Ångest, hur lindrar ni det?

110471 +1
Jag har ofta ångest och är ganska orolig utav mig. Ibland vet jag inte ens varför jag har ångest. Får ni mycket ångest? Hur lindrar ni det bäst?
Det går inte längre att svara på detta inlägg.

17 svar

chipschips +1
Har samma problem som du.. Jag fick medicin för det :) Vet inte om det hjälpt, kanske lite. Men har inte ätit det så länge så därför jag inte märkt så jätte mycket skillnad :)
mandies +1
Alkohol
Mliillo +1
Träning, motion och frisk luft! Att sysselsätta sig och vara med dem man älskar :)
tckla +1
Sex & alkohol
Johanna +1
Kramar sönder mina katter och försöker hålla mig lugn. Ibland tar jag medicin. Men viktigaste är att gå till botten med varför det kommer.
110471 +1
Bör jag söka hjälp för det? Första gången jag kände ångesten var för typ 4-5 år sen då var det tufft, men jag tog mig typ igenom det och mådde bra sen i några år. Den har dock hoppat fram lite då och då och nu har den slagit ner igen.
Merida +1
MEDITATION! Healing och massage!
Kaarolin +1
Träning! Får visserligen medicin mot ångest också, men inte för att det tar bort all ångest bara sådär. Kan vara jobbigt att komma igång med träningen seriöst, men jag tänker att fysisk smärta är himla mycket bättre än psykisk smärta.

Rökning funkar för mig vid tillfällig ångest.. men ah ''/
Mliillo +1
När det gäller träning är det bästa att trötta ut sig med kondition! Springa, cykla, ta en lååång promenad och det ska vara ute! Det gör susen för kropp och själ tycker jag.
magnolia84 +1
Du kanske har generaliserad ångestsyndrom,.
116749 +1
Jag får ångest ganska ofta och som några andra redan nämnt hjälper det med motion. Jag har börjat springa och för mig hjälper det en hel del.
MissTycker +1
Det är viktigt att fånga upp och analysera sin ångest, vad som utlöser den, tankar/platser/personer och sedan bena ut för sig själv om ångesten är "berättigad". Ångest är ofta irrationellt och han man bryta ner den i småbitar och ta reda på om ångesten beror på en själv, någon annan, det förflutna, framtiden så kan man se att vissa saker borde man inte ha ångest över för att det är saker som varit eller saker man inte kan påverka, eller saker man kan påverka men inte gör och sen ta det därifrån.

Jätteflummigt verkligen haha men det är vad jag har lärt mig när jag gått i terapi. :D
119906 +1
Träning hjälper. Sen intalar jag mig själv att inte bry mig.. De hjälper också faktiskt haha..
40322 +1
Jag brukar bara acceptera det. Tänker liksom, "Okej, du har ångest nu. Den kommer inte försvinna på en gång, så jag kan lika gärna bara låta den va." Sen brukar jag sätta på mig mina favorit myskläder, äta något gott och lägga mig i sängen och kolla på favorit serier/filmer. Bara acceptera den. Det är nästan skönt då, jag tar bort alla måsten och bara ligger och mår oftast mycket bättre.

Sen brukar jag gråta oxå, vill jag gråta så gråter jag hejdlöst. Det är så skönt! Nu är nog inte min ångest så allvarlig men det är fortfarande ångest. Ska ta bort mitt konto här på Stylesearch nu men ville skriva mina tips här iallafall, för ångest är inte kul och kan man hjälpa någon bara en liten gnutta så är det mycket värt :) Kram!
110471 +1
Tack så mycket för era svar! verkligen jättesnällt av er att ni tog er tid och svarade! betyder mycket för mig:)
stumpann +1
Vad är det för slags ångest du menar? Ångest för saker eller "psykisk" ångest?
stumpann +1
Oj, läste nyss de andra kommentarerna, sorry! Lider själv av detta.. Jag brukar lägga mig ner, sätta på musik (vilken som helst, mina favorit låtar brukar funka bra) och försöka sova en stund. När jag vaknar brukar jag ibland ha sovit bort ångesten. Vilken känsla alltså! Men det jobbigaste är ju när man är bland folk eller med vänner.

Och om dom inte vet om att man lider av detta, vilket det inte är många av mina vänner som gör.. Försök hitta på någon anledning till varför du måste hem kanske. Blir som sura så tänk på att din hälsa går först. Och om du förklarar så tror jag dom förstår. Annars kanske du ska fundera på att byta ut några vänner?..