Alla kollar på mig.

tipzy +1
Jag börjar må så otroligt dåligt av detta. Vart jag än går och hur jag än ser ut så är det alltid jättemånga folk som stirrar på mig. Unga, vuxna, tanter, barn m.m. och dom verkligen stirrar. Mina vänner har också kommenterat att dom märker hur folk kollar på mig. Nu börjar jag bli irriterad på detta, hela mitt liv har varit så. Och ja det är klart man får kolla men man behöver ju inte STIRRA. Vissa kollar inte ens bort fast jag stirrar tillbaka på dom!

Jag trodde först att jag kanske överdrev en aning när jag tyckte allt och alla stirra. Men sen gick jag ut med mina linser i (har dålig syn) ovh märkte då att ännu fler kolla på mig. Mår helt seriöst dåligt av detta och tycker det är obehagligt att bli utstirrad oavsett vilken situation det än är i. Funderar seriöst på att börja gå med sjal runt huvudet och solglasögon.
Någon mer som har detta problemet? Är det ok att säga till någon som kollar för mycket att man tycke det är obehagligt?

60 svar

nelly19 +1
Jag brukar känna att människor tittar och ibland pekar också, jag vet inte om jag inbillar mig själv men det känns som att människor glor på mig hela tiden. Men vet du vad den bästa lösningen är? This.. I trean bröt jag armen när jag hoppade ner från en av de gungande stora gungorna, du vet där många får plats.

Då fanns det en tjej i min klass som glodde ögonen ur sig VARJE dag på mig och min arm. En dag fick jag nog och sa rakt ut "Vad glor du på?!?" helt förbannad. Och efter det vågade hon inte ge mig en enda blick. Så när någon stirrar så där ska du bara gå rakt fram och säga "Ursäkta men VAD stirrar du på?" så ska vi se om hen fortsätter. Ärlighet är praktiskt.
tipzy +1
Mja, att gå fram att säga till alla har jag inte tid eller ork till. Det är verkligen många som kollar! Att kolla på någon är aldrig fel, missförstå mig inte! Men det finns skillnader. Och kan tänka mig att det kommer uppstå konflikter om jag säger till alla. Vissa hade jag inte vågat säga till för att man vet aldrig hur dom reagerar
nelly19 +1
Välj bara den som ser enklast ut och säg till tillräckligt högt för att de andra också höra. De flesta kommer troligtvis att skämmas ihjäl (ge de en menande blick efteråt att du sagt till så att de fattar att du vet) och vända antar jag. Var förbannad.
tipzy +1
Ja, får väl börja med det. Obehagligaste är det när killar kollar och gamla gubbar. Har dock inte märkt detta stirrandet från skandinaviska killar så jag är mycket nyfiken på vad det beror på. Min mamma säger att folk kollar för jag är söt, men det är ingen ursäkt. Och dom kollar även när jag ser som värst ut.
nelly19 +1
Oooh! Jag kom på något bättre! Om jag var du skulle jag skriva "VAD KOLLAR DU PÅ?" med feta bokstäver på en kartongbit och ha med mig den överallt. Och när någon kollar är det bara att ta upp och vända mot hen helt naturligt och vänta in reaktionen. Jag skulle helt seriöst pröva.
tipzy +1
HAHAHAHHA MÅSTE PROVA DET NÅGON DAG.
Fett kul att se deras reaktioner. *kollar åt ett annat håll och drar handen genom håret* haha xD
nelly19 +1
De tvingar dig till det liksom. Hahah :D
Nessa90 +1
Hejsan!

Jag förstår precis hur du känner och hur du menar, jag har samma problem jag både gillar det och hatar det.

Mycket beror på hur jag själv känner mig och mår, när man är ledsen eller nere är det så sjukt irriterande att se alla blickar.. För man undrar vad dem tänker och så.

Har man klätt upp sig och faktiskt känner sig ganska snygg för en gång skull är det helt okej att folk tittar, men är man helt vardagsklädd och folk bara glor.. Så får jag nästan panik över vad det är.

