

Röda korset ska tydligen inte ha något utmärkande i sina studier, annat än att det är relativt lätt att få utlandspraktik där (vet inte om det stämmer).
Ett fåtal röster har viskat i mitt öra att deras utbildning ska vara värdelös, men några har även viskat att utbildningen ska vara fenomenal...

Sophia hemmet har jag inte så bra koll på....


Pluggar/har någon av er pluggat på någon av skolorna och i så fall vad tyckte ni då? Varför var det en bra skola och utbildning?


4 svar

Merida +1
Ska inte BB på Sophiahemmet lägga ned? Kass ekonomi? Dåligt rykte?

Jag hade nog tagit Karolinska om jag fått välja.
Annaaa +1
Jag har läst sjuksköterskeprogrammet på Karolinska och är nöjd med min utbildning. Tog examen nu i januari. Karolinska är bra. Mycket inriktad på forskning än andra skolor har jag hört. Vet att de fått mycket kritik tidigare, men som du skrev så har de blivit bättre. Kan rekommendera att söka dit =)

Toysoldiers +1
Ah, där ser man, visste inte det!

Okej, tack för svar! :) Till @Merida
Toysoldiers +1
Nya funderingar...

Har snackat runt lite och kommit fram till att kanske är det roligare att plugga i en stundentstad? Det måste väl på något höger bli mer sammansvetsat på det viset?

Jag bor i stockholm och det känns som att de som väljer att plugga i stockholm, till största del också bor här, har sitt, sina kompis kretsar, sin safezone etc.

Och jag som gärna vill ha nya människor/kompisgäng så känns det inte riktigt som att det kommer bli så här...

Är inne på att söka till Umeå, mindre stad (stundentstad) och av de jag hört från en kul stad att vara i som student. Blir kanske mer att man hänger då med folket i sin klass/skola..

Är det någon som vet hur det är? Jag som vill ha nya vänner är det rimligt att söka till exempelvis umeå som förstahandsval?

Några förslag? tips? insyn? :)))