Att äntligen bli av med celluliterna!

bbarassara +1
Okej allihopa, jag behöver ALLA tips jag kan få angående att bli av med sina celluliter! Mina sitter på framsida och baksida lår och jag har även några på rumpan!

Jag har INTE tillgång till gymkort, utan har du tips på övningar får du gärna komma med förslag på hemmaövningar! För övrigt zumbar jag och rider, går även ca 30 min/dag!


Jag behöver alla tips på övningar, huskurer, vilken kost man ska ha, vilken mat man ska undvika och allt möjligt! Snälla hjälp mig med det här nu så jag slipper apelsinbenen en gång för alla! :D

20 svar

hejerika +1
Jag har nog aldrig haft riktiga celluliter, men någon "grop" här och där har jag haft. Men alla är borta sedan jag började springa 5-6 dagar i veckan. Jag joggar cirka 5-6 km varje gång och det syns kan jag säga! Speciellt på benen. Så ut och spring med dig!

Vad gäller mat - undvik skräpmat. Så länge du rör på dig behöver du inte ta till med några konstiga dieter.
Mliilo +1
Jag tror det hjälper ifall man minskar på skräpmaten och rör på sig mycket. Jsg brukar även scrubbs kroppen en gång i veckan och massers in hudkräm noggrant in i huden varje dag. Tror massagen och motion faktiskt kan göra en del :)
bbarassara +1
Tack för svaren! Ska ut och springa så fort jag blivit frisk och snön försvunnit och det blivit lite varmare :)
Ska även försöka dra ner på godis och chips, och till slut försöka sluta med det helt. Men popcorn är okej väl? :)

Det här med att scrubba kroppen har jag hört talas om, och det är många som rekommenderar det! Kan man scrubba med peelinghandskar? Och ska kroppen vara blöt eller ska man göra det innan duschen? :) Eller hur funkar det? Måste man ha en borste? :)
bbarassara +1
Har även hört att man kan sitta på en spikmatta 2-3 gånger i veckan, nån som har erfarenhet av detta? :)
VeronicaB +1
Massage är grymt bra för celluliter! Hade lite problem tidigare, men har blivit hjälpt mycket genom svensk klassisk massage. Blodcirkulationen har verkligen förbättrats. :)
P-Floyd +1
Gå uppför trappor
Mliillo +1
Jag bor på fjärde våningen och har gått upp och ner därifrån i över tio år nästan varje dag. Tror fan det är det som gett mig en snygg rumpa haha. Undvik hissar, ta trappor!
Och som jag nämnt tidigare så är massage jättebra! Alltså värm upp kroppen och blodcirkulationen genom mjuka runda rörelser när du peelar och smörjer in din hud! Självklart under varmt/ljummet vatten.
Brukar peela med socker och kokosolja, geör huden jätttelen och får lyster!
120149 +1
Har 17 åringar celluliter?:/
P-Floyd +1
Celluliter är ju inte samma sak som rynkor.

Mlillo, bilder tack.
Mliillo +1
Visar inte det offentligt :)

Celluliter har ju inget med åldern att göra, utan ens livsstil.
120149 +1
Du kan ju skicka bilderna till pm då är det "privat" ;) haha

Har inte stött på någon som har celluliter från 17-25 typ
Mliillo +1
Celluliter kan drabba vem som helst i alla åldrar.
Då har de tjejerna haft "turen", alla får ju inte det.
picknick +1
Jag jobbade på posten i somras 11 veckor (8 veckor sommaren innan) och sprang i trappor hela dagarna + åt bra. Tränade på gym (styrka + spinning) 5 dagar i veckan i ett halvår. Hände ingenting. Hade celluliter och har det fortfarande. Har även testat att sitta på en spikmatta men inte riktigt fått rutin på det samt masserat de värsta områdena i duschen. Dricker mycket vatten. Jag är normalviktig åt det smalare hållet.

Hatar att visa mina ben och rumpa och det blir bara värre :( Men med tanke på hur min mamma ser ut så är det nog mina underbara gener jag har att tacka för detta. Menar inte att ta bort allt hopp för dig men det är svårare för vissa än för andra.
re-play +1
Har hört/läst att dermaroller ska fungera, testa det. och testa det som andra skriver :)

Annars är det bättre att helt enkelt acceptera att celluiterna finns där, om dom flesta har sånna, mer eller mindre. Inget konstigt!
P-Floyd +1
Dermaroller funkar inte mot celluliter. det är p.g.a senor som drar huden innåt. Ungefär som inåtvända hårstrån.
Man måste operera för att få bort dom. De skär loss senorna under huden
Mliillo +1
Vad pratar du om p-floyd? Celluliter har att göra med att fettceller klumpar ihop sig och lägger sig innanför huden och därför bildas det gropar. Masserar/tränar man kan man få igång cirkulationen och få det att jämna ut sig.
Apan12 +1
Jag har också haft en del, men jag sitter på spik matta 15-20 min några gånger i veckan, samt ute och springer/går en del, och det har gjort stora skillnader! HAr knappt några gropar kvar, syns ibland i vsissa ljus bara!
delay +1
Celluliter har inga senor som drar huden inåt. Inte heller hårstrån har senor.

Celluliter är oftast genetiskt betingat och många har stora svårigheter att bli av med dem genom ändring av livsstil. Grad 1 kan minska/ försvinna med hjälp av träning, kost.
Mina tips är skrubba (upp mot hjärtat så börja med underbenen och vandra), återfuktning inifrån och utifrån, ren kost, motion, ingen kolsyrad dryck, sitt inte med benen i kors, regelbunden massage, vakuumbehandlingar och andra typer av slaggdränage.
bbarassara +1
JA, 17-åringar hal celluliter! Dock har jag bara på benen! De har blivit lite mindre nu när jag gått ner i vikt, 5 kg sammanlagt men ska ner minst 4 till. Har börjat springa nu med och ska börja sitta på spikmatta tänkte jag, för att se om det kan fungera bra. Ska även bli bättre på att dricka vatten! :)
Katarinadre +1
Elektroniska dermastamps fungerar garanterat! Jag är ett proffs kan man säga inom hudvård. När de nålarna penetrerar huden så öppnas huden och då tror kroppen att huden är skadad vilken den blir och då skapas en nyproduktion av kollagen och elastin som läker såret och gör huden slät och fin igen efter ett par behandlingar!

Jag köpte en e-dermastamp på e-dermastamp.se och de fungerar!