Jag har både blivit av med vänner och pojkvänner som inte står ut med all den uppmärksamhet jag får. Vilket är otroligt tråkigt och jobbigt.

Men det som hjälpte mig att lunga ner mig lite, var att jag pratade med ett medium angående en massa andra grejer. Men då sa hon från ingenstans, " Du vet att det spelar ingen roll vad du tar på dig, om du så skulle gå i en 10.000 klänning eller en plast påse... skulle alla titta på dig ändå. Och så sa hon så här, dem kollar på dig..för att du har en otroligt bredd aura än vad dem flesta människor har.. och personer regerar på energi. Det är därför alla kollar, det är något fint att ha något som får folk att må bra..Du har positiv energi.

Kanske är det samma sak för dig? Det här låter kanske koja, men det är faktiskt det ända lösningen jag själv kan tro på.
Cruz90 +1
Nessa90: Är det så att folk bara stirrar eller kommer de fram till dig också? Bara nyfiken:)
tipzy +1
Vad skönt att det inte är bara jag som känner såhär!
Förklarade problemet för mamma men hon bara skratta och verka inte tycka det var så farligt,
Kanske för att hon själv inte upplevt det.

Har precis som dig haft bråk med ett ex som tyckte det var väldigt pbehagligt, själv la jag inte märke till att folk kollade på mig när vi var tillsammans. Var helt inne i min egna värld men han märkte det väldigt tydligt.

Det kan nog ligga någonting i det, mitt ex drog en teori om att jag kanske var en viktig person i mitt förra liv och att det nu syntes i min "aura" eller något. Och ett väldigt känt medium som mamma gick till blev väldigt glad och sa att hon gilla mig för att jag vart precis som henne och väldigt medital. Haha låter knäppt, men samtidigt låter det så logiskt!
Nessa90 +1
Cruz90

Folk kommer ofta fram till mig och pratar både barn,vuxna och gamla (både män och kvinnor)

Dem frågar om hjälp, ger mig komplimanger och visa vill bjuda ut än.
Och ändel vill bara prata med mig. Dem säger att de känner sig välkomna.

Personer kan stanna upp när jag går förbi och vända sig om. Dem stirrar så uppenbart"
Dem är rent förvånade själva.

Själv så undrar man ibland om man är knäpp.
Nessa90 +1
Tipzy :

Eller hur det måste vara något annat, min mamma har alltid märkt att jag får uppmärksamhet, hon gillar att jag får det. Men jag tycker det är extremt jobbigt ibland. Då det är många vänner som tycker det är så obehagligt, jag har ändrat hårfärg,kläder för att kunna ha kvar mina vänner.. För att dem har klagat på att det har med det att göra. Jag har varit svarthårig, brun,blond,röd,orange m.m Men alltid samma uppmärksamhet. Och kläderna spelar ingen roll.

Men däremot så har jag äntligen träffat en tjej kompis som har samma sak som jag, problemet är dock att.. man verkligen inte blir lämnad ifred. Dock så njuter hon väldigt mycket av uppmärksamheten och vill bara ha ännu mer, medan jag önskar jag kunde stänga av den ibland. :/
Cruz90 +1
Haha det låter faktiskt lite häftigt, men visst kan det vara extremt jobbigt. Men är det inte så att du bara ser skit bra ut då? :p
Nessa90 +1
Cruz90 Jag kan inte påstå att jag ser ful ut, men inte heller vackrast i världen. Jag har väldigt många snygga tjejkompisar, men på något set så är det annorlunda ändå. Det är uppmärksamhet på något helt annat set. Jag har haft den sen jag var liten, så länge jag kan minas.

Roligaste minnet jag har var en kille som i nyktert tillstånd, frågade om jag ville gifta mig med honom, det var första gången han såg mig.(Han gick bara fram till mig) Han var 100 % ärlig.
Det ännu mer komiska är, att den här killen är en av mina pojkväns bästa kompisar. ( Men när han friade så hade jag inte träffat min kille) Så det blev väldigt skämmigt för honom sedan och jobbigt :(
kranvatten +1
Haha, ååh, vilken humoristisk tråd - egentligen! Bortsett från en sak; jag känner igen mig...

