Älskade celluiter

123598 +1
Hej hallå!

Jag undrar om folk har tips här på hur man kan minska celluiterna ! Jag dricker mycket vatten redan och försöker öka cirkulationen genom att logga på spikmattan en del med rumpa och lår mest, funkar helt okej!
Men föer tips tack!:) motion vet jag också och kosten har jag precis lagt om till glutenfri och laktosfri (rekomenderas starkt till alla som känner sig extremt trötta och alltd har ippblåst mage.)
Men mer? Börjat inse att dom kanske aldrig helt försvinner men minska kan man väl göra i alla fall? Och framförallt motverka uppkomsten av fler?

27 svar

Merida +1
Vad jag fått veta så är celluliter en infektion i huden som kommer av dålig kost. Du verkar ju ha förbättrat din kost i alla fall... Men om alla celluliterna kommer försvinna vet jag inte. Jag vill minnas att celluliterna är en kronisk infektion... Men jag kan absolut ha fel.
Mliillo +1
Det är fett som klumpar ihop sig under huden, så det är väl kosten man bör tänka på och eventuellt träning/massage tror jag =)
123598 +1
Till @Merida
Tror inte att det är kroniskt men vem vet :) får skrubba, motionera och äta rätt ubder en tid och se om nått händer då haha
123598 +1
Till @Mliillo
Får hålla mig till min nya kost och se då :)
Hurrdurr +1
Genom att inte vara fet så minskar du risk och antal celluliter. Har du inget underhudsfett alls så kan du inte direkt ha några celluliter heller.
123598 +1
Till @Hurrdurr
Men jag är inte fet haha jag är rätt vältränad och äter bra mat. Lite mycket glass och alkohol under sommaren bara haha får minska på allt sånt
Tottin +1
Alltså va? Jag har celluliter på benen och jag är är på gränsen till underviktig enligt mitt BMI.

Till @Hurrdurr


Celluliter är väl ty "fästen" där huden och fettet sitter fast i varandra?
Merida +1
Till @Hurrdurr
Det är ett felaktigt påstående. :) Har sett otroligt många skinny tjejer med celluliter.
Mliillo +1
Har inget med övervikt att göra..
Aceton +1
Haha kul att vi har fyra olika svar om vad celluliter egentligen är här i tråden.. fick mig att gå in på wikipedia. Och även där finns tre teorier om vad celluliterna egentligen beror på. Man verkar alltså inte riktigt veta vad det beror på?
Det som tas upp på wikipedia är:
1. En ojämn sträckning av fettvävnaden vid viktuppgång.
2. Ödem (vattenansamling) i underhudsfettet.
3. Förämrad cirkulation i vener i lymfsystemet (de system som tar upp överflödig vätska från vävnaden).


Som svar på TS fråga skriver wikipedia såhär: "Omkring 90 % av alla kvinnor får celluliter. Det finns inga vetenskapliga bevis för att någon metod hjälper mot celluliter. Mängden celluliter är oberoende av kroppsvikt och kroppsfett, men celluliterna syns mer vid fetma. Många behandlingar inriktar sig därför på att minska underhudsfettet."
Hurrdurr +1
Till @Merida
Bra att du baserar det på dina egna upplevelser istället för att som Aceton faktiskt kolla upp det =)
Hurrdurr +1
Till @Tottin
Verkar som att det inte stämde, utan mer att de syns tydligare på tjockisar.
Mliillo +1
@Hurrdurr det gjorde ju inte du Heller. ..
AKAmini +1
Celluliter har absolut inget med övervikt att göra, massor med smala tjejer har celluliter! Torrborstning hjälper inte då det inte beror på huden eller blodcirkulationen (sen kan ju ökad blodcirkulation vara bra för huden dock) utan de sitter mellan fettvävnaden och musklerna. Dvs, det enda som faktiskt funkar är att träna så musklerna sträcks och stramas åt, då följer bindväven mellan fettet och musklerna med och låren (och rumpan?) slätas ut.
Hurrdurr +1
Till @Mliillo
Jag hade andra källor till mitt påstående.
benandjerry +1
Jag är underviktig och har celluliter på låren. Vad har du för källa till ditt påstående? Till @Hurrdurr
Mliillo +1
@Hurrdurr Vad för källa?
58736 +1
Till @Hurrdurr
Sen måste du ju inte säga tjockisar. Det låter inte så trevligt...
Merida +1
Till @AKAmini
Ah! För jag har aldrig haft celluliter innan. Men sen har jag legat inne med ett sexpack innan också. xD