Det kan inte gå en dag utan att jag går på stan och - framförallt män - kommer fram till mig. De säger hur vacker de tycker att jag är, vill ta en fika, byt telefonnummer osv osv. Vissa stannar bara upp och säger "wow" när jag passerar. Killen jag nu dejtar tycker det är jobbigt, men lite kul också, att han lyckats "snärja" mig.

Fatta brudar, ifall alla vi skulle träffas... Trafiken skulle stanna.
Nessa90 +1
Kranvatten Har det alltid också varit så för dig? Tror du det har med enbart att du är snygg eller är det något annat.

För mig så är det sak samma om jag skulle gå i skitkort kjol och höga klackar, än att jag går i jogging kläder. Lika många blickar för det, fast på ett annat set lite.. ( men ni förstår säkert vad jag menar)

Exempel som idag, jag har 39 graders feber, hostar och är snuvig. Vad händer, jo jag står där med en killes nummer i handen. Visst det åker ner i papperskorgen ( Då jag har kille ).
Men jag måste erkänna att jag blev glad, en dag som den här XD.. Men sånt ska inte hända.. speciellt inte när man står där och ser ut som "Rudolf" själv. hihihi
tipzy +1
Jag tror faktiskt inte detts handlar om hur man ser ut. Jag tycker själv inte alls att jag ser bra ut.
Men det verkar vara någon dragningskraft man har.

Att gå ut på krogen och få vara ifred med sina vänninor är för mig omöjligt, då är folk fulla och vågar ta kontakt mer. Om jag går själv och ska möta mina vänninor så brukar folk följa efter mig och vill ha mitt nummer. Det är samma när jag ska hem, många vill ha sällskap vägen hem för dom bor på samma gata som mig. Vissa vill erbjuda mig jobb utomoands osv, självklart går jag inte på detta.

Men jag är helt säker på att det inte har med utseende att göra, brukar alltid ha jeans när jag är ute och något sofisikerat linne. Har till och med gått ut i blåa jeans och tjocktröja när det var oplanerat. När jag var 17 hade jag dock alltid korta kjolar och så för att lyckas komma in någonstans, men då märkte jag heller ingen skillnad.

Och eftdrsom det inte bara är män som stirrar så vet jag inte. Kvinnor brukar berömma mina kläder eller fråga om andra saker, fast då blir jag faktiskt rätt så glad om jag lyckas hjälpa någon :)
Nessa90 +1
Men jag tror mycket det har med aura och energi att göra, för det är det ända jag kan komma på som kan förklara allt. XD
Lord_Of_P +1
Det kanske är du som kollar på folk och dem bara kollar tillbaka?
Nessa90 +1
Elisaerdo Menar du mig? eller menar du tipzy?

Jag kan bara svara för mig själv och jag undviker att kolla på folk, för jag vill inte få så mycket kontakt med personer jag får.

När jag går men min kille har jag bara ögonen på honom, vilket han märker och älskar. Men han tycker det är jobbigt för att så många tittar på mig och då brukar jag säga ja men, jag tittar ju på dig. Vilket han svarar ja jag vet, jag ser att du inte tittar på dem.

Vet inte hur ofta jag får kommentarer från mina vänner Hålla märker du inte att dem glor på dig?
Och då brukar jag svara, Va vad då?.. För det känns fel att säga.. Ja jag vet men det brukar vara så. När jag får presenter av främmande personer, så säger jag att det har med turen att göra eller att han/hon gör så mot alla.

Varje vecka är det någon som bjuder ut mig, då vill jag säga att jag går typ aldrig ut på krogen!
Men jag kan inte säga det här till min kille för det känns så fel och jag mår hemskt dåligt över det.

Han har nämligen sagt att han vill veta om någon flörtar eller bjuder ut mig eller så, men att varje vecka säga att det är någon som bjuder ut än? Jag skulle känna mig som en jäkla Diva, "tro typ att jag är något".. och visst det är kul att personer visar sin uppskattning, men inte lika kul att förlora både vänner och pojkvänner tack vare det. :(